افتتاح ۵۵۰ پروژه در سفر رئیس جمهور به فارس / جزئیات پروژه‌های شاخص

خبرآنی/فارس در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به فارس بناست که ۵۵۰ پروژه در این استان افتتاح شود که از این تعداد ۴۳ پروژه شاخص هستند.

به گزارش خبرنگار خبرآنی، دور دوم سفر رئیس جمهور و هیئت دولت سیزدهم به استان فارس طی روزهای ۲۰ و ۲۱ مهرماه جاری انجام خواهد شد که در این بازه زمانی ۵۵۰ پروژه خرد و کلان در سطح استان با حضور رئیس جمهور و وزرا و هیئت دولت مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

از این تعداد ۴۳ پروژه شاخص هستند که با حضور رئیس جمهور یا وزرا یا معاونان رئیس جمهور طی این دو روز رسماً افتتاح خواهند شد که به شرح ذیل مروری بر آن‌ها و مشخصاتشان خواهیم داشت.

۱- آزاد راه شیراز – اصفهان با تولی‌گری وزارت راه و شهرسازی در سطح استان: آزادراه شیراز - اصفهان در قالب ۷ قطعه به طول ۲۲۴ کیلومتر و با پیشرفت فیزیکی ۹۵% و در راستای تکمیل کلیدور آزاد راهی جنوب کشورو سفر امن در حال تکمیل است. مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان به ارزش روز تاکنون هزینه شده است.

۲- قسمتی از پروژه بزرگراه جهرم – لار با تولی‌گری راه و شهرسازی در جهرم:‌ طول مسیر قابل بهره برداری پروژه  ۱۴ کیلومتر بوده و مبلغ ۴۲۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده و در سال ۱۳۹۹ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسیده است.ایمن کردن محورهای مواصلاتی، تسهیل جابه‌جایی بار و مسافر، کاهش مصرف سوخت و اتصال استان فارس با استان هرمزگان از اهداف طرح است.

۳- قسمتی از پروژه بزرگراه جهرم ـ لار با تولی‌گری راه و شهرسازی در لارستان: طول مسیر قابل بهره برداری پروژه  ۳۲ کیلومتر بوده و مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده و در سال ۱۳۹۹ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسیده است.ایمن نمودن محورهای مواصلاتی، تسهیل جابجایی بار و مسافر، کاهش مصرف سوخت و اتصال استان فارس با استان هرمزگان از اهداف طرح است.

۴- بهسازی راه اصلی علامرودشت ـ احشام با تولی‌گری راه و شهرسازی در لارستان: طول مسیر ۳۷ کیلومتر بوده که ۱۰ کیلومتر آن با اعتبار هزینه شده مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان به ارزش روز آماده افتتاح است.طرح در سال ۱۴۰۰ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام می‌رسد.

۵- بهسازی، روکش آسفالت، لکه‌گیری و درزگیری محورهای شریانی و غیر شریانی با تولی‌گری وزارت راه و شهرسازی (راهداری و حمل و نقل جاده‌ای) در سطح استان: به طول ۳۱۰۰ کیلومتر در سال ۱۴۰۰ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسیده است و مبلغ ۱۵۶۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده است.

۶- احداث، بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی استان با تولی‌گری وزارت راه و شهرسازی(راهداری و حمل و نقل جاده ای) در سطح استان: ۱۲۰ کیلومتر احداث با اعتبار هزینه شده ۴۸۰ میلیارد تومان و ۶۵۰ کیلومتر بهسازی و آسفالت با ۱۱۰۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده در سال ۱۴۰۰ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسیده است. اعتبار هزینه شده کلی مبلغ ۱۵۸۰ میلیارد تومان است.

۷- احداث راه اصلی لار ـ بستک با تولی‌گری وزارت راه و شهرسازی(راه لارستان) در لارستان: این محور در سال ۱۳۹۶ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام می‌رسد اتصال به بنادر مهم جنوب غرب از جمله بندر لنگه، چارک، آفتاب و... را برعهده داشته و افزایش ایمنی و ترانزیت کالا را برعهده دارد. طول کلی آن ۱۲۰ کیلومتر بوده و ۶۸ کیلومتر آن در حوزه لارستان بوده که ۱۰ کیلومتر آن آماده افتتاح است. مبلغ ۳۲۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده و جهت اتمام کل طرح ۹۸۰ میلیارد تومان نیاز دارد.

