لبخند ایران؛ طرحی برای کاهش محرومیت محلات حاشیه نشین

به گزارش سرویس‌خبری مهر؛ تحقق عدالت اجتماعی و کاهش سطح معیشت مردم دغدغه بسیاری از افراد جامعه است. در این میان همواره جوانان و دانشجویان پیشتازان عرصه توجه به محرومین بوده و در فرصت‌ها و تشکل‌های مختلف در سال‌های گذشته تلاش کردند اندکی وضع معیشت مستضعفین و محرومین را بهبود ببخشند.

آرمان خواهی و عدالت طلبی دانشجویان همواره باعث شده تا این افراد به عنوان یک عنصر فعال در جامعه و خصوصاً رسیدگی به مستضعفین و محرومین به شمار بیایند و این موضوع در طول دهه‌ها به عنوان خصیصه بدون تغییر جنبش دانشجویان در ایران وجود داشته است.

لبخند ایران، یک قرار جمعی دانشجویی برای نشاندن لبخند بر چهره مردم ایران با حضور در محلات حاشیه نشین است که از میلاد پیامبر رحمت تا روز دانشجو طراحی شده و با حضور و فعالیت حدود ۳۰۰ دانشگاه کشور و با همت و هدایت جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) برگزار خواهد شد.

اگرچه سال گذشته لبخند ایران اقداماتی را در جهت کاهش محرومیت در کشور انجام داد؛ با این حال این قرار دانشجویی امسال اهداف بیشتری را برای محله‌های حاشیه نشین کشور در نظر دارد.

از جمله اهداف این پویش می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

- تقویت انسجام و همبستگی ملی در بین دانشجویان و افزایش سطح مسئولیت پذیری اجتماعی و آشنایی با مشکلات و مسائل کشور

- خدمات رسانی اجتماعی مادی و معنوی و ترویج فرهنگ عمومی آن

- کمک به احیا و فراگیری شعار خدمت رسانی برای تحقق عدالت و پیشرفت

-استمرار فعالیت بدنه تشکل دانشجویی در محله‌های حاشیه نشین بعد از هجرت به مناطق دورافتاده استان

-به کارگیری ظرفیت‌های مردمی در کاهش مشکلات و موانع پیشرفت محلات حاشیه نشین

زمان بندی اجرا
پویش لبخند ایران از میلاد رسول اکرم (ص) در تاریخ ۲۲ مهر آغاز شده و تا ۱۶ آذر به مدت ۸ هفته ادامه خواهد یافت.

گروه‌ها و دانشجویان فعال

در پویش لبخند ایران جمعاً ۲۸۵ گروه جهادی و دانشجویی از سراسر کشور حضور داشتند که زمینه فعالیت بیش از ۴ هزار دانشجو را فراهم آوردند.

پراکندگی استانی گروه‌های فعال

پویش لبخند ایران در مقیاس ملی اجرا گردید و ۲۸۵ گروه دانشجویی از سراسر کشور در این پویش شرکت نمودند که بیشترین گروه‌ها از دانشگاه‌های خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی و خراسان رضوی حضور داشته‌اند.

لبخند ایران؛ طرحی برای کاهش محرومیت محلات حاشیه نشین

دانشجویان فعال

در پویش ملی لبخند ایران در سال گذشته، دانشجویان با حضور در محله‌های حاشیه نشین به ارائه خدمات اجتماعی در این محلات اقدام نمودند.

در طی پویش سال گذشته ۴۲۷۵ دانشجو، فعالیت داشته‌اند که بیشترین تعداد دانشجویان در استان‌های خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی و خراسان رضوی حضور داشته‌اند.

عرصه‌های فعالیت

دانشگاه‌های فعال در پویش ملی لبخند ایران، با توجه به میزان حضور و فعالیت خود در محله‌های حاشیه نشین و همچنین دسترسی به نیروی تخصصی و نیاز محلات هدف در زمینه‌های آموزشی، سلامت، عمرانی و فرهنگی اقدام به خدمت رسانی نموده‌اند.

فعالیت گروه‌ها در عرصه آموزشی بیش از سایر عرصه‌ها بود و پس از آن فعالیت در عرصه فرهنگی در رتبه دوم قرار دارد.

نمایی از میزان حضور گروه‌ها در عرصه‌های فعالیت به شکل زیر می‌باشد.

میزان فعالیت دانشگاه‌ها

هر یک از دانشگاه‌های عضو پویش، با توجه به زمان بندی فعالیت خود و همچنین نیاز محلات هدف و توان نیروی انسانی، اقدام به برنامه ریزی و فعالیت نموده‌اند.

دانشجویان معمولاً ۴ هفته به اقدامات خیرخواهانه و داوطلبانه مشغول می‌شوند. برخی از آنان ۳ و برخی دیگر ۵ تا ۶ هفته از زندگی خود را به این فعالیت‌ها اختصاص دادند.

سال گذشته دانشجویان حدود ۸۰ دانشگاه در فعالیت‌های داوطلبانه جمعیت امام حسن (ع) حضور داشتند.

محلات هدف

دانشگاه‌های فعال در پویش لبخند ایران، هدف خود را محلات حاشیه نشین قرار داده‌اند و در این پویش جمعاً ۲۱۷ محله حاشیه نشین کشور میزبان گروه‌های دانشجویی بوده‌اند.

عزم لبخند ایران برای اقدام محکم‌تر برای امسال

امسال هم دانشجویان و خیرین حاضر در جمعیت امام حسن در تلاش هستند تا با تشکیل گروه‌های کوچک‌تر جهادی اهداف خود را در محلات کمتر برخوردار و فقیر نشین دنبال کنند و تا تا پایان طرح لبخند ایران در سال جاری به اهداف خود دست یابند.

پایگاه خبری خبر آنی همچون گذشته در تلاش است تا با معرفی اقدامات داوطلبانه گروه‌های دانشجویی، مردمی یا جهادی، اثر تلاش‌های این خیران را در کاهش محرومیت در سراسر کشور نشان دهد.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.