به گزارش خبرنگار فضا و نجوم پایگاه خبری خبرآنی، نقش گسترده گندم، جو و برنج در تأمین امنیت غذایی کشور باعث شده تا کشت این 3 محصول استراتژیک در اولویتهای کشاورزی در کشور ما باشد.
زیر کشت بردن اراضی مرغوب کشور برای کاشت این محصولات درحالی در کشور انجام میشود که آمار دقیقی از میزان تولید آنها وجود نداشت و تخصیص حجم زیادی از اراضی برای کاشت این محصولات باعث مصرف مقدار زیادی از منابع آبی کشور نیز شده است.
در همین راستا و با توجه به اینکه تصاویر ماهوارهای بهترین ابزار برای تخمین سطح زیرکشت هستند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در اواخر دی ماه سال 1401، تفاهنامهای را تحت عنوان "توسعه کشاورزی هوشمند با بهرهگیری از فناوریهای نوین ارتباطات و فناوری اطلاعات" به منظور برآورد سطح زیرکشت محصولات راهبردی گندم، جو و برنج آغاز کرده بود.
طبق تفاهمنامه، در قالب این پروژه و در گام اول قرار شده است که سطح زیرکشت گندم در 6 استان قطب تولید گندم کشور شامل استانهای خوزستان، فارس، گلستان، کردستان، کرمانشاه و همدان که حدوداً 50 درصد میزان تولید این محصول را شامل میشود، برآورد شود.
در مورد محصول برنج نیز در گام اول، سطح زیرکشت این محصول در استانهای قطب (گیلان و مازندران) برآورد شده و قرار است در سالهای آتی نیز سایر استانهای تولید کننده برنج نیز مشمول این طرح بشوند.
پیش از این سخنگوی سازمان فضایی ایران از استفاده از دادههای ماهوارهای از جمله ماهواره خیام در جهت تعیین مقدار سطح زیرکشت محصولات خبر داده بود.
اکنون با گذشت کمتر از یک سال از شروع این پروژه به نظر میرسد که این مهم به بهترین شکل عملی شده است؛ در این رابطه حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران گفته است: امسال برای نخستین بار برآورد سطح زیرکشت برنج کشور قبل از فصل برداشت با دقت 90 درصد به وزارت جهاد کشاورزی گزارش خواهد شد و سازمان فضایی ایران میتواند در مدیریت استراتژیک محصولات استراتژیک کشاورزی کمک کند.
قطعاً دقت 90 درصدی در تخمین سطح زیرکشت برنج، نقش مهمی در تولید غذا، کاهش مصرف آب و افزایش راندمان کشاورزی کشور خواهد داشت و با ادامه این روند برای محصولات استراتژیک کشور و همچنین سایر محصولات کشاورزی، اتفاقات بهتری را نیز در این حوزه شاهد خواهیم بود.
انتهای پیام/