به گزارش حوزه دولت پایگاه خبری خبرآنی، محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر را یکی از ضرورتهای مهم کشور ارزیابی کرد و گفت: لازم است مسائل و موانع پیش روی توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر با فوریت مرتفع شود تا در تابستان و زمان پیک مصرف مشکلی برای تامین برق مورد نیاز صنایع و خانگی وجود نداشته باشد.
وی نمایندگان وزارتخانههای نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف کرد به منظور تسهیل احداث 4500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، جلساتی را بهصورت مستمر تشکیل دهند و موانع موجود پیش روی احداث و توسعه این نیروگاهها را با اولویت برطرف کنند.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت تسریع در تامین زمین از اراضی مورد نیاز توسط وزارت جهاد کشاورزی و همچنین صدور مجوزهای لازم توسط سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست باید پرچمدار توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور باشد و ضمن مطالبهگری جدی در این حوزه، شرایط را برای اجرای این پروژهها تسهیل کند.
مخبر همچنین با تاکید بر لزوم تامین آب شرب مورد نیاز استان سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: اقدامات لازم برای تسریع در احداث آبشیرینکن در این منطقه باید انجام شود تا شاهد تامین آب شرب پایدار برای مردم آن مناطق باشیم.
در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، معاون اجرایی رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشتند، گزارشی از برنامه تامین برق مطمئن و پایدار براساس طرح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر ارائه و اعلام شد که در پی مصوبه شورای اقتصاد جهت صدور مجوز احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، مناقصه اجرای این پروژهها برگزار شده و بهزودی اسامی برندگان بهصورت عمومی اعلام خواهد شد.
همچنین بهمنظور تسهیل اجرای طرح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، تصمیمات لازم اعم از سرمایهگذاری، تامین منابع مالی و تامین اراضی مورد نیاز اتخاذ شد.
در ادامه این نشست گزارشی از وضعیت منابع و مصارف آب در کشور و پیشرفت پروژههای این حوزه ارائه و تصمیمات لازم جهت سرعت بخشیدن به روند اجرای پروژهها در نقاطی از کشور که نیازمند تسریع در اجرای طرحهای آبی است، اتخاذ شد.
آبرسانی روستایی و اقدامات دولت سیزدهم برای تامین نقدینگی کلانپروژه آبرسانی به روستاها از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که پس از ارائه گزارش از اقدامات انجام شده و برنامههای در دست اجرا، تصمیماتی نیز برای تسریع در روند آبرسانی به روستاها گرفته شد.
در این جلسه همچنین گزارشی از طرحهای انتقال آب از دریا ارائه و مقرر شد اقدامات لازم با استفاده از مصوبات قبلی دولت انجام شود.
وزیر نیرو نیز گزارشی از طرح جامع آبرسانی به منطقه سیستان و بلوچستان ارائه کرد و پس از بحث و تبادل نظر و ارائه پیشنهادات و دیدگاههای مختلف تصمیماتی نیز برای اجرای پروژههای مرتبط با آبرسانی به منطقه سیستان و بلوچستان خصوصا تامین اعتبار لازم برای آبشیرینکن اتخاذ شد.
انتهای پیام/