به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، اصغر باقرزاده اعلام کرد: در راستای ارزیابی ویژگیهای شخصیتی دانش آموزان در گام اول فرآیند هدایت تحصیلی، اجرای آزمونهای رغبت و توانایی برای دانش آموزان پایه نهم از ۲۵ آبان ماه در سراسر کشور آغاز خواهد شد و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت.
معاون پرورشی و فرهنگی افزود: در سال تحصیلی جدید با تکمیل شدن سامانه هدایت تحصیلی، تحلیل نتایج به صورت بر خط انجام خواهد شد و دانش آموزان پس از ثبت نهایی آزمون میتوانند کارنامه آزمونهای رغبت و توانایی خود را صورت سیستم خبره فردی دریافت کنند.
وی بیان کرد: هدف ما از بررسیهای مشاورهای کمک به دانش آموزان در دستیابی به خودشناسی، حرفه شناسی و در نهایت انطباق این دو و تصمیمگیری آگاهانه است.
معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص اجرای برنامه هدایت تحصیلی در سال جدید اظهار کرد: نتایج نظرسنجی از ۱۹۰ هزار دانش آموز در خصوص برنامه هدایت تحصیلی سال گذشته نشان داد که بیش از ۷۰ رصد آنان هدایت تحصیلی را عالی و خوب ارزیابی کردند. همچنین گزارش ثبت نام دانش آموزان در شاخههای نظری، فنیوحرفهای و کاردانش نشان دهنده کاهش ۴ درصدی ورود به شاخه نظری و افزایش ۴ درصدی ثبت نام و استقبال دانش آموزان از رشتههای موجود در شاخههای فنیوحرفهای و کاردانش است و این نشان دهنده این است که برنامه هدایت تحصیلی در مسیر حرکت به سمت اهداف است.
باقرزاده گفت: تمامی دانش آموزان پایه نهم از ۲۵ آبان ماه میتوانند با مراجعه به سامانه my.medu.ir در قسمت برنامههای پرورشی وارد بخش هدایت تحصیلی شوند و نسبت به تکمیل پرسشنامههای رغبت و توانایی اقدام کنند. در صورت وجود سوال، خط ملی ۱۵۷۰ از ۸ صبح تا ۸ شب پاسخگوی دانش آموزان، والدین و فرهنگیان است.
معاون پرورشی و فرهنگی بیان کرد: شناسایی و غربالگری دانش آموزان در فرآیند نماد در راستای ارزیایی و شناسایی به موقع دانش آموزان نیازمند دریافت خدمات راهنمایی و مشاوره با غربالگری پایه روانشناختی در پایههای هفتم، هشتم و دهم از ۲۵ آبان ماه در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف از غربالگری روانشناختی در نماد، شناسایی دانش آموزان در معرض خطر و ارائه خدمات به موقع و مؤثر به دانش آموزان نیازمند دریافت خدمات راهنمایی و مشاوره است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدیران مدارس موظفاند از ۲۵ آبان ماه با مراجعه به سامانه my.medu.ir و ورود به سامانه نماد در قسمت برنامههای پرورشی ابتدا نسبت به معرفی خود (در مدارسی که آمار دانش آموزی زیر ۴۰ نفر دارند) یا معرفی یکی از کارکنان مدرسه (در مدارس با آمار بالای ۴۰ نفر دانش آموز) بر اساس شرایط درج شده در سامانه اقدام کنند. همچنین نسبت به فعال سازی آزمونهای غربالگری برای پایههای ذکر شده، اطلاع رسانی به موقع و مناسب به تمامی دانش آموزان و کارکنان مدرسه و ترغیب دانش آموزان به شرکت در آزمونها اقدام کنند.
باقرزاده عنوان کرد: دانش آموزان نیازمند دریافت خدمات راهنمایی و مشاوره پس از ارزیابی برای دریافت خدمات حمایتی تخصصی به مراکز مشاوره آموزش و پرورش و دستگاههای عضو ائتلاف نماد ارجاع داده میشوند.
وی در پایان افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ مرکز مشاوره منطقهای و ۳۲ مشاوره استانی در حال ارائه خدمات تخصصی به دانش آموزان و اعضای خانواده آنان هستند. در صورت وجود هر گونه سوال، خط ملی ۱۵۷۰ از ۸ صبح تا ۸ شب پاسخگوی سوالات دانش آموزان، والدین و فرهنگیان است.