مدیر «مرکز عربی تحقیقات و مطالعات سیاسی» پیشبینی کرد، رژیم صهیونیستی با مقاومت مسلحانه بیشتری در نوار غزه مواجه شود و ابراز اطمینان کرد، صهیونیستها میدانند که نمیتوانند در غزه بمانند و از طرفی هیچ برنامهای برای مرحله پس از «نابودی» حماس البته در صورت موفقیت در انجام این ماموریت ندارند.
به گزارش خبرآنی، دکتر عزمی بشاره، مدیر این مرکز در گفتوگوی ویژه با تلویزیون عربی احتمال داد، رژیم صهیونیستی هنوز با همه آنچه مقاومت خود را با آن مجهز کرده، روبرو نشده است، زیرا هزاران جوان هستند که منتظر جنگ زمینی هستند. او ضمن یادآوری اینکه مقاومت در شرایطی که در محاصره همه جانبه قرار داشت و به سختی این دستاوردها را کسب کردهاست، تاکید کرد، یکی از دلایل قهرمانیهایی که این رزمندگان از خود نشان میدهند، این است که هیچ راهی جز مقاومت نمیبینند.
با این حال، وی معتقد است که گفتمان، زبان و اصطلاحات رسانهای رسمی مقاومت در سطح عملکرد نظامی که نشان میدهد و سطح رنج مردم غزه نیست، زیرا «باید زبان عدالتی را اتخاد کند که آرمان آن را نشان دهد.»
بشاره در حالی که معتقد است رهبری فلسطین فرصتهای زیادی را برای اتحاد از دست دادهاست و حکومت بر غزه یا کرانه باختری بدون اتحاد ممکن نیست، میگوید، صهیونیستها میدانند که نمیتوانند در غزه بمانند چرا که حتی فردی جنگطلب در سطح «آریل شارون» هم مجبور شد از غزه عقبنشینی کند. طبق تحلیلها و اطلاعات وی، رژیم صهیونیستی در حال حاضر به دنبال یک شریک عرب است که پس از کاهش تعداد مردم غزه، این باریکه را اداره کند و یک سیستم هماهنگی امنیتی برای مردم غزه ایجاد کند مشابه سیستمی که در کرانه باختری وجود دارد هرچند که یک سیستم شکست خوردهاست.
از نظر این متفکر عرب، در این سناریو واکنش مردمی که همه چیز خود را از دست دادهاند، در نظر گرفته نشدهاست به ویژه که رژیم صهیونیستی هیچگاه حاضر نبوده بهای مالی و سرمایهگذاری اشغالگری خود را بپردازد و به همین دلیل مثل سابق از کشورهای عربی خواهد خواست برای بازسازی غزه سرمایهگذاری کنند.
وی در خصوص سیر وقایع جاری نیز گفت، همانطور که رهبری رژیم صهیونیستی برنامهای برای اشغال غزه نداشت، برای «روز پس از پایان جنگ» و «نابودی» حکومت و قدرت نظامی حماس نیز برنامهای ندارد. مدیر مرکز عربی اهمیت صحبتهای آمریکاییها درباره ضرورت برگزاری کنفرانس صلح جدید را ناچیز دانست چرا که جهان عرب پس از اشغال کویت، کنفرانس مادرید و کنفرانسهای ناموفق پس از آن، چنین سناریویی را پشت سر گذاشتهاست. از طرفی هم آمریکاییها میدانند که رژیم صهیونیستی به ویژه اکنون که عربها نتواستند حتی یک بیمارستان را نجات داده و کمکها را به نوار غزه برسانند، هیچ امتیازی به عربها نخواهد داد.
هدف از حملات متمرکز به بیمارستانها
بشاره درباره دلایل حملات هدفمند رژیم صهیونیستی به بیمارستانها گفت، این مساله عمدتا به اعتقاد رژیم صهیونیستی برمیگردد مبنی بر اینکه کوچاندن فلسطینیها بدون تخریب بیمارستانها و مدارس که پناهگاه امنی برای آنهاست، ممکن نیست.
