به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی ، احمد قیومی؛ فرماندار تهران پیش از ظهر امروز در جریان یکصدونودمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مسائل تهران پیچیدگیهای خاص خود را دارد، اظهار کرد: رفع این پیچیدگیها، نگاه جامع و همهجانبهای را میطلبد که به همکاری شورا، شهرداری تهران و تمام دستگاههای حاکمیتی نیاز دارد.
فرماندار تهران گفت: مساجد جایگاهی ویژه در محلات به عنوان پایگاه و سنگر دارند. برنامهها باید تمام اقشار را در برگیرد و از بطن محلات برخیزد و چنانچه این برنامهها اجرایی شود، مسائل در محلات رفع خواهد شد. مسائلی که محلات تهران وجود دارد با هم قابل قیاس نیستند و مشارکت دستگاههای حاکمیتی در این زمینه نیاز است.
فرماندار تهران با اشاره به موضوع ورزش در تهران اظهار کرد: پایتخت از لحاظ برخورداری از سرانههای فرهنگی و ورزشی با کمبود روبهروست و همکاری دستگاهها با یکدیگر میتواند در پیشبرد امور این حوزه مؤثر باشد.
قیومی همچنین به موضوع گردشگری در پایتخت اشاره کرد و گفت: پایتخت قابلیت ویژهای برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد. سیاستگذاری شورا در این حوزه میتواند در اجرای برنامههای این بخش اثرگذار و ثمربخش باشد.
وی اضافه کرد: تهران با این میزان جمعیت و شرایط خاص در حوزه مدیریت بحران نیاز به توجه بیشتری دارد و در این حوزه توجه به تعرض به حرائم گسلها، قنوات، انهار عمومی، مترو و ... باید در دستور کار قرار بگیرد.
قیومی با بیان اینکه در حوزه محیط زیست و پسماند، اشاره کرد و گفت: تنها آلودگی ناشی از تردد خودروها را شاهد نیستیم و پسماندسوزی هم به این فضا اضافه شده است. همچنین کودکان زبالهگردی می کنند و عدهای این زبالهها را از آنها میخرند و بخشی از آن سوزانده می شود که آلودگی هوا را به دنبال دارد.
فرماندار تهران با تاکید بر موضوع حریم پایتخت، تصریح کرد: حریم شهر تهران در دو سال اخیر به معنای واقعی نگهداری شدهاست؛ حریم شهر تهران متعلق به آینده است و اگر آن را رها کنیم در کمترین زمان ساختوساز صورت میگیرد. این اقدام تلاش و زمان گذاشتن را نشان میدهد که قابل تقدیر است. مسائل حریم پایتخت از عدم تطابق مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی با قانون تقسیمات کشوری ریشه میگیرد.
وی ادامه داد: در سال 1386 وقتی طرح جامع شهر تهران در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شد، 22 شهر و هفت شهرستان را در حریم تهران قرار داد. 3هفته پیش خدمت شهردار تهران بودیم تا هماهنگیهای لازم در این زمینه صورت بگیرد.
قیومی با بیان اینکه نگاه بنده این است که حریم شهر تهران را باید مورد محافظت قرار داد، تصریح کرد: بعضی مواقع به جز حرائم خاص، برای مردم روستاها نیز دغدغهمندی ایجاد کردهایم در حالی که تکلیف این روستاها مشخص است و در طول دو سال اخیر هیچ گونه دستاندازی به حریم روستاهای اطراف تهران انجام نشده و هرگونه ورود به حریم در دورههای گذشته صورت گرفته است.
فرماندار تهران همچنین در خصوص بافت بازار تهران گفت: باید همه به هم در این خصوص کمک کنیم؛ همچنین در کمیته خاصی که برای شهرکهای صنفی و صنعتی تشکیل دادهایم و موارد بررسی و تدبیراندیشی شده است و امیدواریم تمام مشاغل پرخطر و آسیبزا در این شهرکها ساماندهی شوند.
علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران پس از استماع سخنان احمد قیومی فرماندار تهران در این جلسه، گفت: آنچه که ما در شورا انجام میدهیم تعامل و تبادل با حاکمیت به نمایندگی استانداری و فرمانداری است تا رفع مشکلات تهران ممکن شود.
