به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، در بیانیه مدیران و رؤسای سابق مرکز ملی فرش ایران آمده است: صنعت فرش دستباف ایران یکی از پرافتخارترین هنرهای تولیدی این سرزمین است که علاوه بر ارزشهای اقتصادی، دارای بار فرهنگی و هویتی ارزشمندی است که در کشورهای مختلف شناخته شده و آن را با نام ایران و ایرانی میشناسند و به داشتن قطعهای از قالی ایران افتخار میکنند.
هنر صنعتی که میراث گرانبهایی است و در برترین موزههای جهان ردپایی از آن یافت میشود و هماکنون نیز روی پای خود ایستاده و در رنج بیتوجهی بافته میشود و به دست علاقمندان واقعی آن در اقصا نقاط جهان میرسد. از یادها نمیرود که فرش دستباف روزی از مهمترین اقلام صادراتی و ارزآور ایران به شمار میرفت و اکنون در دیار خود به فراموشی سپرده میشود.
پس از تصویب تشکیل مرکز ملی فرش ایران بر اساس مصوبه 1901/5169 در سال 1382 توسط شورای عالی اداری، تمامی نهادهای متفرق فرش مانند مرکز تحقیقات فرش دستباف در وزارت جهاد سازندگی، میز فرش سازمان توسعه و تجارت حذف و در ساختار مرکز ملی فرش ایران متمرکز شد. ایجاد این مرکز خواسته چندین ساله فعالان و ذینفعان فرش را تا حدودی جامه عمل پوشاند و انتظار میرفت با انتخاب مدیران لایق و کارآمد و اهل تعامل با جامعه فرش دستباف کشور، بتواند ضمن تقویت اشتغالزایی در جامعه روستایی و حتی شهری، امکان رونق تولید و صادرات آن را تقویت بخشد.
متأسفانه در ادامه حذف تشکلها، اتحادیهها و تعاونیها از مدار تصمیمسازی و تصمیمگیری در معاونت صنایع عمومی وزارت صمت، شاهد ادغام غیرموجه، بیسلیقه و نامربوط مرکز ملی فرش ایران با اداره کل صنایع خلاق و ورزشی و انتصاب فردی بدون سابقه مدیریتی و حتی یک روز آشنایی با مدیریت زنجیره فرش دستباف توسط معاون صنایع عمومی هستیم. پس از بی مهری وزارت صمت در آئین افتتاحیه بزرگترین نمایشگاه فرش دستباف جهان، این ادغام و انتصاب، بیتوجهی و بیمهری به این هنر اصیل را کامل نمود.
اگرچه مشکلات و معضلات هنر صنعت فرش دستباف بیش از اینهاست، اما این اقدام اخیر نمادی شاخص و قابلتوجه است که سکوت در برابر آن شایسته نیست. امروز صادرات فرش دستباف به کمترین میزان خود در دهههای اخیر رسیده است، تولید فرش با انواعی از مشکلات رو در روست، قالیبافان از کمترین حمایتهای بیمهای بینصیبند، کمترین پشتیبانی از فعالان تولید و تجارت فرش در شرایط تحریمی به انجام نمیرسد و وزارت صمت به جای درمانگری با حذف و تخریب مرکز ملی فرش ایران کمترین امیدها به بهبود را نیز از بین میبرد.
مدیران و رؤسای سابق مرکز ملی فرش ایران مشفقانه و دلسوزانه این اقدام را تخریب اعتبار و وجهه ملی و بینالمللی فرش دستباف و باعث نابودی این محصول ارزشمند و فرهنگی کشور میدانند. لذا از مسئولین دلسوز و علاقمند هنر- صنعت ملی انتظار میرود با ورود جدی به این اقدامات نابخردانه که بدون اخذ مشورت از ذینفعان و دلسوزان فرش دستباف کشور رخ داده است، ضمن اصلاح ساختار سازمانی مرکز ملی فرش ایران و لغو انتصابات ناکارآمد نسبت به رفع مشکلات فرش دستباف با همکاری اتحادیهها و تشکلهای صنفی، تولیدی و صادراتی فرش دستباف اقدام نمایند.
انتهای پیام/