علی محمد بسحاق در گفتوگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، در خصوص صحبتهای بیژن مقانلو سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو اظهار داشت: ایشان گفتند که ادبیاتم درست نبوده، در حالی که مصاحبههای من وجود دارد و میتواند دوباره آنها را بخواند. اگر یک کلمه بیاحترامی کرده بودم حرفش میتوانست درست باشد، اما لحن ایشان بسیار بیادبانه و نامحترمانه است.
کرمی اندازه وزن مقانلو مدال دارد
وی ادامه داد: از مقانلو بزرگتر و پیشکسوتتر هستم، اما ایشان اصلاً احترام بزرگتر از خود را نه تنها در مورد من بلکه در مورد خیلی از افراد حفظ نکرده است. مقانلو علیه قهرمانانی مانند یوسف کرمی صحبت کرده که اندازه وزن ایشان مدال دارد. مقانلو به قهرمان بزرگی مانند کرمی احترام نگذاشته است.
مقانلو در دوران قهرمانی با رانت عضو تیم ملی بود
مربی پیشین تیم ملی تکواندو تصریح کرد: مقانلو در زمان قهرمانی با رانت مربی خود چندین سال در تیم ملی حضور داشت و از حضور در حدود 30 تا 40 مسابقه تنها یک مدال برنز جهان کسب کرد. آن زمان خضرایی، مهرابی، خسروشاهی و نوروزی تکواندوکارانی بودند که مرتب او را میبردند، اما با رانتهایی که وجود داشت، مقانلو را مرتب اعزام میکردند و در نهایت نیز تنها یک مدال برنز جهان کسب کردند.
مربیان تیم ملی به خاطر شهرستانی بودن به من اعتماد نکردند
بسحاق در خصوص دوران قهرمانی خود گفت: در زمان جنگ و بعد از جنگ که مدال گرفتن در مسابقات قهرمانی کشور بسیار سخت بود، 25 دوره در قهرمانی کشور، انتخابی تیم ملی و رویدادهای دیگر فینالیست شدم و 18 مدال طلا و 7 مدال نقره کسب کردم. با وجود این عملکرد، مربیان وقت تیم ملی به خاطر اینکه شهرستانی بودن به من اعتماد نکردند و تنها به 3 رویداد بینالمللی اعزام کردند که در هر 3 اعزام نیز مدال گرفتم. با این وجود ایشان پُز دوران قهرمانی خود را میدهد.
عسکری من را به تیم ملی نیاورد؛ قبل از آن مربی ملی بودم
وی با اشاره به اینکه مقانلو یک شاگرد در حد تیم ملی تربیت نکرده است، گفت: نزدیک 35،40 شاگرد در سطح قهرمانی کشور و ملی معرفی کردم و 15 سال در لیگ ایران به عنوان سرمربی و مربی حضور داشتم که نتیجه آن قهرمانی و نایب قهرمانی در لیگ نقش جهان، سه دوره نایب قهرمانی در لیگ برتر است و تیم منتخب خوزستان را به عنوان سرمربی در قهرمانی کشور نایب قهرمان کردم.
سرمربی تیم امید افزود: در دوران مربیگری نیز در مسابقات نوجوانان جهان به مقام قهرمانی رسیدیم و در المپیک نوجوانان سنگاپور یک مدال طلا و نقره کسب کردیم. در حالی که در رزومه کاری مقانلو اصلاً مدال المپیک نیست. در المپیک 2012 لندن نیز به مدال نقره دست یافتیم. از طرفی فریبرز عسکری من را به تیم ملی نیاورد؛ عسکری همکار من و خیلی محترم است، اما قبل از ایشان مربی تیم ملی بودم. سال 84 و 85 مربی تیم ملی در جام فجر و در سالهای 88 تا 90 نیز با محمدرضا زوار مربی تیم ملی در رده سنی نوجوانان بودم.
بسحاق گفت: بعد از مربیگری در تیم نوجوانان، فریبرز عسکری از من برای همکاری در تیم ملی بزرگسالان دعوت کرد و این همکاری نزدیک 13،14 سال ادامه داشت که نتایج آن نیز برخی اوقات خیلی خوب و در مقاطعی نیز متوسط بود. این نشان دهنده آن بود که ما یک کادر خیلی قوی بودیم که 14 سال کنار هم قرار گرفتیم.
مقانلو خودخواه است و فقط خودش را قبول دارد
وی در خصوص اختلافات مقانلو با همکارانش عنوان کرد: مقانلو در هر دوره با همکاران خود اختلاف داشت. مهدی بیباک یکی از قهرمانان بنام ما بود که تجربه بسیار خوبی نیز داشت، اما به خاطر رفتار و کردار ناشایست مقانلو با بیباک و بازیکنانش در المپیک ریو آن نتایج بد را کسب کردیم. علیرضا نصرآزادنی، مهرداد یوسفی، مجید افلاکی، فیضالله نفجم و مسعود حجیزواره نیز نتوانستند با مقانلو کار کنند. او چرا اینها را نمیگوید؟ این حرفها به خاطر رفتار و خودبزرگبینی مقانلو است که خودخواه است و فقط خودش قبول دارد.
