به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، هکاتون ( Hackathon ) رویدادی است که در آن برنامهنویسان رایانه و افراد دیگری که درگیر توسعه نرمافزار هستند، از جمله طراحان گرافیکی، طراحان واسط کاربری و مدیران پروژه گرد هم میآیند و در توسعه پروژههای نرمافزاری و گاهی سختافزاری با یکدیگر همکاری میکنند.
این رویداد توسط مرکز دفاع هوش مصنوعی(DAIC) برگزار شد که در سال ۲۰۲۱ میلادی تاسیس شده تا استفاده از هوش مصنوعی برای مقاصد دفاعی را ارتقا دهد.
سگ های رباتیک شرکت بوستون دینامیکس به نام «اسپات» برای استفاده در موارد اضطراری به کارگرفته شده اند. این ربات ها خواه برای یافتن نشانه های حیات در یک منطقه یا بررسی حوزه ای که برای انسان ها خطرناک است، بسیار کارآمد هستند.
اما مشکل اینجاست که باید دقت چنین ماموریت هایی را با کمترین دخالت انسانی ارتقا داد. در این مرحله هوش مصنوعی کارآمد است و هدف DAIC از سازماندهی هکاتون در کنارهم گرد آوردن بهترین استعدادهای انسانی است تا با همکاری یکدیگر سیستم هایی قابل استفاده بسازند.
تولید کنندگان ربات ها به طور مداوم روی ارتقای فعالیت هایی مانند بالا رفتن از پله ها یا گذر از مسیری خطرناک تمرکز کرده اند. بنابراین برنامه نویسان وظیفه دارند این قابلیت ها را ارتقا دهند و از آنها برای شبیه سازی سناریوهایی تهدید آمیز استفاده کنند.
در همین راستا ۴۰ برنامه نویس برای شرکت در هکاتون انتخاب شده و در ۵ تیم در بازه زمانی ۳ روزه فعالیت کردند تا شیوه استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی را نشان دهند. در ۲ روز نخست، محققان روی توسعه استراتژی هایی برای غلبه بر سناریوهای گفته شده و کار روی ارتقای برنامه نویسی تمرکز کرده اند.
در روز آخر پروژه، محققان دستاوردهایشان را برای گروه ۲۹ خنثی سازی مهمات انفجاری (EOD) و جستجو، متخصصان تاکتیکی و فنی ارتش بریتانیا در زمینه مواد منفجره نمایش دادند.
نمایندگان گروه ۲۹EOD&S، DAIC و تجهیزات دفاعی و پشتیبانی (DE&S) در پنج دسته کار تیمی، همکاری، نوآوری، کاربرد عملی، و تلاش و تمرکز درباره هکاتون داوری کردند.
انگلیس خواهان آزمایش فناوری های جدید است و بعید نیست در آینده شاهد یک سگ رباتیک در عملیات های واقعی باشیم.