وقتی یمن در دیوار دفاعی ضخیم آمریکا برای رژیم صهیونیستی شکاف ایجاد می‌کند

توقیف کشتی رژیم صهیونیستی توسط نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ بازتاب ویژه‌ای در رسانه‌های جهان به همراه داشته‌است و کارشناسان این اقدام را به منزله ایجاد یک شکاف در دیوار دفاعی ضخیم تدارک دیده شده آمریکا برای دفاع از رژیم اشغالگر و تجاوزات آن به غزه ارزیابی کردند.

به گزارش خبرآنی، روزنامه العربی الجدید در گزارشی در این باره نوشت: باب المندب، گذرگاه استراتژیک یمن در دریای سرخ، با توجه به تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و توقیف یک کشتی این رژیم توسط نیروهای مسلح یمن، در خط مقدم تشدید درگیری‌ها در منطقه قرار گرفته‌است و توسعه این رویدادها ممکن است تأثیر گسترده‌ای بر تجارت بین‌المللی از جمله تجارت نفت داشته باشد.

تنگه باب المندب در غرب یمن مشرف به مهمترین جاده‌های بین‌المللی است که شرق جهان را به غرب آن متصل می‌کنند و روزانه حدود ۶.۲ میلیون بشکه نفت خام و تولیدات نفتی و بیش از ۳۰ درصد از تجارت جهانی گاز طبیعی از آن عبور می‌کند.

یکشنبه هفته جاری و ساعاتی پس از گزارش‌های رسانه‌ای، نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروی دریایی ارتش یمن با «انجام یک عملیات نظامی در دریای سرخ یک فروند کشتی اسرائیلی را توقیف کرده است».

در ادامه بیانیه آمده است: این کشتی اسرائیلی پس از توقیف در جنوب دریای سرخ به سواحل یمن هدایت شده‌است.

وقتی یمن در دیوار دفاعی ضخیم آمریکا برای رژیم صهیونیستی شکاف ایجاد می‌کند

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه تأکید کرد که «عملیات نیروهای یمنی تنها کشتی‌های اسرائیلی و مالکان اسرائیلی این کشتی‌ها را تهدید می‌کند».

در این بیانیه همچنین آمده است: با خدمه کشتی‌های اسرائیلی بر اساس تعالیم دین اسلام عمل می‌کنیم.

یحیی سریع در ادامه گفت: هشدار خود را به تمامی کشتی‌های متعلق به دشمن اسرائیلی و یا مقابله با آن تجدید می‌کنیم و به هدف قانونی نیروهای مسلح ما تبدیل خواهند شد. ما از همه کشورهایی که اتباع آنها در دریای سرخ کار می‌کنند می‌خواهیم از هرگونه کار یا فعالیت با کشتی‌های اسرائیلی یا کشتی‌های متعلق به اسرائیلی‌ها خودداری کنند.

سخنگوی نیروهای مسلح گفت: تأکید می‌کنیم که تا پایان تجاوز به نوار غزه و جنایت علیه برادران فلسطینی ما به عملیات نظامی علیه دشمن ادامه می‌دهیم. تأکید می‌کنیم، این رژیم صهیونیستی است که امنیت و ثبات منطقه و کریدورهای بین‌المللی را تهدید می‌کند (نه یمن).

پیشتر نیروهای مسلح یمن اعلام کرده بود که همه انواع کشتی‌های رژیم صهیونیستی را که برای رژیم اشغالگر کار می‌کنند، هدف قرار خواهند داد.

نیروهای مسلح یمن همچنین از همه کشورهای جهان خواست تا شهروندان خود را که روی این کشتی‌ها کار می‌کنند، خارج کنند.

در همین راستا، «عصام مقبل»، پژوهشگر اقتصادی یمنی، در گفت‌وگو با العربی الجدید اظهار کرد: آنچه در دریای سرخ در حال وقوع است، تحولی مهم است که پیامدهایی در راستای تشدید حوادث و تنش در منطقه به همراه خواهد داشت و دلیل آن نیز تداوم تجاوزات رژیم اشغالگر به غزه در سایه حمایت گسترده آمریکا و شرکت‌ها غول پیکر آن، همدستی اروپایی و شرم آور عربی است. این درحالی است که برخی از کشورهای منطقه به ویژه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از اهرم‌های فشار تاثیرگذار در سطح اقتصادی و تجاری برخوردار هستند و می‌تواند تاثیر قابل توجهی برای مقابله با این ظلم اسرائیل و کشتارهای روزانه آن در نوار غزه داشته باشند.

مقبل معتقد است که هدف قرار دادن مکرر کشتی‌های رژیم صهیونیستی در دریای سرخ، نقض و شکاف مهمی در دیوار دفاعی ضخیمی است که آمریکا برای محافظت از این رژیم برای تجاوزات به غزه ایجاد کرده‌است، چراکه واشنگتن ناوهای غول‌پیکر خود را در آب‌های بین‌المللی در دریای سرخ مستقر کرده‌است و در آن کشتی‌های نظامی کشورهای بزرگ منطقه نیز حضور دارند. این ائتلاف از جنایات رژیم اشغالگر در نوار غزه حمایت می‌کند.

«رشید الحداد»، پژوهشگر و کارشناس مسائل اقتصادی یمنی نیز در این باره به اهمیت تنگه باب المندب اشاره کرد و گفت: در جنگ اکتبر ۱۹۷۳ از تنگه باب المندب به عنوان اهرم فشار بر اسرائیل استفاده شده بود.

وقتی یمن در دیوار دفاعی ضخیم آمریکا برای رژیم صهیونیستی شکاف ایجاد می‌کند

الحداد می‌گوید: بیانیه چند روز پیش صنعا مبنی بر ممنوعیت عبور کشتی‌های اسرائیلی از دریای سرخ، تهدیدی برای ناوبری بین‌المللی نیست، چراکه این تهدید مختص هدف قرار دادن کشتی‌هایی است که صنعا آن‌ها را متخاصم می‌داند و این تصمیم در واکنش به جنایات اسرائیل علیه فلسطینی‌ها اتخاذ شده‌است.

به گفته الحداد، توقیف کشتی رژیم صهیونیستی تهدیدی برای کشتیرانی این رژیم و منافع آن است که تهاجم وحشیانه‌ای علیه غزه انجام می‌دهد. با این حال، هرگونه واکنشی که ممکن است باعث بسته شدن این تنگه بین‌المللی شود، تأثیر عمده‌ای بر ترافیک کشتیرانی بین‌المللی در باب المندب خواهد داشت که سالانه ۲۱ هزار کشتی از آن عبور می‌کنند.

یک محقق اقتصادی یمنی دیگر که ترجیح داد نام خود را ذکر نکند به العربی الجدید گفت: عادی سازی روابط با اسرائیل توسط کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تنها به دنبال گشایش سفارتخانه‌ها، عادی سازی روابط، همکاری‌ها و تجارت داخلی نیست، بلکه ابعاد استراتژیکی نیز دارد تا رژیم اشغالگر بتواند از مرزهای کشورهای سازشگر فراتر برود و مواضع سایر کشورها را هدف قرار داده و مهمترین گذرگاه‌ها و مواضع دریایی آنها را کنترل کند؛ کشورهایی که یمن در میان آنها با توجه به موقعیت مکانی مشرف به شاخ آفریقا، دریای سرخ و دریای عرب و همچنین اهمیت موقعیت خلیج عدن و بنادر المهره و شبوه و از همه مهمتر تنگه باب المندب، به منزله چوب تعادل دو کفه ترازو است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.