وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف اعم از کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت، بهداشت و تجهیزات پزشکی و دارو و درمان دارای تجربیاتی است که میتواند این تجربهها و همچنین دانش فنی خود را به برادران عزیزمان در کشور افغانستان منتقل کند.
به گزارش خبرآنی، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی شامگاه پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ در جلسهی امضای تفاهمنامه همکاریهای اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد، طی اظهاراتی گفت: در بدو ورود هیئت اقتصادی افغانستان به ایران، اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی را برگزار کردیم و در آم تصمیم گرفیه شد که ۵ کمیته تخصصی ذیل این کمیسیون تشکیل شود و طی چند روز گذشته نیز اقداماتی تخصصی انجام و اسنادی تهیه شد که امشب به امضای طرفین رسید.
وی با بیان اینکه «اراده طرفین اجرایی کردن اسنادی است که به امضای طرفین میرسد تا عواید آن نصیب دو ملت ایران و افغانستان شود»، تاکید کرد: نگاه رئیس جمهوری و بندهای این است که ما و افغانستان دو کشور هم دین، همزبان و همسایه هستیم و از حسن همسایگی و همجواری و ظرفیتهای موجود باید استفاده کنیم تا بتوانیم روابط دو کشور را در زمینههای مختلف گسترش دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف اعم از کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت، بهداشت و تجهیزات پزشکی و دارو و درمان دارای تجربیاتی است که میتوان آنها و همچنین دانش فنی خود را به برادران عزیزمان در کشور افغانستان منتقل کنیم.
نیکبخیت با تاکید بر اینکه باید به دست هم بدهیم تا از ظرفیت مرز حداکثر استفاده را ببریم گفت: ۳ استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان با کشور افغانستان هم مرز هستند و بازارچههای مشترک متعددی را با کشور افغانستان در این استانها داریم که در حال حاظر تجارت میان دو کشور انجام میشود ولی رضای بخش نیست؛ میتوانیم ظرفیت و حجم معاملات مرزی را بالاتر ببریم و بازرگانان و تجار دو کشور بتوانند از شرایط موجود استفاده بهتری ببرند ؛ در این زمینه باید امور را تسهیل کنیم و شرایط را فراهم کنیم تا کار امارت راحتتر انجام شود.
وی ایجاد مناطق آزاد مشترک دو کشور، برپایی مراکز تجاری دائمی و برقراری نمایشگاههای فصلی را از جمله اقداماتی عنوان کرد که امکان اجرایی شدن دارند و گفت: در خوزه سرمایه گذاری نیز هم ظرف ایرانی و هم ظرف افغانستانی میتوانند حضور داشته باشند؛ در جریانم که تعداد بسیار زیادی از برادران افغانستانی در ایران سرمایه گذاری کردهاند.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ما این آمادگی را داریم که با کشور افغانستان به ویژه در حوزه کشاورزی در محصولات اساسی بتوانیم کمک کنیم و کشت فراسر کشت و کشت قراردادی را در کشور افغانستان داشته باشیم و بتوانیم محصول را بعد از تولید خریداری کنیم. ما علاقه مندیم که با کشورهای منطقه، کشور های مسلمان و به اولویت ویژه با کشورهای هم مرز رابطه آماری و اقتصادی داشته باشیم.
نیکبخت در پایان عنوان کرد: با توجه به امنیتی که امروز در کشور افغانستان حاکم شده است، آینده خیلی خوبی را پیش رو داریم و این امنیت شرایط را فراهم میکند تا با علاقه مندی و بدون هیچ گونه دغدغهای ظرفیت بتوانند اقدامات مشترکی را انجام دهند. چنانچه آنوه که در اسناد دیده شده است، پیاده سازی و امرایی شود، برای ایجاد امنیت پایدار میان دو کشور کمک میکند و انشاءالله بتوانیم در یک فضای برادرانه بین دو کشور کارها را انجام دهیم.
انتهای پیام