رئیسی: نخبگان در جهت حل مسائل کشور حرکت کنند

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ‌پایگاه خبری خبرآنی، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز در سیزدهمین همایش ملی نخبگان طی سخنانی اظهار داشت: نخبکان نقش موتور محرکه حوزه‌های مختلف کشور را دارا بوده و پیشران پیشرفت کشور هستند. باید خداوند را شاکر باشیم که نخبگان و استعدادهای برتری متعددی در کشور داریم که توانسته‌اند در عرصه‌های مخلتف نقش‌آفرینی کرده و عزت و اقتدار کشور را افزون کنند.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان اندیشه‌ای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی به ایجاد یک مجموعه‌ای برای شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان دستور دادند و تلاش‌های خوبی در این‌مدت انجام شده که قابل تقدیر است.

رئیس‌جمهور گفت: جایگاهی که هم‌اکنون در آن قرار داریم، غایت و نهایت نیست؛ باید تلاش کرد با ابتکار و خلاقیت به جایگاه‌های برتری دست یابیم. ما سرمایه بزرگی در اختیار داریم و نخبگان این سرمایه عظیم هستند که باید شناسایی و نگهداشت شوند.

رئیسی خاطر نشان کرد: حرکت نخبگی در کشور باید در جهت پیشرفت، مسئله‌شناسی و حل مسئله باشد. نخبگان ما باید مسائل کشور را بشناسند و در جهت حل آن کمک کنند.

وی عنوان کرد: باید در کشور کانون‌های فعالی داشته باشیم که استعدادشناسی کرده و آنان را معرفی کنند. یکی از روش‌ها، شناسایی نخبگان توسط مجموعه‌های علمی و هدایت استعدادهاست؛ آغاز این مسئله نباید از دانشگاه بلکه از مدرسه باشد.

* نخبه یک روشنفکر ملی است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه نخبگان حقوقی دارند که باید مورد رعایت قرار بگیرد، خاطر نشان کرد: یک نخبه مسائل را رصد می‌کند و بیش و پیش از دیگران متوجه می‌شود؛ نخبه یک «روشنفکر ملی» است؛ روشنفکر کسی نیست که جامعه را به سوی تفکر غرب و شرق سوق دهد بلکه کسی است که جامعه را بشناسد و راهکارهای برون‌رفت از آسیب‌ها و مشکلات ارائه داده و آماده‌ی نقش‌آفرینی باشد.

رئیسی گفت: مردم‌دوستی و وطن‌دوستی از شاخص‌های مهم نخبگی در جامعه ماست؛ یک فرد نخبه می‌داند که نخبگی او مرهون الطاف خداست و باید این استعداد را در جهت حوائج مردم و کشور قرار دهد.

وی با ذکر خاطره‌ای از مراجعه خانواده‌های دارای بیمار مبتلای به بیماری‌های خاص به وی، ادامه داد: در این ماجرا با نماینده و برخی از این خانواده‌ها دیدار کردم و با ارجاع مسئله به دستگاه‌های ذی‌ربط تلاش در جهت رفع مشکلات و تأمین داروی آنان انجام دادیم. هنوز هم می‌گوییم که برای تأمین داروهای خاص وظیفه داریم حمایت کنیم تا این داروها در دسترس این عزیزان قرار بگیرد.

* باید موضوع سقط جنین مورد پیگیری ویژه قرار بگیرد

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اظهارات یکی از حضار، خاطر نشان کرد: موضوع سقط جنین یکی از موضوعات رنج‌آور است؛ این یک قتل و کشتن نفس محترمه از نظر فقهی است. شیوه‌ای که امروز در دنیا و جلوه‌هایی از آن در کشور ما انجام می‌گیرد باید جلوگیری شود. بنده به وزیر مربوطه دستور داده‌ام که یک بخش ویژه فعال شده و ساحت‌های مختلف دنبال شود. در این زمینه، یک بخش فرهنگ‌سازی است که خطرات آن برای همگان تبیین شود، بخش دیگر حوزه درمان است که باید ساماندهی انجام بگیرد.

رئیسی اضافه کرد: سقط جنین یکی از اولویت‌های جدی کشور است و باید مورد رسیدگی قرار بگیرد. همگان باید فکر کنند تا این قتل نفس رخ ندهد. یکی از ابعاد آن جمعیت است و آثار وضعیِ متعددی دارد و در قرآن کریم نیز درباره قتل نفس اشاراتی داریم که مورد نکوهش است. باید پیشگیری و برخورد لازم درباره سقط جنین انجام بگیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: علم و دانش یک ثروت است و ثروت‌های بسیار در کشور ایجاد می‌کند؛ این نیز در گرو بردباری، پیگیری، حرکت جهادی و خسته‌نشدن است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید کاری کنیم تا کسانی که استعداد دارند، بدون نیاز به پول و تمکن مالی به بهترین امکانات دسترسی داشته باشند. باید زمینه رشد را برای همگان فراهم کرد تا عموم جامعه به دانشگاه‌ها و مراکز علمی دسترسی داشته باشند و اگر این‌طور نباشد، نوعی بی‌عدالتی است.

* هسته‌های نخبگانی در کنار دستگاه‌های اجرایی باشند

رئیسی گفت: یکی از شاخص‌های مهم برای وزرا و کارگزاران در سراسر کشور قرار می‌گیرد باید توجه به جریان نخبگی و استفاده از جمع نخبگانی در جهت پیشرفت کشور باشد. بارها در جلسات دولت و استان‌ها گفته‌ام که باید هسته‌ها و گروه‌های مشاوره‌ای در کنار دستگاه‌ها حضور داشته باشند تا در تصمیمات کمک کنند. حتی اگر حرف یک نخبه در مخالفت با نظر آن مسئول هم باشد، باید حرف نخبگان را شنید و در این‌صورت است که پیشرفت حاصل می‌شود.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم
برچسب ها :

رئیسی نخبگان مسائل

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.