به گزارش حوزه دولت پایگاه خبری خبرآنی، جلسه بررسی و پیگیری مصوبات سفر رئیسجمهور به مشهد در ایام شهادت امام رضا(ع) و تشکیل کارگروه زیارت، به ریاست محسن منصوری معاون اجرایی رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری پیرامون پیگیری تکمیل هرچه سریعتر آزادراه حرم تا حرم و همچنین راهاندازی قطار سریعالسیر تهران - مشهد برگزار شد.
وی در این جلسه، تکمیل پروژه آزادراه حرم تا حرم را از اولویتهای مهم دولت دانست و گفت: رئیسجمهور تاکید بسیاری بر تکمیل این پروژه دارد؛ بنابراین ضرورت دارد این جلسات تا حصول نتیجه و تأمین اعتبار به صورت ماهانه تشکیل شود.
معاون اجرایی رئیسجمهور با تاکید بر حضور بخش خصوصی در پروژه آزادراه حرم تا حرم، افزود: دستگاههای متولی باید با برنامههای کارشناسی نسبت به ترسیم مسیر کوتاهتر یا اصلاح واریانت برای احداث آزادراه ظرف یکماه اقدام کنند.
منصوری در ادامه افزود: همچنین با توجه به اهمیت پروژه لازم است که صندوق مشارکت مردمی نیز تشکیل شود؛ البته در صورت لزوم نسبت به اخذ مجوز خاص برای تأمین منابع اقدام خواهیم کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: لازم است سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیص کامل سهم خود برای پرداخت به پروژه آزادراه حرم تا حرم در اولین فرصت اقدام کند و نسبت به فروش اوراق مشارکت دولتی جهت تأمین مالی این پروژه بررسی لازم را انجام دهد.
معاون اجرایی رئیسجمهور ادامه داد: همچنین استانداری خراسان، زمین مناسب جهت اخذ مصوبه مولدسازی، به منظور تامین منابع آزادراه را شناسایی و اعلام کند.
منصوری با بیان اینکه پروژه آزادراه حرم تا حرم یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی تاریخ کشور است، افزود: اتمام این پروژه به 80 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی درباره پروژه قطار سریعالسیر تهران- مشهد هم گفت: مسئله حمل و نقل برای تسهیل زیارت دارای اولویت است. بنابراین کارگروهی 5 نفره متشکل از معاونت اجرایی، شرکت راه آهن، وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه و استانداری خراسان باید نسبت به رصد دائم موضوع و پیگیری وظایف محوله در جلسات تا حصول نتیجه اقدام کنند.
معاون اجرایی رئیسجمهور در پایان به توسعه طرحهای عمرانی اطراف حرم مطهر رضوی اشاره کرد و گفت: بهمنظور ساخت پارکینگ از وزارت کشور مجوز لازم برای فروش اوراق مشارکت بافت فرسوده اخذ خواهد شد.
بر اساس این گزارش، اجرای آزادراه حرم تا حرم در مهر ماه سال 1389 با هدف اتصال قم به خراسان رضوی از مسیر استان سمنان در دستورکار قرار گرفت. پروژهای که در سال 1389 با مشارکت قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) شروع و در سه قطعه تعریف شد، قطعه نخست قم تا گرمسار، قطعه دوم گرمسار تا سمنان و قطعه سوم سمنان به مشهد. 223 کیلومتر از این آزادراه با مسافت 980 کیلومتری در جغرافیای خراسان رضوی واقعشده است.
انتهای پیام/