به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در برنامه ای که به مناسبت سالروز استکبارستیزی به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: در روابط بین الملل نمی توان پدیده ها را بدون توجه به سیری که برای آن رخ داده و دیگر تحولات محیطی داخلی و بین المللی تحلیل کرد.
وی با بیان اینکه روایت فلسطین از چند زاویه قابل توجه و بررسی است، گفت: این مسئله از زاویه رژیم صهیونیستی، فلسطینی ها و کسانی که در جایگاه تماشاگر قرار گرفتند قابل بررسی است. لذا اتفاقات اخیر را نیز باید بر مبنای نظری پدیده ها و رفتارهای سیاسی بررسی کرد.
جلیلی با اشاره به ریشه ها و علت بروز عملیات طوفان القصی و اهمیت آن از دانشجویان درخواست کرد تحولات محیطی و روایت های مختلف پیرامون این عملیات را مد نظر قرار دهند تا یک تحلیل سطحی و گاها تویتری انها را دچار اشتباه نکند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه عملیات طوفان الاقصی از جنبه های مختلف قابل بحث و گفت وگو است، گفت: در طول تاریخ فلسطین همواره رژیم صهیونیستی ساختار هجومی داشته و حمله می کرده است اما در طوفان القصی انها مورد هجوم قرار گرفتند.
جلیلی با طرح این سوال که چرا قدرتهایی که این عملیات را کار یک گروه کوچک در فلسطین می دانند و اتفاقا دارای انواع سلاح و حق وتو در شورای عالی امنیت ملی هستند بعد از این عملیات سراسیمه به تلآویو رفته و از اقدامات و جنایت های اسراییل حمایت کردند، تصریح کرد: برخی از قدرتها باتمام توان در این جنگ به حمایت از اسراییل پرداختند. رئیس جمهور امریکا، رییس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس از این افراد بودند باید پرسید این عملیات چه اهمیتی داشت که انها به این شکل کنار اسراییل حضور می یابد. رییس جمهور آمریکا درخواست کمک 14 میلیارد دلاری در قدم اول به اسراییل را مطرح می کند در حالیکه می گوید این عملیات توسط گروه کوچکی به نام حماس رخ داده است.
وی با اشاره به تناقض مسئولان غربی در این زمینه گفت: از این مهمتر در یکسال گذشته و در پی درگذشت یک خانم در ایران دیدید چه کردند اما چرا در برابر کشتار سنگین انسانها کودکان و زنان نه تنها اقدامی می کنند بلکه ابراز رضایت دارند و کمکهای سنگین می کنند. چه اتفاقی رخ داده که آنها بعد از این عملیات به اعلان همبستگی با اسراییل می پردازند. موضوعی که جا دارد محیطهای دانشگاهی و دانشجویی ریشه این آن را بررسی کنند.
وی ادامه داد: طبق اظهارات خودشان طی این یک ماه 25 هزار تن مواد منفجره در منطقه کوچک غزه فرود آمده است امروز حتی تهدید به حمله هسته ای می کند اما نه قطعنامه ای صادر می کنند و نه واکنشی نشان می دهند. بعد می گویند ما امنیت دنیا را تامین می کنیم.
جلیلی با طرح این سوال که چرا این قدرتها دچار واهمه شدند و اهمیت راهبردی اسراییل برای انها در منطقه چیست، تاکید کرد: این کشتارها را کسانی حمایت می کنند که شعار آزادی و تمدنشان گوش دنیا را پر کرده بود. قبل از طوفان الاقصی هم هزاران زن و کودک در دست اشغالگران اسراییلی به اسارت رفتند چرا اینجا کسی دنبال زن زندگی ازادی نیست. لذا این تناقض محصول چه مناسباتی در دنیاست و چه نظمی شکل گرفته که اینگونه عمل می شود.
وی خاطر نشان کرد: از دهه 70 و80 در دنیا اینگونه بوده چند قدرت می گویند ما باید حق هسته ای داشته باشیم اما دیگران حتی علم آن را هم نداشته باشند. امنیت جهان را مرهون رفتارهای خود می دانند اما با حق وتو در قبال کشتار و بمباران مردم و زنان و کودکان سکوت می کنند.
جلیلی افزود: این دولت ها امروز با پدیده ای مواجه هستند که مقابل مناسبات و نظم انها ایستاده است. همه گفتند شاه باید بماند اما امام گفت باید برود و رفت. وقتی از نظر سیاسی نتوانستند دست به تحریم می زنند غافل از اینکه این اندیشه امروز در دنیا تکثیر شده و باعث سلسله شکستهای انها وحامیانشان در دنیا و منطقه شده است.
وی زور، سلاح و قدرت نرم را از جمله عواملی دانست که باعث مناسبات فعلی جهان شده و تاکید کرد: یکی از این زمینه ها و عوامل زور بوده است یعنی ما سلاح هسته ای داریم و باید بیشتر برخوردار باشیم. متناسب با آن، قدرت نرم و تزویر را هم با رسانه های خود ترویج دادند. خود را مدعی آزادی و دموکراسی در جهان می دانند اما از رژیم صهیونیستی به عنوان سپر دموکراسی نام می برند.
جلیلی گفت: بخشی از دستاوردهای طوفان الاقصی دستاوردهای نرم آن بود و اینکه دلها را به سمت فلسطین هدایت کرد. چندین سال است که کودکان و زنان فلسطین اسیر شده و به شهادت رسیدند اما کسی اینها را ندید. مقابله با این عملیات، تمدن واقعی مورد علاقه غرب و امریکا را نشان داد.
وی با اشاره به مقاومت مردم غزه و به چالش کشیدن مناسبات غربی در این عملیات گفت: به اندازه چند تا بدتر از بمب اتمی به یکمنطقه کوچک بمب می زند اما آن ملت باز بلند می شود و به خدا تکیه می کند و قدرت سخت و نرم آنها را به چالش می کشد. به چالش کشیدن مناسبات جهانی که در آن به اسم امنیت بدترین وضعیت ناامنی را جهان می زند از دستاوردهای این عملیات بود.
وی با اشاره به واکنش های جهانی در قبال حوادث غزه گفت: افکار عمومی جهان می بیند آن امریکایی که از امنیت دم می زند در کنار جنایتکار ترین افراد می ایستد و به این فکر می کند قطعا جهان بدون حضور انها امن تر است.
جلیلی ایجاد هسته های نرم را از نیازهای امروز جامعه و جهان دانست و گفت: این هسته ها باید بزک هایی که بر واقعیت های تلخ جهان کشیده شده است را پاک کنند. اینجا دانشجویان دانشگاهها و هنرمندان ما باید وارد کار شوند و روایت درستی را در مقابل روایت های بزک کرده غرب ارائه دهند.
وی افزود: این قدرت نرم یک جبهه بزرگ است که همه ما می توانیم نقش خودمان را در این چهارراه مهم و بزنگاه مهم تاریخی پیدا کنیم.
جلیلی گفت: طوفان الاقصی فقط سیلی نبود بلکه پدیده ای بود که قدرت نرم تمدن غرب و امریکا را به چالش کشید. اینکه رژیم صهیونیستی با این جنایات نمونه مورد علاقه انها ست. امروز در نقطه مهمی هستیم جبهه مقابل فهمیده این فقط یک عملیات در یک منطقه نیست جبهه بزرگی را با خود همراه دارد. ترسان از این است که فقط با یک حماس و ملت روبرو نیست با یک جبهه بزرگی روبروست که قدرت نرم و مناسبات و انها را به چالش می کشاند.
انتهای پیام/