به گزارش خبرنگاراقتصادی پایگاه خبری خبرآنی،اقتصاد و رشد و توسعه آن، به اشتغال نیروی انسانی وابسته است. این نیروی انسانی نیز برای دستیابی به کار یا کارآفرینی نیاز به مهارت آموزی دارد. مهارت با استعداد ذاتی متفاوت بوده و اکتسابی است. مهارت هایی که هر فرد برای اشتغال نیاز دارد در سه بخش انسانی، ادراکی و فنی دسته بندی می شوند.
مهارت های انسانی و ادراکی عمومی اند مانند توانایی ایجاد تفاهم و همکاری، فعالیت به عنوان عضوی از یک گروه، درک دیگران و… ؛ این مهارت های عمومی به تخصص خاصی مرتبط نیست و برای هر نوع فعالیت اجتماعی ضروری است؛ اما مهارت های فنی، به توانایی هایی گفته می شود که منحصراً مربوط به شغل یا حرفه ای خاص هستند.
برای کسب مهارت متناسب با مشاغل نیاز به آموزش است. آموزش مهارت به نیروی انسانی برای ورود به بازار کار را مهارت آموزی می گویند. با آموزش مهارت های شغلی و تخصصی به نیروی انسانی و ترغیب آن ها به اشتغال و کار آفرینی، می توان موجب کاهش مشکلات اقتصادی شد.
مهرداد عظیمی, رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور بر ضرورت توجه به نیازهای چندگانه مهارتی در راستای موفقیت در ایجاد و پایداری اشتغال تأکید کرد.
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: ما در حال گذار از یک مسیر طی شده موفق چهل ساله پیروزی انقلاب هستیم و در این برهه مسئولین کشور بحث آموزش های مهارت که مؤثر در امر اشتغال افراد جویای کار و تحصیل کرده می باشد را دنبال می کنند.
*سازمان آموزش فنی و حرفه ای ظرفیت های فراوانی در تربیت نیروی ماهر مورد نیاز بازار کار دارد
وی با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای ظرفیت های فراوانی در تربیت نیروی ماهر مورد نیاز بازار کار دارد، افزود: در شرایط کنونی و با توجه به تأثیر تکنولوژی های نوین بر اشتغال، نیازمند توجه ویژه به ارائه آموزش های چندگانه مهارتی در بخش های مختلف آموزش های مهارت حرفه ای، مهارت سخت افزاری و مهارت های نرم افزاری هستیم.
معاون وزیر کار، تصریح کرد: در سال های گذشته، مهارت و تخصص افراد بر پایه یکسری وظایف کلیشه ای استوار بود ولیکن امروزه مسأله تغییر و تحول یکی از مسایل بسیار مهم و حیاتی است و برای اشتغال و انجام موفقیتآمیز وظایف شغلی، افراد باید تخصص، مهارت و صلاحیت را در یک زمینه خاص کسب کنند.
وی استقبال بنگاه های اقتصادی از آموزش های مهارتی در راستای کسب، بازآموزی و مهارت آموزی منابع انسانی شاغل را بی نظیر عنوان کرد و گفت: سازمان ها و بنگاه های اقتصادی فراوانی به سازمان آموزش فنی و حرفه ای جهت ارائه مدل آموزش مهارت متناسب با نیاز بازار مراجعه کردند تا سرمایه های انسانی در کنار آموزش های سنتی، آموزش های مهارتی را کسب کنند.
عظیمی افزود: هدایت در سنین نوجوانی و بعضاً جوانی بر عهده خانواده ها است و عدم درک و شناخت خانواده ها از فضای کشور و جهان و استعداد فرزندانشان موجب عدم پرورش استعداد و عدم ﺗﺸﺨﯿﺺ و ﺷﻨﺎﺳﺎﺋﯽ ﻫﺪف و ﻣﺴﯿﺮ زﻧﺪﮔﯽ ﺑﺮای آﯾﻨﺪه آنان می باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای بیان کرد: در حال حاضر سازمان در حوزه گسترش چتر مهارتی و توسعه عدالت آموزشی، تدوین استانداردهای شایستگی و ارزشیابی مبتنی بر چارچوب صلاحیت حرفهای را با همکاری بنگاه های اقتصادی و نهادهای دولتی و غیردولتی و ... در دستور کار قرار داده است.
وی گفت: آموزش های مرتبط با صنعت هوایی برای نوجوانان و جوانان دارای جذابیت می باشد، آمادگی این سازمان در راستای انعقاد تفاهم نامه با صندوق بازنشستگی هما به عنوان سند همکاری در راستای توسعه چتر آموزشی است.
انتهای پیام/