احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی مجلس با اشاره به نشست غیرعلنی مجلس شورای اسلامی گفت: نشست صبح امروز با موضوع پیگیری دلایل کمبود معلم در مدارس کشور و یافتن راهکاری برای حل این مشکل و با حضور وزیر آموزش و پرورش و روسای سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بوجه برگزار شد.
وی افزود: با توجه به کمکاری های دولت گذشته در حوزه تربیت معلم با استفاده از ظرفیت دانشگاه فرهنگیان این انتظار از دولت سیزدهم بود که از ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان استفاده کند تا بحران کمبود معلم که امروز آموزش و پرورش را تحت شعاع خود قرار داده به شکل مقطعی برطرف شود.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس عنوان کرد: بر اساس ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان در صورتی که نظام آموزش کشور به شکل اضطراری با کمبود معلم روبرو شده باشد، این وزارت آموزش و پرورش می تواند به جذب رسمی فارغ التحصیلان دانشگاه های دیگر در رشته های خاص علوم انسانی اقدام کند. البته پیش زمینه جذب این فارغ التحصیلان باید گذراندن یک دوره فشرده یک ساله باشد.
فلاحی گفت: متاسفانه دولت سیزدهم علاوه بر اینکه از این ظرفیت استفاده نکرد، در حوزه به کارگیری معلمان بازنشسته برای گذراندن وضعیت بحران نظام آموزشی نیز اهمال کرد.
وی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش باید به جای بستن قراردادهای یکساله با معلمان بازنشسته، ابتدا ضمن طی مراحل بازنشستگی آنها، تمام حق و حقوق بازنشستگی شان را هم پرداخت می کرد و پس از آن فراخوانی را صادر می کرد تا معلمانی که تمایل به ادامه همکاری دارند، به مدت 5 سال همکاری خود با آموزش و پرورش را ادامه دهند اما متاسفانه این مسئله در دو سال گذشته با عدم اهتمام مسئولان وزارت آموزش و پرورش و همچنین عدم همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی برای تخصیص اعتبارات مورد نیاز، روی زمین مانده است.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس خاطرنشان کرد: وزیر آموزش و پرورش و روسای سازمان های اداری و استخدامی و برنامه و بودجه در پایان نشست غیرعلنی امروز این وعده را دادند تا با توجه به آغاز سال تحصیلی، هرچه زودتر مشکل حق التدریسی معلمان بازنشسته و خرید خدمت حل شود تا این افراد با دلگرمی به کار خود ادامه دهند. همچنین رئیس مجلس نیز به کمیسیون آموزش دستور داد تا این مسئله به طور ویژه از سوی کمیسیون پیگیری شود.
انتهای پیام/