به گفته مجری طرح توسعه زیرساخت صنعتی پتروشیمی مکران، استفاده از آبگیر و آبشیرینکن، تصفیه پساب شهرک پتروشیمی و ویژگی کربنکپچرینگ از الزامات زیست محیطی است که در شهرک توسعه پتروشیمی نگین مکران رعایت میشود.
به گزارش خبرآنی، رضا صدری در نشستی گفت: بخش یوتیلیتی، تامینکننده آب، برق، گاز و سیستم تصفیه پساب است؛ برای اینکه واحدهای پتروشیمی فقط بر تولید متمرکز باشند و زیرساختها توسط ما در اختیارشان قرار گیرد.
وی ادامه داد: فلسفه وجودی شهرک پتروشیمی مکران، بحث توسعه است؛ برای اینکه منطقه مکران توسط صنعت پتروشیمی توسعه پیدا کند و ما از تامین و آموزش نیروی کارگری تا تامین آب و برق را از اول ایجاد کردیم. اولویت شهرک توسعه پایدار بوده هم از نظر آموزش نیرو و هم رعایت حداکثری الزامات زیستمحیطی.
مجری طرح یوتیلیتی پتروشیمی مکران با بیان اینکه این شهرک از حریم دریا دور است، افزود: این موضوع هزینههای زیادی برای ما ایجاد کرده اما سیاست بر این بوده که برای جلوگیری از آلودگی دریا و آسیب نزدن به بحث توریستی، خارج از محدوده دریا ایجاد شود. همچنین الزامات زیست محیطی ما شامل آبگیر و آبشیرینکن از نظر تکنولوژی در دنیا کمنظیر است.
صدری درباره سیستم تصفیه پساب شهرک پتروشیمی توضیح داد: شهرک پتروشیمی ۲۵ کیلومتر از دریا فاصله دارد کل پسابها و آنچه در سیستم تولید دفع میشود، در اینجا تصفیه میشود و این سیستم در کشور کمنظیر است. انواع روشهای تصفیه پساب وجود دارد و هیچ مایعی از پتروشیمی به طبیعت بازنمیگردد. صنعت پتروشیمی همچنین ویژگی کربنکپچرینگ را دارد.
وی اظهار کرد: ما در شهرک پتروشیمی مکران به مساحت ۱۲۰۰ کیلومتر، به ۱۱ هزار و ۵۰۰ نیروی مستقیم در فاز اول نیاز داریم و ۷۰ درصد نیروها هم از افراد بومی انتخاب میشوند.
مجری طرح یوتیلیتی پتروشیمی مکران خاطرنشان کرد: در پتروشیمی مکران، ۸.۵ میلیون تن ظرفیت تولید در فاز اول پیشبینی شده که عمدتا هدف صادراتی هستند. عمده هدف بازار صادرات پتروشیمی جنوب شرق آسیاست و پتروشیمی مکران نسبت به عسلویه، ۱۲۰۰ کیلومتر به چین و هند نزدیکتر است؛ همچنین بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران است که با پذیرش کشتیهای پهنپیکر، ظرفیت بیشتری دارد.
صدری با بیان اینکه سال ۱۳۹۴ کلنگزنی شهرک پتروشمی بوده، افزود: از سال ۱۳۹۹ عملا بخش صنعتی شهرک پتروشیمی آغاز به کار کرد. سرمایهگذاری مجموعهها حدود ۸۰۰ میلیون دلار بوده است.
انتهای پیام