به گزارش خبرنگار پارلماین پایگاه خبری خبرآنی، نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه 16 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند (ح) ماده 75 این لایحه با 156 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 203 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
سید سلمان ذاکر در مخالفت با این بند گفت: با اصل متن مخالف نیستم بلکه به قدری این ماده توسعه یافته است که امکان عملیاتی شدن آن ممکن نیست، حتی در دوره های قبل نیز این بحث مطرح شده و رایگان بودن تعرفه های آب و برق گاز تایید شد. در برخی از سالن های فرهنگی که مساحت آنها مشخص نیست، عملیاتی شدن آن ممکن نخواهد بود.
جعفر قادری در موافقت با این بند بیان کرد: بسیاری از فعالیت های فرهنگی سودآور نیستند و نمی توانند هزینه های خود را پرداخت کنند، گاهی از ادامه فعالیت باز می مانند. در اینجا مراکزی همچون سالن های تئاتر و سینما که درآمد مناسبی دارند، مشمول این بند نمی شوند، اما اگر تغییر کاربری دهند، باید زیرمجموعه این بند قرار بگیرند، نباید از مسائل فرهنگی کشور غفلت کنیم، امیدواریم دولت با اجرای این بند کمکی به مجموعه های فرهنگی کند.
احمد راستینه هفشجانی در موافقت با بند (ح) ماده 75 لایحه برنامه هفتم یادآور شد: این حکم عیناً در برنامه ششم توسعه عنوان شده بود، اما آیین نامه آن نوشته نشده، بر همین اساس تلاش کردیم تا به صورت غیرمستقیم مراکز فرهنگی را در این بند مورد حمایت قرار دهیم. درخصوص فعالیت های فرهنگی امروز هر مقدار هزینه در حوزه هنری مذهبی، اعتقادی داشته باشیم، کمک به شاخص های کل فرهنگی کشور است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در موافقت با این بند گفت: باید دولت آیین نامه ای بنویسد که مراکز فرهنگی صرفاً فعالیت فرهنگی داشته باشند، در حال حاضر برخی از مراکز فرهنگی هستند که دوزیست فعالیت می کنند.
براساس بند (ح) ماده 75 لایحه مذکور؛ هزینه های انشعاب و مصرف آب، برق و گاز مراکز فرهنگی، هنری، قرآنی، رسانه ای، سینمایی، مطبوعاتی و تبلیغی - دینی، بسیج و شتاب دهنده های صنایع خالق فرهنگی - اجتماعی، انتشاراتی در بسترهای مختلف، کتابفروشی، سالنهای نمایش فیلم و تئاتر دارای مجوز از مراجع ذی صالح مشروط به رعایت قوانین و مقررات پلیس اماکن عمومی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، مادامی که فعالیت و استحقاق آنها مورد تأیید مراجع ذی صالح باشد و همچنین مشروط به رعایت الگوی مصرف، براساس تعرفه فرهنگی (آموزشی) محاسبه می شود.
دولت موظف است براساس این بند قانون آیین نامه مربوطه را تنظیم و به تصویب هیات وزیران برساند.
انتهای پیام/