به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، حجتالاسلام علی لطیفی؛ رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه تولید مواد و منابع آموزشی یکی از وظایف این سازمان است، اظهار کرد: کتاب درسی یکی از مهمترین منابع آموزشی است، سالانه 150 میلیون جلد کتاب درسی چاپ میکنیم تا به دست دانشآموزان برسد، البته مواد و منابع آموزشی منحصر به کتاب نیست و برخی محتواهای چند رسانهای مثل فیلم، صوت و مجلات رشد را تولید میکنیم.
وی افزود: یکی از چالشهای جدی در زمینه کتابهای درسی، عدم تناسب میان محتوای کتاب و میزان ساعاتی است که برای آنها در نظر گرفته میشود و برای برخی از کتابها این مشکل جدی است؛ به عنوان مثال کتاب مطالعات اجتماعی در پایه نهم حجمی دارد که معلم نمیتواند در میزان ساعات تعیین شده آن را به خوبی تدریس کند.
لطیفی گفت: برخی معلمان میگویند حجم کتابهای درسی زیاد است، بنده معتقدم بهتر است بگوییم حجم کتاب با زمان تناسب ندارد و اینکه حجم کتاب را کاهش یا ساعت درس را افزایش دهیم، نیازمند بررسی است اما ایران جزو کشورهایی است که کمترین زمان آموزش را در مقایسه با سایر کشورها دارد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی بیان کرد: در طراحی جدید زمانبندی آموزش، تلاش میکنیم زمان هر درس را به صورت واقعی درنظر بگیریم تا این مشکل رفع شود همچنین بازنگری در جدول عناوین دروس انجام خواهد شد و چه بسا عناوین دروس به طور کلی تغییر کند، تا این تغییرات اعمال نشود نمیتوان تناسب حجم محتوا و زمان آموزش را اجرا کرد.
لطیفی با اشاره به اینکه بخشی از برنامه آینده، تغییر کلی کتابهای درسی از پایه اول ابتدایی است، متذکر شد: باید جدول عناوین دروس پایههای تحصیلی را تغییر دهیم، در اینباره مطالعاتی انجام و پیشنهاداتی برای تغییر عناوین دروس دوره ابتدایی آماده شده است که در حال بررسی هستیم تا بدانیم کدام عناوین درسی باقی بماند و کدام عناوین تغییر کند.
وی افزود: مجموعه شایستگیها و مهارتهای مورد نیاز دانشآموزان را به یک برنامه تبدیل کردیم و بر این اساس بخش قابل توجهی از محتوا و فضای مدرسه باید تغییر کند و به دنبال این هستیم بخشی از محتوای کتابهای درسی را مطابق آنچه دانشآموز برای یک زندگی موفق در جامعه امروز نیاز دارد، تدوین کنیم به عنوان مثال یکی از شایستگیها ارتباط مسئولانه و مؤثر با دیگران است.
انتهای پیام/