پرتاب «افغان‌ست1» و اعزام یک فضانورد افغانستانی؛ اهم فعالیت فضایی افغانستان

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم پایگاه خبری خبرآنی، کشورهای خاورمیانه هر روز تلاش خود در راستای نقش‌آفرینی در فضا را بیشتر می‌کنند و ایران و کشورهای عربی را می‌توان پیشتاز این رقابت دانست. در عین حال حضور در فضا مورد توجه کشورهای دیگر نیز قرار گرفته و برخی از همسایگان ما حتی افغانستان نیز اقداماتی را در این زمینه شروع کرده‌اند.

فعالیت‌های افغانستان در حوزه فضا زیرمجموعه وزارت مخابرات این کشور دنبال می‌شود و این فعالیت‌ها تاکنون محدود به پرتاب یک ماهواره و ارسال یک فضانورد بوده که البته این اقدامات نیز به واسطه کشورهای خارجی انجام شده است.

«عبدالاحد مومند» نخستین فضانورد افغانستان که در سال 1988 به فضا رفت و نخستین جلد از قرآن را نیز به فضا برد. در اواخر سال 1988 حدود 6 ماه پیش از خروج آخرین نظامیان بازمانده شوروی از افغانستان، فضاپیما «سایوز TM-6»  که حامل مومند و دو فضانورد شوروی بود، پرواز خود را به سوی ایستگاه فضایی «میر» آغاز کرد و ماموریت آنان از 29 آگوست تا 6 سپتامبر ادامه یافت.

اخبار فضایی , کشور افغانستان , پایگاه فضایی چابهار ایران ,

تصویری از «عبدالاحد مومند» نخستین و تنها فضانورد افغانستان

مسکو و کابل در سال 1987 برای انجام این ماموریت مشترک توافق کرده بودند و سال پس از آن، مومند نخستین فضانورد افغانستان شد. مومند که در سال 1987 از آکادمی نیروی هوایی «گاگارین» در مسکو فارغ‌التحصیل شد، از میان 400 نفر از داوطلبان برای این سفر به ایستگاه فضایی میر انتخاب شد.

افغانستان تجربه‌ای هم در زمینه ماهواره دارد و ماهواره مخابراتی این کشور به نام «افغان‌ست1» در سال 2008 با موشک آریان 5 و توسط شرکت یوتل ست  فرانسه به فضا پرتاب شد. طراحی این ماهواره نیز توسط سازمان تحقیقات فضایی هندانجام شده بود. عمر افغان‌ست1، 15 سال بوده و هنوز درحالی خدمت‌رسانی به این کشور است و بر اساس اعلام مسئولان وزارت مخابرات و تکنولوژی افغانستان، سالانه 15 میلیون دلار درآمدزایی دارد.

اخبار فضایی , کشور افغانستان , پایگاه فضایی چابهار ایران ,

Afghansat1

با توجه به اینکه فعالیت‌های فضایی افغانستان توسط سایر کشورها انجام شده است، ایران می‌تواند شریک مناسبی برای کشور افغانستان در راستای دسترسی به فضا باشد. سابقه همکاری در زمینه‌های مختلف میان دو کشور و همچینی قیمت‌های مناسب‌تر از شرکای گران قیمت اروپایی از جمله مزیت‌های همکاری ایران و افغانستان است.

با توجه به نرخ بالای تماس‌های تلفنی، سرعت پایین اینترنت و قیمت بالای عرضه خدمات اینترنتی، داشتن ماهواره مخابراتی یکی از نیازهای مبرم افغانستان است که در این زمینه کشور جمهوری اسلامی ایران تجربه بسیار خوبی دارد.

مورد دیگر همکاری در پایگاه فضایی چابهار ایران است؛ این پایگاه در همسایگی افغانستان است و می‌تواند دروازه‌ای برای پرتاب ماهواره و ورود جدی‌تر افغان‌ها برای رسیدن به فضا باشد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.