رشد ۴۸ برابری ارزش سرمایه گذاری های خارجی در استان مرکزی

خبرآنی/مرکزی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی از رشد ۴۸ برابری جلب سرمایه گذاری خارجی در نیمه نخست سال جاری نسبت به کل سال گذشته خبر داد.

سعید ملااسماعیلی در گفت و گو با خبرآنی اظهار کرد: یکی از سیاست های دولت سیزدهم که بارها توسط رئیس جمهور و مقامات ارشد ملی و استانی اعلام شده، ضرورت حمایت همه جانبه از سرمایه گذاری داخلی و خارجی است. وقتی مقام معظم رهبری در نامگذاری سال های اخیر به طور متوالی اولویت کشور را رشد تولید برشمرده اند، طبیعی است که همه ارکان کشور می بایست از سرمایه گذاری های مولد و همسو با سیاست های کلی نظام به خوبی حمایت و پشتیبانی کنند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی از جمله جذاب ترین استان های کشور برای پذیرش سرمایه گذاران داخلی و خارجی است. ظرفیت های سرمایه گذاری در این استان به اندازه ای است که حتی تحت شدیدترین شرایط تحریمی هم جریان ورود سرمایه های خارجی نه تنها متوقف نشده که بالعکس رشد خوبی را نیز به ویژه در دو سال اخیر تجربه کرده است. البته این دستاورد، بخشی مرهون فضای کسب و کار مساعد استان و بخشی حاصل تلاش های شبانه روزی در سنگر جنگ اقتصادی جاری است.

ملا اسماعیلی بیان کرد: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ استان مرکزی موفق شده است سه مجوز سرمایه گذاری خارجی جدید را از هیات سرمایه گذاری خارجی جمهوری اسلامی ایران دریافت کند که این مجوزها به لحاظ ارزش، در مقایسه با مجموع ارزش مجوزهای صادره سال ۱۴۰۱ رشدی ۴۸ برابری را رقم زده است.

وی تاکید کرد: ارزش مجوزهای صادره سرمایه گذاری خارجی جدید استان مرکزی از یک میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ به بالغ بر ۴۸ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار در نیمه نخست سال جاری ارتقا یافته است.

ملااسماعیلی با بیان اینکه در فرآیند جذب سرمایه گذاری خارجی دو گام وجود دارد اضافه کرد: در گام اول متقاضی سرمایه گذاری خارجی تقاضای سرمایه گذاری خود را از طریق مرکز خدمات سرمایه گذاری استان یا به طور مستقیم به سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران واقع در وزارت امور اقتصادی و دارایی تسلیم می کند و در صورت احراز توانمندی و اهلیت، ظرف یک ماه مجوز سرمایه گذاری خارجی اش را که به تایید هیأت سرمایه گذاری خارجی ایران رسیده است، با امضای وزیر  امور اقتصادی و دارایی به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران، دریافت می کند.

وی ادامه داد: در گام دوم می بایست آنچه را به عنوان سرمایه خارجی خود اعم از نقدی یا غیرنقدی منطبق با مفاد قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی ایران تعهد کرده است به کشور وارد و در دفاتر سازمان سرمایه گذاری ثبت کند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در نظام اجرایی کشور گام نخست را به اصطلاح جلب سرمایه خارجی و گام دوم را جذب سرمایه گذاری خارجی می نامیم، با این توصیف باید بگویم در سال ۱۴۰۲ تا به اینجا در جلب سرمایه های خارجی با رشد بزرگ ۴۸ برابری یک عملکرد بی سابقه را شاهد هستیم که امیدواریم با حمایت از این سرمایه گذاران تا پایان سال، بخش زیادی از سرمایه تعهد شده آنها در بخش های مولد اقتصادی استان جذب و بکارگیری شود.

ملا اسماعیلی بیان کرد: درخصوص عملکرد استان در سال ۱۴۰۱ نیز در حوزه ورود و بکارگیری سرمایه های خارجی جدید در فعالیت های اقتصادی با ثبت ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار سال بسیار موفقی را در ثبت سرمایه های خارجی در دفاتر سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران تجربه کردیم. در مجموع، جریان سرمایه گذاری خارجی طی دو سال عملکرد دولت سیزدهم، رشد کمی و کیفی چشمگیری را تجربه کرده است.

وی تاکید کرد: در شهریورماه سال جاری یک سرمایه گذار مقیم کشورهای حوزه دریای کارائیب(آمریکای میانه) موفق شده است مجوز سرمایه گذاری خارجی به ارزش یک میلیون دلار را از هیات سرمایه گذاری خارجی به منظور مشارکت در یکی از صنایع به نام و بزرگ شهرستان ساوه دریافت کند. این امر می تواند بیانگر ظرفیت های بالای جمهوری اسلامی ایران برای جلب و جذب سرمایه گذاران بین المللی علیرغم تحریم های ظالمانه آمریکا باشد.

وی افزود: باید اذعان کرد که دیپلماسی فعال اقتصادی که یک اولویت اصلی در حال اجراست، توسعه روابط اقتصادی اعم از تجاری و سرمایه گذاری را در منطقه و حتی دورترین نقاط جهان به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان افزود: برنامه های تحولی بزرگی در حوزه سرمایه گذاری در کشور و استان مرکزی در دست اجراست که برخی از مهمترین آنها شامل ایجاد سامانه جامع سرمایه گذاری تحت عنوان اطلس سرمایه گذاری است که در این راستا استان مرکزی با راهبری استاندار و همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و تعداد ۲۴ دستگاه اجرایی اصلی جزو استان هایی است که به پایگاه اطلاعات مکانی کشور متصل شده است و مقدمات لازم برای اطلس سرمایه گذاری فراهم شده است.

وی افزود: همچنین از سال گذشته یک درگاه ملی فرصت های سرمایه گذاری توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی راه اندازی شده است که در این راستا در استان مرکزی بالغ بر ۶۰ فرصت اولیه شناسایی و تعداد ۲۰ مورد با همکاری دانشگاه صنعتی اراک در دست مطالعه و تبدیل شدن به فرصت های سرمایه گذاری قابل بارگذاری بر روی سامانه مذکور هستند. خوشبختانه تا امروز هم موفق شده ایم تعدادی از فرصت های سرمایه گذاری استان را به دو زبان فارسی و انگلیسی تهیه و بر روی درگاه مذکور ثبت کنیم.

ملااسماعیلی تصریح کرد: از فعالان اقتصادی می خواهیم که طرح های خود را که قابلیت جذب سرمایه گذار داخلی یا خارجی دارند جهت معرفی به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری به این اداره کل ارائه کنند، همچنین از نخبگان علمی و دانشگاهیان می خواهیم که با ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات خود برای رشد و توسعه سرمایه گذاری در استان مرکزی ما را یاری کنند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.