به گزارش سرویسخبری مهر، حسن نشان زاده، معاون برنامهریزی و توسعه کسب و کار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در نشست خبری پتروفن گفت: در تمام اسناد بالادستی به اندازه کافی برای حمایت از دانش بنیانها، قوی شدن اقتصاد و خروج از اقتصاد نفتی تاکید شده اما آنچه میبینیم عدم اجرای اسناد و مغفول ماندن این موضوع در افق ۱۴۰۴ و همچنین بند ۱۳ و ۱۵ اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: اقتصاد زمانی قوی میشود که کمترین وابستگی را داشته باشد و همه چیز تحت کنترل باشد و در حوزه لایسنس و کاتالیست و تجهیزات وابستگی نداشته باشیم، ما یکی از کشورهای هستیم که به لحاظ نیروی انسانی مشکلی نداریم اما این پتانسیل به سمتی نرفته که نیاز حداکثری را تأمین کند و روی پای خودمان بایستیم.
معاون برنامهریزی و توسعه کسب و کار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه مجموعه زمانی میتواند قوی باشد که همه امکانات بسیج شود، تاکید کرد: امروز ۹۰ درصد نیاز پتروشیمی از داخل تأمین میشود به طوری که به عنوان مثال ۲ مجموعه در هلدینگ ۳.۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری داشتهاند که عمده تجهیزات و گلوگاه اصلی آن برای اولین بار در کشور طراحی، خریداری، نصب و راه اندازی شد.
به گفته وی برای قوی بودن باید سعی کنیم خودمان را تقویت کنیم و تجهیزات را بسازیم و در این راستا بزرگترین برگ برنده هلدینگ این بود که با استفاده از شرکتهای دانش بنیان نگاه به داخل داشته است.
نشان زاده با بیان اینکه به میزان ۱۳ تا ۱۴ میلیارد تومان با شرکتهای دانش بنیان قرارداد منعقد کردهایم، خاطرنشان کرد: باید تمام نیازمندیها فارغ از معادلات سیاسی، فشار اقتصادی و تحریم و جنگ از داخل فراهم شود، ما باید به گونهای قوی باشیم که در دنیا سرآمد باشیم و این جز با اعتماد به داخل و دانش بنیانها محقق نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه هر صنعتی نگاه به بیرون داشته باشد، آسیب پذیر میشود، گفت: علاوه بر لزوم توسعه درون هر مجموعهای؛ باید صنعت پیرامونی خود را نیز قوی کنیم، یعنی شرکتهای دانش بنیان، مراکز علمی و صندوق پژوهشی و فنی باید قوی شوند و در این صورت رشد همه جانبه خواهیم داشت و صنایع پایین دست پتروشیمی نیز رشد خواهند کرد.
نشان زاده با بیان اینکه امسال بخش عمده محصولات جامد و پلیمری صادراتی بودهاند، خاطرنشان کرد: این بدان معناست که ظرفیت خالی پایین دست که ارزش افزوده بالایی دارد فعال شده است.
وی با بیان اینکه ما به دنبال تقویت شرکتهای دانش بنیان هستیم، ابراز امیدواری کرد که رویداد پتروفن طی ۵ سل آینده ۱۰ درصد نیازهای صنعت را تأمین کند.
نشان زاده بیان داشت: سال گذشته ۸۰ نیاز فناورانه احصای و ۱۳ قرارداد منعقد شد که البته بخشی مربوط به گذشته بود امسال با توجه به اینکه حوزه شمول بیشتر شده ۲۳۰ نیاز فناورانه احصای شده است.
وی توضیح داد: سالانه ۴۰۰ میلیون دلار صرف خرید کاتالیست میکردیم که اکنون این رقم نصف شده است، در صنعت پی وی سی ۸۰ درصد کاتالیست مورد نیاز از داخل تأمین میشود، در هر حال اکنون در حوزه صنعت کاتالیست به جز چند مورد که توجیه ساخت داخل ندارد، خودکفا هستیم.
معاون برنامهریزی و توسعه کسب و کار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ادامه داد: در خصوص پروژه گچساران ۱.۲ میلیارد دلار بودجه هزینه شده که از این میزان ۷۰۰ میلیون دلار ارزی بوده اما ۲۵۰ دلار ارز استفاده شده و ۶۰ درصد بودجه ارزی تبدیل به ریال شده و به این ترتیب صرفهجویی و جلوگیری از خروج ارز را شاهد بودهایم.