۸- قسمتی از بزرگراه فسا ـ داراب با تولی‌گری وزارت راه و شهرسازی در فسا ـ داراب: طول مسیر قابل بهره برداری پروژه ۸ کیلومتر بوده و مبلغ ۲۴۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده است. طرح در سال ۱۳۹۹ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسیده است. ایمن کردن محورهای مواصلاتی، تسهیل در جابجایی بار و مسافر، کاهش مصرف سوخت و اتصال محور ارتباطی شهرستان‌های فسا و داراب از اهداف طرح است.

۹- برج فناوری پارک علم و فناوری فارس با تولی‌گری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شیراز: برج فناوری پارک علم و فناوری فارس در سال ۱۳۹۳ شروع و در سال ۱۴۰۲ به پایان میرسد.این برج با ۶۸۰۰ مترمربع زیربنا دارای واحدهای اداری مستقل با متراژهای ۷۰ تا ۱۸۰ متر مربع است.این پروژه با اشتغالزایی ۱۰۰۰ نفر در ۱۰ طبقه شامل ۶۴ واحد اداری جهت استقرار شرکت های دانش بنیان و فناور است.اعتبار هزینه شده مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان به ارزش روز و جهت اتمام پروژه ۴۰ میلیارد تومان (جهت احداث پارکینگ و محوطه سازی) نیاز دارد.فعالیت‌های تولیدی مبتنی بر فناوری در این برج برای توسعه استان و کشور موثر است.

۱۰- آبرسانی به شهر قیر با تولی‌گری وزارت نیرو(آب منطقه‌ای) در  قیر: این طرح در سال ۱۳۸۹ با ۱۲ کیلومتر خط لوله فولادی ۱۸ اینچ با ظرفیت انتقال سالانه ۴.۵ میلیون متر مکعب و مخزن بتنی تعادلی ۱۰۰۰متر مکعب و ایستگاه پمپاژ با دبی ۱۸۰ لیتر بر ثانیه به منظور تامین آب آشامیدنی ۳۶ هزار نفر در افق ۱۴۱۵ که تاکنون مبلغ ۳۲۸ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده و جهت اتمام طرح نیازمند ۳۵۰ میلیارد تومان است.

۱۱- خط دوم آبرسانی به شهر شیراز با تولی‌گری وزارت نیرو(آب منطقه ای) در شیراز: این خط با طول ۷۸ کیلومتر خط انتقال با لوله فولادی و یک باب ایستگاه پمپاژ و ۴۴۲۲ مترتونل و ۳ مخزن بتنی هر یک به ظرفیت ۲۰ هزار متر مکعب در سال ۱۳۹۰ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام میرسد، این طرح به منظور تامین آب آشامیدنی شهر شیراز تا افق ۱۴۰۵ و از سد درود زن به میزان ۳ متر مکعب بر ثانیه است. اعتبار مورد نیاز جهت اتمام طرح ۶۵۰ میلیارد تومان است. مبلغ ۶۰۰۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده است.

۱۲- تصفیه‌خانه فاضلاب آباده با تولی‌گری وزارت نیرو در آباده: اجرای ۱۱۳ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب و مدول اول تصفیه‌خانه به ظرفیت ۱۰۰۰۰ مترمکعب در شبانه روز برای جمعیت ۶۶۱۰۰ نفر و هدف از طرح بهبود شرایط زیست محیطی و ارتقای بهداشت عمومی است. مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده و شروع طرح از سال ۱۳۹۹- بوده و فاز اول آن در سال ۱۴۰۲ آماده بهره‌برداری است.

۱۳- بیمارستان فسا با تولی‌گری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی(دانشگاه علوم پزشکی فسا) در فسا: بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی امام حسین(ع) در سال ۱۳۹۰ شروع و در سال ۱۴۰۲ آماده افتتاح است.تاکنون مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده و مبلغ ۱۲۰میلیارد تومان جهت اتمام طرح نیاز است.مساحت بیمارستان ۱۵۹۲۰ متر مربع است. اعتبار جهت خرید تجهیزات و توسعه فضاهای آموزشی نیاز است.

