به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه خبری خبرآنی از هانگژو، مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان ایران در ارزیابی خود از عملکرد کاروان ایران در بازیهای آسیایی 2022 هانگژو اظهار داشت: خدا را شاکرم که ورزشکاران همه تلاش خود را کردند و آنچه که باید در میدان از خودشان نشان میدادند را انجام دادند تا بتوانند پرچم ایران را به اهتزاز دربیاورند و جایگاه ایران را در نقطهای نگه دارند که یک رضایت نسبی وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: به هر حال فضا، فضای بینالمللی است و فضایی نیست که فکر کنیم سایر کشورها ایستادهاند که ما جایگاه خودمان را بهتر کنیم. مطمئن باشید که خیلی از کشورها با انرژی خیلی بالایی تلاش میکنند که جایگاه ایران را بگیرند. حتی برخی از تحلیلها این بوده که با شرایطی که در پنج سال گذشته ورزش ایران داشت، ما هشتم، نهم و دهم شویم. این کارنامه فدراسیونهای ماست. اعتقاد دارم تمام 34 رشتهای که در قالب 28 فدراسیون در اینجا حضور پیدا کردند، ظرف یک ماه بنشینیم و بررسی کنیم، چون مسائل رشته به رشته متفاوت است. 13 ماه گذشته زمان کمی نبود که نسبت به اینها بررسیهایی داشته باشیم و عملکردشان را هم اینجا دیدیم. کمیته المپیک پشتیبان بوده و تلاش کرده چیزی کم نگذارد. شاید ما هم کوتاهیهایی داشتیم. وزارت ورزش هم تلاش کرده و این قابل تقدیر است. دولت هم در 13 ماه گذشته هر چه تیم جدید کمیته المپیک از سازمان برنامه خواست، کمک کرده است. دولت هم همیشه نگاهش این بوده که به ورزش به عنوان یک نگاه شادابی، سلامتی و نشاط آوری و به نوعی یک موضوع اجتماعی در کشور حمایت کند، ولی اینکه آیا ما توانستیم خودمان را به رقبا برسانیم، جای بحث دارد.
هاشمی عنوان کرد: ما مدالهای خود را با بانوان شروع کردیم و مدال آخر نیز توسط خانم سارا بهمنیار کسب شد. این نشان میدهد که بانوان مدالهای خوبی گرفتند و اتفاق خوبی تا اینجا افتاد. باید خوشحال باشیم که 5 رشته فارغ از 54 مدال کسب شده، خودشان را نشان دادند و به ما مسئولان کمیته المپیک، وزارت ورزش، دولت و مجلس پیام دادند که اگر در این چند رشته سرمایهگذاری شود، میتوانیم مدالهای زیادی بگیریم. هیچکس فکر نمیکرد که ژیمناستیک مدال بگیرد، در شطرنج همه برآوردها در حد یک برنز بود، ولی به هر قیمت بود در روزهای آخر تصمیم گرفتیم که بیایند و طلای بازیهای آسیایی را گرفتیم. این نشان میدهد که بچههای ما باهوش هستند و اگر روی اینها سرمایهگذاری کنیم، میتوانیم افراد زیادی را داشته باشیم که مدالهای خوشرنگی بگیرند. در تنیس روی میز مدال برنز تیمی، 150 میلیون چینی را خوشحال کرد که ژاپن را شکست دادیم. چین و ژاپن مهد تنیس روی میز هستند، ولی جایگاه خودمان را پیدا کردیم. در دوچرخهسواری هم همین طور. در اسکیت تا روز آخر به ما میگفتند که چرا میخواهیم اعزام کنید، ولی واقعیت این است که رئیس کمیته و ستاد بازیها تصمیم گرفتیم رشتهای را که به مدال نزدیک هستند، اعزام کنیم و دختر ما رکورد جهان را زد و چهارم شد و یک نقره هم گرفتیم. این رشته پر خرج نیست و کمخرج محسوب میشود و باید سرمایهگذاری کنیم و مدال بگیریم. چین تایپه اگر ششم شده، فقط 6، 7 مدال را از اسکیت گرفته است.
دبیرکل کمیته المپیک گفت: درست است که رشتههای خوبی مثل کاراته، تکواندو، کشتی، وزنهبرداری، تیراندازی و تیروکمان باید برای ما کار کنند و بعضیهایشان این را هم انجام میدهند و البته برخی در حد انتظار نبودند، ولی باید به سمت رشتههای جدید برویم که خرجی ندارند، ولی پرطرفدار هستند.