وی با بیان اینکه مسئله نمایشگاه بینالمللی یکی از مشکلات تهران است، یادآور شد: ما از ابتدای این دوره در خصوص نمایشگاه آفتاب و برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب در نمایشگاه بینالمللی مباحثی را مطرح کردیم.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: استفاده کمی از نمایشگاه آفتاب میشود و نمایشگاه بینالمللی برای مردم مشکلساز است. در مواردی احساس میکنیم لجبازی شده است؛ برای مثال قرار بود نمایشگاه خودرو در بهمن ماه در نمایشگاه آفتاب برگزار شود و حالا نمایشگاه بینالمللی نمایشگاه خودرو را همین ماه برگزار می کند که برگزاری نمایشگاه خودرویی را بی اثر میکند.
نادعلی با تاکید بر اینکه طبق بیانات مقام معظم رهبری در جامعه اسلامی توقف نداریم، تصریح کرد: اینکه ظرفیتی در شهر داریم و مردم را اینگونه معطل میکنیم، بسیار بد است. امیدواریم مصوبات شورای شهر اجرایی و مشکلات مردم رفع شود.
به گزارش خبرآنی، سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه پس از ارائه گزارش فرماندار تهران گفت: امیدوارم حضور فرماندار تهران در صحن شورای اسلامی شهر تهران به حل مشکلات شهری کمک کند.
وی ادامه داد: فرمانداری تهران در شهری حضور دارد که سایه استانداری و وزارت کشور هم بر سر او وجود دارد اما مطابق با قانون، وظایف شهر تهران برعهده فرمانداری است.
تشکری هاشمی با بیان اینکه تهران با تمام ابعاد فرهنگی و تاریخی مشکلات متعددی دارد، گفت: انتطار ما این است فرمانداری در کنار شورای اسلامی شهر تهران مشکلات پایتخت را حل کند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه تهران با دو مشکل اساسی دست و پنجه نرم میکند، اظهار کرد: اگر از شهروندان تهرانی نظرسنجی کنیم اکثر آنها میگویند که از ترافیک ناراحتکننده در عذاب هستند و از آلودگی هوا رنج میبرند؛ برهمین اساس باید دست به دست هم دهیم و تلاش کنیم تا این مشکلات حل شوند.
وی افزود: اینکه بعد از هر روز آلوده دست به تعطیلی ادارات و مدارس بزنیم نهتنها راه حل مناسبی نیست بلکه منجر به تاخیر انداختن معضل نیز میشود انتظار ما این است که فرمانداری در کنار شورای شهر و شهرداری جلسات تخصصی در این خصوص برگزار کند و در تمام سال به بررسی و حل موضوع بپردازد.
تشکری هاشمی با بیان اینکه برای حل ترافیک نیازمند هماندیشی هستیم، گفت: در جلسات شورای ترافیک نهادهای متولی حضور دارند اما جای فرمانداری خالی است و باید فرماندار نیز در جلسات حضور داشته باشد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه فرمانداری به عنوان نماینده دولت باید در حل مسائل مالی حمل و نقل عمومی اقدام کند، گفت: در خصوص دریافت کرایه ها فرمانداری میگوید نباید به مردم فشار وارد شود که این حرف کاملا درست است و شورا هم بر همان اساس عمل کرده است اما یک سوم هزینه های حمل و نقل عمومی باید توسط دولت پرداخت شود و از فرمانداری میخواهیم این موضوع و پرداخت دولتی را پیگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه دخالت دستگاه های متعدد در حوزه تعیین کرایه حمل و نقل عمومی یک چالش است، گفت: طبق بند 27 ماده 71 قانون تشکیلات شورای اسلامی شهر تهران، نرخ گذاری ها بر عهده شهرداری است اما متاسفانه شاهد این هستیم که هم اکنون تعزیرات، ستاد تنظیم بازار و وزارت صمت نیز در این رابطه ورود کردهاند و خواسته ما این است که این ناهماهنگی ها و دخالت ها توسط فرمانداری حل شود.
تشکری هاشمی تصریح کرد: وقتی مصوبات به فرمانداری داده میشود و مورد تایید قرار می گیرد به معنی تایید دولت است و مداخله برخی دستگاهها بعد از تایید فرمانداری معنا ندارد.
انتهای پیام/