وی در مورد تغییر اولویتهای نظامی رژیم صهیونیستی از تمرکز روی شمال نوار غزه و بعد حرکت به سمت جنوب، گفت، پس از وقایع هفتم اکتبر مقامات صهیونیستی مجبور به تدوین یک طرح نظامی شدند و شروع به تطبیق واقعیتها برای سازگاری با طرحی کردند که عجولانه طراحی شدهاست. به طور مثال، دلیل تمرکز رژیم صهیونیستی روی شمال نوار غزه این بود که این رژیم تصمیم گرفت جنگ را در این منطقه شروع کند، اما امروز به این نتیجه رسیده که رهبری حماس و اسیران در جنوب غزه هستند نه در شمال آن. رژیم صهیونیستی یا به دنبال کوچاندن ساکنان غزه از شمال به جنوب آن و بعد انتقال آنها به صحرای سینای مصر است یا این اقدامش نشان دهنده آشفتگی رژیم صهیونیستی است مسالهای که کاملا محتمل است.
مذاکرات آزادی اسیران صهیونیستی
بشاره در مورد آخرین تحولات مذاکرات درباره برقراری آتشبس موقت و آزادی اسیران صهیونیستی در نوار غزه گفت، این مساله برای نتانیاهو صرفا نظامی است و شاید او در ناخودآگاه خود دلش میخواهد از شر این اسیران، فشارهای ناشی از آنها و اینکه در صورت توافق، پس از آزادی این اسیران چه چیزها که نخواهند گفت، خلاص شود. یکی از بحرانها در مذاکرات، تعداد اسیرانی است که میخواهند آزاد شوند. مشکل این است که صهیونیستها گمان میکنند تعداد بیشتری اسیر در نزد حماس یا جهاد اسلامی است. نکته بعد مبادله میان تعداد روزهای پیشنهادی رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ با تعداد اسیرانی است که این رژیم میخواهد آزادشان کند.
وی درباره موضوع «آزادی همه در برابر همه» گفت، صهیونیستها با این موضوع با جدیت برخورد نکردند آنها پاسخ واحدی به مردم خود و خانوادههای اسیران ندارند. دنیا سرگرم تعداد اندکی اسیر صهیونیستی است در حالی که هزاران اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی هستند.
نشست مشترک اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی
مدیر مرکز عربی تحقیقات و مطالعات سیاسی درباره نتایج نشست مشترک اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی پیرامون وضعیت نوار غزه که روز شنبه در ریاض برگزار شد، گفت، برخی از این نتایج با توجه به سطح پایین توقعات، ضعیف بودن عربها و اختلافات موجود میان مقامات عرب قابل قبول است.
وی افزود، تنها یک تصمیم عملی وجود دارد و آن حمایت از مصر است تا این محاصره بشکند و حداقل باز و بسته شدن گذرگاه مرزی رفح برای انتقال کمکها به غزه در گرو موافقت رژیم صهیونیستی نباشد.
بشاره همچنین از مخالفت سران عرب با ادعای رژیم صهیونیستی درباره «دفاع از خود» و محکومیت حماس استقبال کرد، اما سخنرانی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را ناامید کننده خواند.
آمریکا و رژیم صهیونیستی
در مورد موضع آمریکا، بشاره تاکید کرد که آمریکاییها همچنان از رژیم صهیونیستی حمایت میکنند و در اهداف آن در این جنگ یعنی «نابودی» حماس و قدرت نظامی آن مشترک هستند.
وی افزود، دولت آمریکا درگیر مشکلات داخلی است و حزب دموکرات و محافل یهودی در آمریکا با موضع رسمی دولت مخالفند و همین باعث شده نتانیاهو مجبور شود به سوالات آمریکاییها درباره حد و مرز جنگ و برنامههای آتی پاسخ دهد. اما از نظر بشاره این فشارها رسمی نیست و در حد یک مشورت است. ادامه تظاهرات علیه حمله رژیم صهیونیستی در آمریکا بسیار مهم است و میتواند روی موضع رسمی دولت تاثیر بگذارد چرا که انتخابات ریاست جمهوری در راه است و ظاهرا جو بایدن متوجه این موضوع شده است، اما اعتقادات ایدئولوژیکی در مورد رژیم صهیونیستی دارد.
بشاره احتمال داد که رژیم صهیونیستی برای انجام ماموریت خود در نوار غزه و رسیدن به هدفش تنها یک ماه فرصت داشته باشد.
وی گفت، مشکل عربها با اروپا علاوه بر موضوع هولوکاست، امتیازاتی است که اروپا به رژیم صهیونیستی میدهد گویی که این رژیم جزء اتحادیه اروپا است در حالی که برای فلسطینیها همین مقدار کافی است که امتیازات تجاری، دانشگاهی و اقتصادی ارائه شده به رژیم صهیونیستی متوقف شود.
انتهای پیام