به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، علی عیسیپور، مدیرکل فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی با اشاره به برگزاری بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی و نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق ایران، افزود: فناوری نقش بسیار مهمی در توسعه ساختارهای اجتماعی دارد، به همین دلیل دولتها با اتخاذ سیاستها و سازکارهایی به دنبال تولید، تبادل و انتقال فناوری در بخشهای نیروگاهی به ویژه حوزه فناورهای نوین هستند.
وی ادامه داد: فن بازار یک سازوکار ارتقا یافته جدید است که در بسیاری از کشورهای جنوبشرق آسیا در حال استفاده است. در حوزه فنبازار متقاضی فناوری درخواست خود را به صورت دقیق اعلام کرده و صاحبان فناوری شامل دانشگاهها، شرکتهای فناوری و به ویژه دانشبنیانها نیز آمادگی خود را برای ارائه این خدمت اعلام میکنند که متقاضی پس از بررسی توانمندی شرکت مربوطه اقدام به انعقاد تفاهمنامه و قرارداد میکند.
عیسیپور تاکید کرد: هر چه فن بازار داخل کشور فعالتر باشد طبیعتا انگیزه لازم برای تولید و بکارگیری فناوری بیشتر خواهد شد. بدین منظور این بخش نیازمند حمایت، سیاستگذاری و تامین نقدینگی لازم است که در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی به عنوان مالک نیروگاههای حرارتی دولتی و همچنین ناظر حاکمیتی بر نیروگاههای خصوصی، در نمایشگاه امسال صنعت برق به صورت فنبازار شرکت کرده و حدود 80 نیاز فناورانه صنعت نیروگاهی را اعلام نیاز کرده است.
مدیرکل فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی افزود: همچنین در این رویداد 22 شرکت دانشبنیان فعال صنعت نیروگاهی بیش از 50 فناوری جدید این بخش را ارائه کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه شرکت برق حرارتی در طی پنج سال اخیر حدود 825 هزار قطعه نیروگاهی را ساخت داخل کرده است، گفت: بیش از 51 درصد این تجهیزات توسط شرکتهای دانشبنیان ساخته شده است که تولید این تجهیزات توسط شرکتهای داخلی بیش از 60 درصد صرفهجویی ارزی به همراه داشته است.
عیسیپور با بیان اینکه حدود 91 درصد قطعات و لوازم یدکی نیروگاهها ساخت داخل شده است، بیان کرد: براساس برنامهریزی صورت گرفته مقرر شده، ظرف امروز و فردا چهار تفاهمنامه جدید در زمینه ساخت بار اول قطعات و تجهیزات نیروگاهی با شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه صنعت برق به امضا برسد.
انتهای پیام/