گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی- کتائب شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس امروز جمعه در هفتمین روز از نبرد طوفان الاقصی، برای اولین بار با بکارگیری موشک عیاش250، شمال فلسطین اشغالی را هدف قرار داد.
اگرچه تصاویری از محل هدف منتشر شده که دود غلیظی از آن برخاسته است، اما منابع اسرائیلی مدعی شدند این موشک توسط سامانه پدافندی فلاخن داود رهگیری شده است.
فلاخن داود، سامانه ای جدید برای مقابله با تهدیداتی نظیر راکتهای سنگین و موشکهای بالستیک در لایه بین گنبد آهنین و پیکان است که هر رهگیری آن چیزی در حدود یک میلیون دلار هزینه دارد.
موشک عیاش250 نیز دوربردترین موشک در اختیار مقاومت اسلامی فلسطینی است که تاکنون به صورت رسمی معرفی شده است.
این موشک به یاد شهید «یحیی عبداللطیف عیاش» مشهور به «مهندس اول» فرمانده سابق گردانهای عزالدین قسام (شاخه نظامی حماس) نامگذاری شده است که به مدت چند سال مهمترین فرد تحت تعقیب رژیم صهیونیستی بود.
یحیی عیاش با سازماندهی تعداد زیادی از مجریان عملیاتهای شهادتطلبانه خسارات سنگینی به صهیونیستها زد و سرانجام در 5 ژانویه سال 1995 توسط تیمهای تروریستی شین بث با انفجار چاشنی کارگذاشته شده درگوشی تلفن همراهش به شهادت رسید.
موشک عیاش250 در زمان رونمایی در سال 2021 یک غافلگیری بزرگ از سمت نیروهای مقاومت برای دشمنان بود؛ سلاحی با برد 250 کیلومتر که در اولین مأموریت خود فرودگاه رامون در فاصله بیش از 200 کیلومتری از باریکه غزه را در جنوب سرزمینهای اشغالی مورد اصابت قرار داد.
.
هرچند اصابت به هدفی در فاصله بیش از 200 کیلومتری گمانه هایی درباره اینکه این سلاح راکت نبوده و موشک است را ایجاد کرد اما بر اساس تصاویر منتشر شده از عیاش250 بالک های کنترلی در جلوی این موشک برای هدایت آن دیده نمیشود.
اینکه سلاحی در یک شلیک به محدوده فرودگاه اصابت کند، نشان میداد که یا مقاومت اسلامی به سطح بالایی از رفع منابع خطا در پرتابه های راکتی دست پیدا کرده و راکتهایی با کیفیت بالا و درصد خطای پایین میسازد یا به احتمال منطقیتر، به قابلیت هدایت پرتابه تا نقطه انتهایی یا دستکم بخشی از مسیر (معمولاً تا زمان روشن بودن موتور در حالت تجهیز به کنترل بردار رانش) و به بیان دیگر فناوری موشکی دست پیدا کرده است.
عیاش250 در این تصویر فاقد بالک کنترلی است و اگر نازل کنترل پذیر نداشته باشد در دسته راکتها طبقه بندی میشود
در صورتی که عیاش250 فاقد هدایت باشد، باید در نظر داشت که مثلاً در صورت فرض خطای دایروی 1 درصدی برای یک راکت در برد 200 کیلومتری این به معنی 2 کیلومتر یا 2000 متر خطای احتمالی اطراف نقطه هدفگیری شده است. این در حالی است که خطای راکتها معمولاً بیش از 1 درصد در برد نهایی است.
رسیدن عیاش250 به این برد، نشان از بهبود قابل توجه دقت راکتهای رزمندگان مقاومت یا در احتمال دیگر دست یافتن آنها به موشک هدایت شونده در بخشی یا تمام مسیر است.
انتهای پیام/