به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ سید سلمان سیدافقهی؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در نشست خبری سیزدهمین همایش ملی نخبگان اظهار کرد: امروز طرح شتاب را داریم که ادامه طرح شهاب است. ما از قبل 40 شیوهنامه داشتیم که امروز فقط دو طرح مهم شهاب و شتاب را در پیش خواهیم داشت.
وی گفت: طرح شتاب طرحی است که به وسیله تشکلهای دانشجویی و اساتید دانشگاهی و به وسیله تعدادی از نخبهیاران و دانشجویان حامی پیش خواهد رفت که سه ضلع دارد. ضلع اول استاد است که محور همه برنامهها استاد است و با به صورت مستقیم با دانشجو کاری نداریم چرا که آن چیزی در دانشگاه محور ثابت است و سال به سال نیز به درخت پرثمری تبدیل میشود، استاد است.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان گفت: ضلع دوم تشکل های دانشجویی است و ضلع سوم دانشجویان حامی و نخبهیار هستند.
وی تأکید کرد: در آییننامه ارتقای اساتید در شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع شاگردپروری آمده است و اگر بتوانیم یک گفتگویی بین اساتید و صنایع، اساتید و بنگاههای اقتصادی شکل دهیم استاد دیگر گرنت خودش نخواهد بود.
سیدافقهی با اشاره به موضوع مهاجرت نخبگان گفت: طبق گزارشات آماری، شاید مهاجرت در بعضی از حوزهها از جمله پزشکی و پرستاری افزایش پیدا کرده است اما باید بدانیم ریشه آن اقتصادی است.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنی درباره آخرین وضعیت رصدخانه ملی مهاجرت با بیان اینکه مهاجرت مثل عارضهای است که با مشارکت نخبگان کشور حل خواهد شد، گفت: ما یک پیشنهادی را خدمت آقای مخبر معاون اول رئیسجمهور را ارسال کردیم تا شورای راهبردی رصدخانه ملی مهاجرت به عنوان ارگان فرادستگاهی است و دبیرخانه آن در بنیاد ملی نخبگان تشکیل شود. وظیفه این دبیرخانه مستقر در بنیاد ملی نخبگان نیز بررسی آمار مهاجرت، فرآوری و تحلیل و تولید گزارشات است. این یک خلا بسیار بزرگ بود که إنشاءلله حل خواهد شد.
سیدافقهی با انتقاد از عملکرد دولت قبل گفت: در 8 سال قبل حتی یک جلسه هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان تشکیل نشد. نکته بعدی اینکه بعد از 18 سال، ساختار مصوب در ساختار اداری استخدامی نداریم که این موضوع نیز بایستی توسط بنیاد ملی نخبگان حل شود.
سیدافقهی با انتقاد از طرح 1000 نخبه در دوره قبل تصریح کرد: طرح 1000 نخبه در دستگاههای اجرایی به درستی اجرا نشده است و وعدههایی داده شده است که به درستی عمل نشده است و نخبگان بعضاً در جایگاههای واقعی خود قرار نگرفتند. درخواست ما این است که نخبگان حتی بتوانند در هیئت مدیره شرکتهای دولتی استخدام شوند.
انتهای پیام/