مقانلو بدون یک روز سابقه مربی ملی شد
مربی پیشین تیم ملی تکواندو در خصوص دیگر اظهارات مقانلو به خبرآنی گفت: او گفته که در بازیهای آسیایی دوره گذشته من موفق به کسب 2 مدال طلا با تیم ملی نشدم و عسکری این مدالها را کسب کرده است. در حالی که این مدالها با حضور کادرفنی کسب شده و تنها به خاطر عسکری نبوده است، اما مقانلو با این تفکر نشان داد که فقط خودش را قبول دارد و بزرگ میبیند و کادرش را قبول ندارد. همین تفکر باعث شد او به اینجا برسد. در بحث مربیگری مقانلو یک روز سابقه نداشت و باز از رانت مربیاش استفاده کرد.
مقانلو بدترین نتایج تاریخ تکواندو را گرفت
بسحاق تأکید کرد: تیم ملی در دورهای که قهرمان جهان شد بازیکنانی مانند اسبقی، خدابخشی و مردانی ابتدا در اردوهای من و فریبرز عسکری و بعد در اردوهای مرتضی کریمی بودند و مقانلو تیمی آماده را تحویل گرفت و بدون دردسر قهرمان جهان شد. برخلاف صحبتهای مقانلو، او سه نسل را به تکواندو ایران معرفی نکرده است. خدابخشی قهرمان جهان و مردانی نایب قهرمان جهان بودند که به اردوهای شما آمدند. تیم فعلی نیز در اردوهای من برای مسابقات کشورهای اسلامی حضور داشت و نفرات نوجوانان را نیز بهزاد خداداد، محمدرضا زوار و وحید عبداللهی تحویل شما دادند. با وجود این نفرات آماده که به شما دادیم در 15 ماه بدترین نتایج تاریخ تکواندو ایران را به اضافه 2016 گرفتید.
پولادگر مقانلو را خانهنشین کرد و ساعی او را از پارک به تیم ملی آورد
وی در خصوص تفاوت مدیریت ساعی با پولادگر عنوان کرد: پولادگر 6،7 سال مقانلو را خانهنشین کرد، اما هادی ساعی او که همراه دخترش در پارک تمرین میکرد را سرمربی تیم ملی کرد. این فرق پولادگر با ساعی است. ساعی به شما بها داد و در دو دوره مسابقات جهانی و آسیایی باختید، اما باز هم به شما اعتماد کرد. حالا که دیگر سرمربی تیم ملی نیستید اینگونه حرف میزنید که خیلی قشنگ نیست. بهتر بود در شرایطی که تیم بعد از 13،14 در مسابقات جامجهانی قهرمان شد به فدراسیون و قهرمانان تبریک میگفت و این چالش را به وجود نمیآورد و شیرینی قهرمانی جامجهانی را تلخ نمیکرد. جا دارد من تبریک بگویم و امیدوارم این نتایج تداوم داشته باشد.
هر کارشناسی میتواند نقد کند
بسحاق در خصوص اینکه برای نقد کردن سرمربی تیم ملی باید شرایط خاصی داشت، گفت: هر کارشناس رشته تکواندو میتواند نظر خود را بدهد. هر مربیای که در سطح استان و شهرستان نیز فعالیت میکند، میتواند منتقد باشد و انتقاد کند. شاید انتقاد این مربیان سانده باشد و راهکار بدهد. یکی از ضعفهای مقانلو این است که انتقادپذیر نیست. اگر انسانی نقد نشود و انتقاد پذیر نباشد شانسی برای موفقیت ندارد. به شما میدان داده شد که توانستید این مدالها را کسب کنید و اگر به خیلی از مربیان فعلی و حتی بازنشسته به اندازه نصف شما فرصت داده میشد نتایج خیلی بهتری کسب میکردند.
نقطه سیاه تیم ملی مقانلو بود
وی در خصوص اینکه با ادامه این جو حرمتهای بیشتری از بین میرود، گفت: مقانلو شروع کننده بود. به عنوان یک تکواندوکار و مربی اگر نکتهای را میدیدم در زمان سرمربیگری ایشان نقد میکردم. اگر در زمان افلاکی نیز موضوعی باشد حتماً نقد خواهم کرد، اما اینکه ایشان بعد از جدایی از تیم ملی شمشیر را از رو ببندد و به مربیان توهین کند کار قشنگی نیست. به خصوص در حال حاضر که نزدیک المپیک است و باید خوب یا بد از تیم ملی حمایت کنیم و جو را برعلیه فدراسیون نکنیم. در مدتی که در تیم ملی بودید همه چیز بهبه و چهچه بود، اما حالا که نیستید همه چیز بد شده و میخواهید همه چیز را بهم بریزید که بگوید خوب بودید.
سرمربی تیم امید خاطرنشان کرد: همین تیم 20 روز پس از جدایی مقانلو در جامجهانی نتیجه گرفت؛ دلیلش بحث فنی، تکنیکی و تاکتیکی نیست و بحثهای روانی بود. مقانلو از لحاظ روحی و روانی مشکل دارد و این موضوع را به بچهها انتقال میدهد. نقطه سیاه تیم ملی مقانلو بود. خانواده تکواندو باید همدلی را حفظ کرده و دست به دست هم دهد تا تیم ملی در المپیک پاریس نتایج خوبی بگیرد. همه باید عِرق ملی داشته باشیم و فقط به خودمان و جایگاهمان فکر نکنیم که متأسفانه این دوستمان این کار را نکرد. خیلی متعجب شدم که ساعی این مدت پشت او ماند تا بعد از این مدت به همه بیاحترامی کند.
انتهای پیام/