تلاش برای احقاق حقوق بازنشستگان هما

کانون بازنشستگان هما از دولت و مجلس خواست تا ضمن پذیرش هویت مستقل این صندوق،صندوق بازنشستگان هما همچون صندوق فولاد به عنوان یک صندوق مستقل و تابع وزارت تعاون کار برای پایه اجتماعی قرار گیرد.

به گزارش خبرآنی، جلال هاشم لو - مدیرعامل کانون بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی «هما» در یک نشست خبری توجه به حقوق و مطالبات به حق بازنشستگان هما را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: در حال حاضر کانون بازنشستگان هما حدود ۱۳ هزار بازنشسته دارد و از سال ۱۳۸۰ که صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان هما به عنوان صندوق بازنشستگی خاص شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی خود را پیدا کرد، بازنشستگان بعد از بازنشستگی فقط حقوق و مزایای بازنشستگی را از صندوق دریافت می‌کردند.

وی ادامه داد: از حدود چهار سال قبل پرداخت حقوق و مزایای همکاران بازنشسته به لحاظ تهی بودن صندوق و نبودن حمایت‌های مالی لازم که باید از صندوق انجام می‌گرفت، بخشی از مطالبات بازنشستگان پرداخت نمی‌شود اما سوال این است که نقش و تقصیر بازنشستگان در این جریان چیست و عوامل موثر در این قضیه باید شناسایی شوند.

او خاطرنشان کرد متاسفانه تصمیمات غیر کارشناسی به این ایرلاین ملی ضربه زده و ۱۰ هزار کارمند و ۱۳ هزار بازنشسته هما از این مسأله لطمه خورده‌اند.

هاشم لو اضافه کرد: از سال ۱۳۹۶ هما در دستور واگذاری به بخش خصوصی قرار گرفت و پس از سه بار آگهی به فروش نرفت که در سازمان خصوصی‌سازی تصمیم گرفتند هما را کوچک و سبک کنند؛ لذا در ابتدا شرکت‌ هتل‌های هما را تحت عنوان کوچک سازی واگذار کردند که منطقش این بود پول به شرکت مادر برگردد ولی این پول برنگشت، واگذاری هتل‌های هما در قالب رد دیون دولتی به سازمان تامین اجتماعی داده شد و امروز نفس‌های «هما» به دلیل تصمیمات غیر کارشناسی به شماره افتاده است.

وی متذکر شد: در اساسنامه هما قید شده است که اگر کمبود منابع در صندوق پیش آمد، هما باید آن را تامین کند ولی وقتی توان مالی شرکت گرفته شد، پرداخت مطالبات بازنشستگان هم به مشکل خورد.

او خاطرنشان کرد: علیرغم آنکه کسورات بازنشستگی ما نسبت به سایر صندوق‌ها بیشتر است ولی در جریان همسان سازی حقوق‌ها به صراحت اعلام می‌کنند که همسان‌سازی شامل حال ما نمی‌شود و آن اعتباری که در بودجه‌ دیده شده، متعلق به یک‌ میلیون و ۷۰۰ هزار بازنشسته عضو صندوق بازنشستگی کشوری است و این ظلم به بازنشستگان هماست.

وی از دولت و مجلس خواست تا ضمن پذیرش هویتی مستقل برای این صندوق، صندوق بازنشستگان هما همچون صندوق فولاد به عنوان صندوق مستقل و تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قرار گیرد.

او با اشاره به انتقال صندوق به صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرد: از تاریخ یکم فروردین ۱۴۰۱ صندوق بازنشستگی هما به صندوق بازنشستگی کشوری منتقل شد و تنها کاری که صورت گرفت پرداخت حقوق کارکنان بازنشسته هما بوده است ولی متاسفانه از انتقال تفسیر به ادغام می‌شود و تمام‌ املاک و اموال و دارایی‌های صندوق تصرف شده است.

هاشم لو تصریح کرد: صندوق بازنشستگان هما بیمه خاص و پس‌انداز خود را دارد. حتی بیمه‌های عمر صندوق بازنشستگان هما با پرداخت حق بیمه بالاتر است در صورتی که در صندوق بازنشستگی کشوری اگر بیمه عمر ۱۰۰ میلیون تومان باشد، در بازنشستگان هما ۳۰۰ میلیون تومان است، در بحث بیمه درمان هم به تنهایی ۴.۵ درصد حقوق کارمند از بازنشستگان هما کم می‌شود.

وی گفت: متاسفانه انتقال صندوق بازنشستگان هما به صندوق بازنشستگی کشوری بدون هیچ گونه تناسبی صورت گرفته است تا جایی که مدیران سابق صندوق بازنشستگی کشوری نیز طی پیشنهاداتی خواستار اصلاح تبصره در بودجه و انتقال آن به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان صندوقی مستقل شده‌اند. همچنین اعتبارات لازم برای پرداخت تعهدات صندوق از سوی سازمان برنامه و بودجه مورد تاکید قرار گرفته است.

تلاش برای احقاق حقوق بازنشستگان هما

تلاش برای احقاق حقوق بازنشستگان هما

تلاش برای احقاق حقوق بازنشستگان هما

تلاش برای احقاق حقوق بازنشستگان هما

.

انتهای پیام

منبع : ایسنا
برچسب ها :

احقاق بازنشستگان

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.