به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی نوبت عصر امروز قرار دارد.
وکلای ملت در این جلسه با بند(ث) ماده 75 لایحه برنامه توسعه از مجموع 192 نماینده حاضر با 142 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع، موافقت کردند.
براساس بند(ث) ماده 75 لایحه مذکور؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است به منظور مردمیسازی فعالیتهای فرهنگی و استفاده از ظرفیت مساجد و با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، شورایعالی حوزههای علمیه و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی طرح مسجدمحوری در محلات را ظرف سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون، تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.
در ادامه نمایندگان مجلس با 97 رأی موافق، 39 رأی مخالف و 18 رأی ممتنع از مجموع 191 نماینده حاضر در جلسه با اضافه شدن یک بند الحاقی به این بند موافقت کردند.
بر اساس بندالحاقی اضافه شده؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است آییننامه اجرایی حمایت و پشتیبانی از مردمیسازی فرهنگ و جریان حلقههای میانی مروج گفتمان انقلاب اسلامی، را با همکاری قرارگاه قرب بقیه الله ظرف سال اول اجرای برنامه در حوزههایی همچون نهضتهای قرآنی، خانواده، بانوان، عفاف و حجاب، فضای مجازی و تولید محتوای رسانهای، نوشت افزار ایرانی – اسلامی، مطالبهگری پیشرفت و عدالت، جنبش نرمافزاری، فعالیتهای مردمی ورزشی، تربیتی و سبک زندگی سالم تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.
این بند الحاقی با توضیحات روحالله ایزدخواه به تصویب مجلس رسید.
بنابراین گزارش، نمایندگان در ادامه بررسی ماده 75 برنامه هفتم توسعه، با بند (ج) این ماده با 147 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس بند(ج) ماده 75 لایحه مذکور؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سازمان اوقاف و امور خیریه) مکلف است با همکاری سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران و سازمان تبلیغات اسلامی، طرح احیا و فعالسازی موقوفات، جهت حمایت و تقویت فعالیتهای قرآنی، هیأت، مساجد و بقاع متبرکه را با توجه به نیات واقفین تا پایان سال اول برنامه، تهیه نموده و به تصویب هیأت وزیران برساند.
در ادامه، نمایندگان با بند(چ) ماده 75 این لایحه نیز با 153 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بند(چ) ماده 75 این لایحه آمده است؛ دولت مکلف است از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران و شهرداریهای سراسر کشور نسبت به حفظ و ترویج آثار، ارزشها، حماسهها و تجارب انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با ایجاد، توسعه و نگهداری موزهها، یادمانها، نمادها و نشانههای جهاد، مقاومت و ایثار و پاسداشت قداست و منزلت پاک شهیدان و ساماندهی و نگهداری مناسب آنها به صورت مراکز فرهنگی و نوسازی و مرمت گلزارهای شهدای سراسر کشور با هماهنگی خانواده معظم شهدا اقدام نماید. وزارتخانههای نیرو، نفت، راه و شهرسازی و کشور موظفند حسب مورد نسبت به تأمین زیرساختهای مورد نیاز شامل آب، برق، گاز و جاده با دسترسی از منابع داخلی خود در سقف بودجه سنواتی اقدام نمایند.
همچنین بند (ح) ماده 75 لایحه مذکور به دلیل بار مالی و داشتن ابهامات توسط رئیس جلسه به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ارجاع شد.
بر اساس بند (ح) ارجاع شده ماده 75 این لایحه؛ هزینههای انشعاب و مصرف آب، برق و گاز مراکز فرهنگی، هنری، قرآنی، رسانهای، سینمایی، مطبوعاتی و تبلیغی- دینی، بسیج و شتابدهندههای صنایع خلاق فرهنگی- اجتماعی، انتشاراتی، کتابفروشی، رقومی (دیجیتالی) دارای مجوز از مراجع ذیصلاح (بجز سالنهای نمایش فیلم و تئاتر، آموزشگاهها، کانونهای تبلیغاتی) مشروط به رعایت قوانین و مقررات پلیس اماکن عمومی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، مادامی که فعالیت آنها مورد تأیید مراجع ذیصلاح باشد و همچنین مشروط به رعایت الگوی مصرف، براساس تعرفه فرهنگی (آموزشی) محاسبه میشود.
لازم به ذکر است که مصوبات مجلس برای تبدیلشدن به قانون نیاز به تایید شورای نگهبان و ابلاغ از سوی دولت به دستگاههای اجرایی دارد.
انتهای پیام/