۱۴- بیمارستان رستم با تولی‌گری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی(دانشگاه علوم پزشکی شیراز) در رستم:‌ بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان رستم با متراژ ۶۰۴۰ متر مربع و پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصد در سال ۱۳۹۷ شروع و در سال جاری به پایان خواهد رسید. میزان اشتغالزایی طرح ۱۷۰ نفر و مبلغ هزینه شده با تجهیزات بیمارستانی به ارزش روز مبلغ  ۲۶۰ میلیارد تومان و مورد نیاز ۵۰ میلیارد تومان است. توزیع عادلانه خدمات و ارتقاء سطح بهداشت هدف طرح است. در ضمن تجهیزات اداری و درمانی خریداری شده و طی هفته‌های آینده به بیمارستان منتقل می شود.

۱۵- ورزشگاه منیری لارستان با تولی‌گری وزارت ورزش و جوانان در لارستان:‌ مجتمع فرهنگی ورزشی منیریه لارستان در سال ۱۳۹۰ شروع و فاز اول آن در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسیده است. متراز آن ۱۱ هزار مترمربع و مبلغ هزینه شده ۱۵۰ میلیارد تومان به ارزش روز و اعتبار مورد نیاز ۱۰۰ میلیارد تومان است.دارای سالن چند منظوره ۳۰۰۰ نفری ،خوابگاه، پیست پیاده روی ، استخر، سالن کشتی، سالن پینگ پنگ، سالن کشتی و رزمی و ۲ سالن سینما در ۳ طبقه است.

۱۶- مجتمع پردیس سینمایی جوان با تولی‌گری شهرداری شیراز در شیراز: شامل سالن‌های نمایش فیلم، سالن تئاتر، رستوران، باغچه‌ها و غیره با تعدا ۱۰۰۸ صندلی و مساحت ۴۹۲۲ متر مربع است. این طرح در سال ۱۳۹۹ شروع شده و تاکنون مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده و مبلغ ۳۰ میلیارد تومان دیگر جهت اتمام نیاز دارد.

۱۷- بازار بزرگ پروتئین با تولی‌گری شهرداری شیراز با اعتبار ۲۰۰۰ میلیارد تومان در شیراز:‌ در جهت ساماندهی مشاغل مزاحم و ارائه خدمات متمرکز رفاهی به شهروندان پروژه مذکور به اجرا درآمده است. 

۱۸- بهره‌برداری از ۲۷ دستگاه اتوبوس و ۴۵ دستگاه ون با تولی‌گری شهرداری شیراز با اعتبار ۳۲۴ میلیارد تومان در شیراز: هدف از اجرای این پروژه تقویت سیستم حمل و نقل عمومی و تسهیل خدمات‌رسانی است. 

۱۹- لوله‌گذاری جهت رفع سیلاب دروازه قرآن با تولی‌گری شهرداری شیراز با اعتبار ۷۲.۵ میلیارد تومان در شیراز: کنترل سیلاب ورودی شهر شیراز و هدایت آب‌های سطحی در این پروژه انجام خواهد شد.

۲۰- پروژه‌های گازرسانی با تولی‌گری وزارت نفت در سطح استان: اجرای عملیات گاز رسانی به ۲ شهر جویم و رستاق و ۶۳ روستا و ۳۳۰ صنعت در استان که در سال ۱۴۰۰ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسیده است و ۱۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی داشته است. مبلغ ۲۲۰۴ میلیارد تومان به ارزش روز هزینه شده است.

۲۱- احداث پست برق، خطوط، افزایش ظرفیت، برق‌رسانی، انشعاب، فیدر بندی، رفع افت ولتاژ، برق‌رسانی و غیره با تولی‌گری وزارت نیرو با اعتبار ۱۷۸۳ میلیارد تومان در سطح استان: برق‌رسانی پایدار در سطح استان با استفاده از این پروژه انجام خواهد شد. 

۲۲- افتتاح کتابخانه عمومی شهید دستغیب با تولی‌گری اداره کتابخانه‌های عمومی فارس در شیراز: در سال ۱۳۹۸ شروع و در سال ۱۴۰۲ به اتمام می رسد مبلغ ۲۴.۳میلیارد تومان هزینه شده و مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای اتمام نیاز دارد.با توجه به اینکه شیراز تنها کلان شهر فاقد کتابخانه مرکزی بوده این طرح اهمیت ویژه داشته است.

