سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در نشستی خبری تدابیر امنیتی و نظامی آمریکا برای غرب آسیا را در جلوگیری از رخ دادن تحولی تنشزا مانند جنگ غزه ناکارآمد تلقی کرده و آن را موجب ثباتزدایی بیشتر در منطقه دانست.
به گزارش خبرآنی، روسیه از اعزام سامانههای دفاع هوایی آمریکا به غرب آسیا انقاد کرده و آن را موجب «ثباتزدایی بیشتر» در این منطقه تلقی کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد که «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به مواضع و اقدامات آمریکا درباره جنگ غزه گفت، تلاشهای واشنگتن برای «به انحصار درآوردن حلوفصل مسائل منطقه» و نادیده گرفتن دلایل اصلی این درگیری نقش عمدهای در حاصل شدن نتایج فاجعهبار فعلی داشته است.
زاخارووا در یک کنفرانس خبری گفت: « آنچه منطقه به آن نیاز دارد، تنشزدایی از درگیری فلسطین-اسراییل است، نه تحریکات آمریکا به واسطه اعزام و تامین سامانههای موشکی یادشده.»
او در ادامه استدلال کرد که «این گونه اقدامات در راستای تاکتیک آمریکا برای تقویت امنیت خودشان با هزینه دادن بقیه است و موجب تنشزدایی بیشتر وضعیت در منطقه و ایجاد تنشهایی میشود که ممکن است به فراتر از آن نیز گسترش پیدا کند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه بیان کرد: «در شش-هفت سال گذشته، تمامی مذاکرات با کشورهای غربی که سرگی ویکتوروویچ لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در آن شرکت داشته است، همین دیدگاه بارها بیان شد. بدون حلوفصل این مسئله، یا حداقل، بدون توجه دقیق و تسهیل گفتمان میان طرفین، بدون گفتمان میانجیها در زمینه سازش منطقهای فلسطین-اسراییل، وضعیت بدتر خواهد شد.»
زاخارووا گفت که شاهد مذاکرات متعددی درباره این مناقشه بوده است که نمایندگان غربی «کاملا نسبت به موضوع بی اعتنا بودند.»
به گفته او، در این گفتوگوها «موضوع راهکاری قاطعانه بود یا روشهای مالی و اقتصادی درباره دوام یافتن وضعیت بود، شاید اهداف تازهای هم مطرح میشد اما به اشتباه فکر میکردند پول میتواند این مسئله را حل کند.»
زاخارووا تاکید کرد که اعزام سامانههای دفاع هوایی به منطقه «اشتباه» است و منجر به تحولات بدتری در منطقه خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهار کرد که «مسیری تماما شفاف و قابل درک برای سازش وجود دارد. سخت، پیچیده و دردناک است اما به حلوفصل این مسئله میانجامد، نه به بدتر شدن آن.»
او گفت، اعزام هیچ گونه سامانه دفاعی، هیچ گونه تامین تسلیحات و به کار گرفتن طرحهای امنیتی به آرام کردن وضعیت کمکی نخواهد کرد.
زاخارووا با اشاره به حضور نظامی مداخلهجویانه آمریکا در منطقه به بهانه تامین امنیت آن افزود: «امروز باید درس گرفت. آمریکاییها تا کنون پایگاههای نظامی متعددی در منطقه ایجاد کرده، ماهوارههای متعددی در منطقه به کار گرفته و کارشناسان بسیاری اعزام کرده است که هیچ کدام در جلوگیری از اجرا شدن یک سناریوی خونبار کارآمد نبوده است که هم فلسطینیها و هم اسراییلیها قربانی آن هستند.»
درگیریها در غزه در پی عملیات غافلگیرانه و گسترده «طوفان الاقصی» توسط حماس فلسطین علیه مواضع رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر(۱۵مهر) آغاز شد.
به گفته مقاومت فلسطین، این حمله در پی تعدی به حریم مسجدالاقصی و خشونت روبهافزایش شهرکنشینان صهیونیست علیه مردم فلسطین انجام شد.
از آن پس، رژیم صهیونیستی نوار غزه را هدف بمبارانهای متعدد خود قرار داده و با قطع آب، برق و گاز این منطقه آن را در محاصره انسانی قرار داده است. در پی تلاشهای دیپلماتیک بینالمللی، چند روز پیش، برخی از کمکهای انسانی از مرز رفح به این منطقه راه یافت.
رژیم صهیونیستی در این درگیری با بمباران ساختمانهای غیرنظامی، مسجد، دانشگاه، کلیسا، بیمارستان و ساختمانهای مسکونی، همچنین با استفاده از تسلیحات ممنوعه، از جمله بمبهایی که در آن فسفر سفید به کار رفته، مرتکب جنایات جنگی متعددی شده است.
انتهای پیام