به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور از دوشنبه(سوم مهر ماه) در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی قرار گرفته است.
وکلای ملت پس از تصویب کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه در جلسه علنی مجلس، وارد جزئیات مفاد لایحه شدند و در 41 جلسه گذشته و در چند شیفت کاری تمامی 118 ماده این لایحه را بررسی و اکثریت مفاد آن را به تصویب رساندند و برخی از مفاد آن را نیز برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.
طبق اعلام رئیس مجلس قرار است در جلسه روز شنبه هفته آینده، 25 ماده الحاقی نمایندگان به لایحه برنامه مورد بررسی قرار گیرد و پس از آن موارد ارجاعی به کمسیون تلفیق در دستورکار صحن علنی قرار گیرد.
در ادامه بخشی از مهمترین مصوبات نمایندگان درباره لایحه برنامه هفتم توسعه را میخوانیم:
*سازمان ملی مهاجرت تشکیل می شود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسات علنی این هفته و در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم ، وزارت کشور را مکلف به تشکیل سازمان ملی مهاجرت کردند که سازوکار تشکیل آن نیز با هماهنگی مجلس مشخص میشود.
*سیگار و تنباکو گران میشود
همچنین مجلس در مصوبهای با اکثریت آرا با افزایش 15 تا 55 درصدی میزان مالیات محصولات دخانی از جمله سیگار و تنباکو در طول اجرای برنامه هفتم توسعه کل کشور موافقت کردند.
*نمره آزمون افراد فعال در آموزش و پرورش به ازای هر سال سابقه 0.1 درصد افزایش مییابد
نمایندگان مردم در مجلس همچنین ساز و کار افزایش ضریب در آزمون استخدامی فعالان در آموزش و پرورش را مشخص کرده و در ادامه بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، راهکارها و پیش بینیها برای تأمین سلامت روحی و جسمی دانشآموزان و پیشگیری و مقابله بهنگام و مؤثر با آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر آنها را تعیین کردند.
*قوه قضائیه با مصوبه مجلس مکلف به کاهش جرم و جنایت شد
بر اساس این گزارش، بهارستان نشینان با اکثریت آرا قوه قضائیه را مکلف کردند با برنامهریزی زمینه کاهش سالیانه 10درصدی جرم و جنایت را فراهم کند.
*تشکیل شورای عالی راهبری برای نظارت بر اجرای برنامه هفتم توسعه
علاوه بر این نمایندگان در جلسات این هفته با تشکیل شورای عالی راهبری به منظور تأمین حسن اجرای برنامه و در راستای هماهنگ نمودن فعالیت دستگاه های دولت موافقت کردند.
*چکهای کاغذی از نظام بانکی حذف میشود
همچنین وکلایملت در مصوبهای دیگر با اکثریت آرا بانک مرکزی را مکلف کردند به گونهای برنامهریزی کند که تا پایان سال سوم برنامه، چکهای کاغذی از نظام بانکی حذف شود.
*تکلیف دولت برای انتقال تمامی دفاتر شرکتهای صنعتی و معدنی از تهران به شهرستان محل کارخانه
طبق مصوبه دیگر نمایندگان دولت مکلف شد کلیه دفاتر شرکتهای صنعتی و معدنی که دولتی هستند یا قسمتی از سهام آنها از بیتالمال است را از تهران به محل شهرستان محل کارخانه منتقل نماید. در صورت عدم انتقال، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است مالیات سالانه دو برابری برای این شرکتها منظور نماید.
*27 صدم از منابع مالیات بر ارزش افزوده برای ساماندهی امور جوانان
در ادامه با مصوبه نمایندگان دولت مکلف است بیست و هفت صدم درصد ( 0.27%) از کل نه درصد (9%) مالیات بر ارزشافزوده را در طول اجرای برنامه برای ساماندهی امور جوانان و ترویج و تعمیم فعالیت بدنی و همگانیشدن ورزش اختصاص دهد. این مبلغ در ردیفهای مربوط به وزارتخانههای ورزش و جوانان و آموزش و پرورش در بودجه سنواتی پیشبینی میشود و به طور مستقیم از خزانه به این وزارتخانهها پرداخت میشود.
همچنین نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور پس از انجام بررسیها مصوباتی در حوزههای مختلف داشتن که تکلیف مجلس به وزارت فرهنگ برای معرفی مفاخر و اندیشمندان علمی و فرهنگی کشور، اختصاص یک درصد هزینههای جاری شرکتهای دولتی برای ارتقای تولیدات فرهنگی، تعیین سازو کاری برای افزایش تولید انیمیشن در طول اجرای برنامه هفتم، تکلیف به وزارت ارتباطات برای دسترسی مردم به شبکههای صدا و سیما، مشخص کردن سازوکاری برای نظارت بر رسانههای فعال در عرصه صوت و تصویر، ثبت 150 مکان مرتبط با حوادث انقلاب اسلامی در فهرست آثار ملی، تعیین رشد 8 درصدی حوزه صنایع دستی، معافیت حقوق ورودی برای واردات کشتیهای گردشگری و شناورهای تفریحی و همچنین تسهیل شدن صدور مجوز حوزه گردشگری و صنایع دستیی، از جمله مصوبات نمایندگان در جلسات علنی هفته جاری بود.
به گزارش خبرآنی، مصوبات نمایندگان مجلس درباره لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور برای تبدیل شدن به قانون نیاز به تایید شورای نگهبان و ابلاغ آن از سوی رئیس جمهور به دستگاههای اجرایی، دارد.
انتهایپیام/