۲۳- افتتاح واحد  تولید کربنات سدیم سبک و سنگین (شرکت کربنات سدیم کاوه) با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت با اعتبار ۳۳۰۰ میلیارد تومان در فیروزآباد: هدف از اجرای این پروژه ایجاد ارزش افزوده تقویت صادرات، تأمین مواد اولیه صنایع پایین دستی از جمله شیشه‌سازی، شوینده و سایر، ارزآوری جلوگیری از خام فروشی است. 

۲۴- افتتاح واحد تولید نفت سفید ـ نفت خام،lp ,…(شرکت  پالایشگاهی پترو پیمان دانا) با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت در شهرستان مهر: پروژه مذکور در راستای تکمیل زنجیره تولید و تامین محصولات مورد نیاز  در بخش انرژی و حمل و نقل با اعتبار  ۱۳۰۰۰ میلیارد ریال اجرا شده است.

۲۵- افتتاح واحد تولید انواع شمش و بیلت فولادی(شرکت فولاد غدیر نیریز) با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت در نی‌ریز: در راستای تکمیل زنجیره تولید و تأمین محصولات مورد نیاز صنایع فلزی و فلزات اساسی این پروژه با اعتبار  ۱۰۰۰۰۰ میلیارد ریال مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. 

۲۶- افتتاح واحد تولید کاتالیست‌های ناهمگن (هتروژن) شرکت نیتل پارس ( فاز ۱) با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت در شیراز: پروژه مذکور در راستای خود کفایی و جلوگیری از خروج ارز با اعتبار  ۱۱۰۰۰ میلیارد ریال اجرا شده است.

۲۷- افتتاح واحد تولیدی الکترود گرافیتی و شفت‌های صنعتی (شرکت مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد) با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت با اعتبار ۴۰۰۰ میلیارد تومان در کوار: این پروژه در راستای تکمیل زنجیره تولید و تأمین محصولات مورد نیاز صنایع فلزی و فلزات اساسی اجرا شده است. 

۲۸- افتتاح واحد تولید انواع سلیکون‌های متالوژی (شرکت کانی گداخت تهمین) با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت در مرودشت: در راستای تامین مواد اولیه سایر محصولات صنعتی و جلوگیری از خروج ارز و ارزآوری، با اعتبار ۵۱۰۰ میلیارد ریال این پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

۲۹- افتتاح واحد تولید کنسانتره کرومیت ـ فرو کروم (شرکت تکوین فن‌آوران مهندسی و ساخت) با تولی‌گری وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان در نی‌ریز: کارخانه تولید کنسانتره کرومیت که در سال ۱۴۰۰ کلنگ‌زنی شده است. تأمین مواد اولیه تولید واحدهای آلیاژی و جلوگیری از واردات و ارز آوری و همچنین جلوگیری خام فروشی ـ ایجاد ارزش افزوده از جمله اقدامات این پروژه هستند. 

۳۰- افتتاح واحد تولید کنساتره کرومیت و منگنز فروآلیاژ رباط با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت با اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان در استهبان: تأمین مواد اولیه تولید واحدهای آلیاژی و جلوگیری از واردات وارزآوری و همچنین جلوگیری خام فروشی، ایجاد ارزش افزوده از جمله اهداف اجرای این پروژه هستند. 

۳۱- افتتاح واحد تولید انواع لوله از کامپوزیتی شرکت لوله‌های صنعتی فراپایه دالین در وزارت صنعت معدن و تجارت با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان در سپیدان: از جمله اهداف این پروژه جایگزینی لوله‌های کامپوزیتی و اپتولید لوله‌های با سایز کوچک کامپوزیتی است. 

۳۲- افتتاح واحد دانه‌بندی مصالح ساختمانی شرکت امیا پارس با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان در آباده طشک: در این پروژه استفاده بهینه از منابع معدنی در جهت تأمین نیازهای زیر بنایی استان، ایجاد اشتغال، تأمین مواد اولیه استاندارد انجام می‌شود. 

۳۳- افتتاح کشتارگاه مرغ شکوفه (صالحی اسفندارانی) با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت با اعتبار ۶۰ میلیارد تومان در آباده: این پروژه در راستای تنظیم بازار، تامین نیازهای غذایی مردم، اشتغال، افزایش تولید اجرایی شده است.

۳۴- افتتاح واحد تولیدی شیشه سکوریت (شرکت ایمن جام الماس پارس) با تولی‌گری وزارت صنعت معدن و تجارت با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان در شیراز: در راستای ایجاد اشتغال، رونق تولید و افزایش تولید در استان، کاهش وارادات و تکیه بر تولیدات داخلی پروژه مذکور به اجرا درآمده است. 

۳۵- افتتاح ۲ خط تولیدی فراورده‌های لبنی رامک با تولی‌گری وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان در شیراز: ۲ پروژه شامل ۱. تولید کره با اشتغال ۵۵ نفر و تولید ۳۰۰۰ تن در سال ۲. خط دوم شیر خشک با ظرفیت اشتغال ۵۰ نفر و تولید ۶۰۰۰ تن در سال و زیر بنای ۱۲۵۰ متر مربع در راستای تکمیل زنجیره ارزش غذایی در سال جاری آغاز و آماده افتتاح است.

۳۶- افتتاح واحد تولید کمپوست قارچ سروستان با تولی‌گری وزارت جهاد کشاورزی با اعتبار ۴۵ میلیارد تومان در سروستان: تولید ۲۰ هزار تن قارچ خوراکی در جهت تامین نیازهای غذایی و ایجاد اشتغال در این واحد صورت می‌گیرد. 

۳۷- افتتاح واحد تولید مرغ مادر (شرکت گور اسپید) با تولی‌گری وزارت جهاد کشاورزی با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان در ممسنی: میزان تولید سالیانه این واحد  ۶۰۰۰۰ قطعه مرغ مادر، در راستای تکمیل زنجیره تولید گوشت مرغ، تنظیم بازار، تأمین نیاز های غذایی، ایجاد اشتغال پایدار خواهد بود. 

۳۸- افتتاح مجتمع گلخانه و سورتینک و سردخانه دودج آباد (شرکت لوتوس) با تولی‌گری وزارت جهاد کشاورزی با اعتبار ۱۹۵.۲ در فسا: مساحت پروژه، ۱۰ هکتار، سال آغاز آن ۱۳۹۸ و با هدف تکمیل زنجیره‌های تولید مواد غذایی و ایجاد ارزش افزوده محصولات کشاورزی و توسعه صادرات انجام شده است. 

۳۹- افتتاح واحد صنایع غذایی بهین (کاوسی) با تولی‌گری وزارت جهادکشاورزی با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان در مرودشت:‌ تأمین نیازهای غذایی، ایجاد اشتغال و توسعه صادرات از جمله اهداف اجرای این پروژه هستند. 

۴۰- افتتاح گلخانه سبزی و سیفی خانم مهناز قادری روستای تنگ خیاره با تولی‌گری وزارت جهاد کشاورزی با اعتبار ۲۷.۶ میلیارد تومان در بیضا: مساحت یک هکتارگلخانه در جهت ایجاد اشتغال، تأمین نیاز های غذایی و توسعه صادرات در این پروژه انجام شده است.

۴۱- بهره‌برداری از پروژه آبیاری نوین آسپاس فاز ۲ با تولی‌گری وزارت جهاد کشاورزی با اعتبار ۲۴.۱ در اقلید:‌ سال شروع پروژه  ۱۴۰۲ با مساحت ۲۵۳ هکتار است که با هدف استفاده بهینه از منابع آبی و بهره وری از عوامل تولید و ایجاد اشتغال انجام شده است. 

۴۲- افتتاح مجتمع گلخانه‌ای دودج آباد با تولی‌گری وزارت جهاد کشاورزی با اعتبار ۴۲۵.۸ در فسا: این طرح به مساحت ۱۸ هکتار و اشتغالزایی ۱۷۰ نفر بطور مستقیم و تعداد ۱۳۰ نفر به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد. این طرح شامل ۷۵۰۰۰ متر مربع گلخانه و سورتینگ با ظرفیت اسمی ۳۶۰۰۰ تن و سردخانه ۱۰۰۰۰ تنی یکی از طرح‌های مهم تولیدی استان در جهت تامین نیازها و توسعه صادرات است.

۴۳- افتتاح خط تولید انبوه خودرو سورن پلاس با تولی‌گری وزارت صمت با اعتبار ۹۰ میلیارد تومان در شیراز: تولید ۱۰ هزار خودرو سورن پلاس به‌صورت سالیانه در این خط تولید انجام خواهد شد. 

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.