هاشمی خاطرنشان کرد: ما حتماً برای دورههای بعدی باید بتوانیم در ژیمناستیک، تجهیزات را کامل کنیم. در اسکیت قول میدهم تعدادی مدال خواهیم گرفت، نه یک عدد.
وی گفت: در خصوص مدالها نباید اظهار نظر کنم، چون خود فدراسیونها حضور پیدا می کنند. ضمن اینکه وزارت ورزش هم در بحثهای فنی شان بوده است. ما در حوزه پشتیبانی و آوردن کاروان تلاش کردیم که کوتاهی نکنیم، حتی 90 درصد بودجه فدراسیونها را قبل از آمدن به هانگژو دادیم. به ورزشکاران قبل از اعزام یک توجهاتی کردیم و پاداش آنها را در پای سکو به موقع پرداخت کردیم. حتی مشکلاتی اگر داشتند، سعی کردیم رفع کنیم. به همین دلیل 13 طلا 21 نقره و 20 برنز کارنامه ایران بوده است. هر چند خود من از 5، 6 رشته توقع بیشتری داشتم. الان نمیخواهم اسم ببرم که مذاق مردم و فدراسیونها را تلخ کنیم، ولی وقتی رئیس فدراسیون و همکاران کمیته المپیک و وزارت ورزش کنار آنها بنشینند و تحلیل کنند، توقع ما از برخی رشتهها که 17، 18 و حتی 20 نفر را آوردیم و 5 سال پشتیبانی کردیم و هیچ مدالی نگرفتند، یا آنهایی که توقع طلا داشتیم و نشد، بیشتر بود. طبیعی است کشوری که کنار ما است و رقیب ما محسوب می شود، 6 مدال بیشتر از ما در یک رشته آورده و در راس ما قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: اندونزی که دوره قبل بیش از 20 طلا داشت، این دوره 7 طلا گرفت. این نشان میدهد که میزبانیها خیلی مهم است. چین میزبان خوبی بوده است و دهکده در حد هتل بود. حمل و نقل کار سختی بود، ولی هتلها عالی بودند. برخی رشتهها با محل اسکان فاصله داشتند، ولی تعداد محدودی سرپرست کاروان داشتیم که 15 نفر بودند و طوری تقسیم کردیم که به آنها برسیم و توجه لازم را به آنها دادیم. همچنین رعایت کردیم که هزینه بیهوده نکنیم و رعایت صرفهجویی را کردیم، ولی با این تفاسیر از 5، 6 رشتهای که توقع طلا داشتیم، این اتفاق رخ نداد و به نقره و برنز رسیدند. اگر 6 طلای دیگر میگرفتیم، به رده ششم میرسیدیم. ضمناً ناداوریها را هم در سه مورد در کبدی و ووشو و تکواندو حضور داشتم و در واقع سه طلا در ناداوری رفت. با همه اینها، امیدواریم مردم رضایت داشته باشند و بدانند که ورزشکاران همه تلاش خود را کردند. وزارت ورزش چه در دوره قبلی و چه الان که کیومرث هاشمی مسئولیت را بر عهده گرفته، حضور پیدا کردند و این به بچهها انرژی داد.
دبیرکل کمیته المپیک گفت: تلاش کردیم بچهها اصول و مسائل فرهنگی جمهوری اسلامی در حوزه پرچم و سرود و هماهنگیهای مختلفی که در این حوزه را داشتیم، بتوانند رعایت کنند. جلسات مختلفی را فرهادیزاد با بانوان و نوروزی در حوزه پزشکی داشتند و همکاران ما در کادر سرپرستی هم تمام انرژی خود را گذاشتند. برخی حتی نزدیک به 30 روز وقت گذاشتند. ما 6 ماه نیز جلسات فنی در تهران داشتیم و اینجا نیز این جلسات را برگزار کردیم تا بتوانیم تیمها را به موقع به محل رقابتشان اعزام کنیم. امیدوارم این عملکرد رضایت ملت ایران را داشته باشد. البته باید آسیبشناسی کنیم و از امروز برای دوره آینده برنامهریزی کنیم. میتوانم عملکرد یک ساله را بگویم، اما پاسخگوی کل کاروان در خصوص جمعبندی کار هستیم، اما فدراسیونها باید به مردم گزارش بدهند و مردم را قانع کنند. در مجموع تجربه خیلی عالی بود که اگر همین الان برنامه 4 ساله داشته باشیم، زیرساختها را درست کنیم، مدیریت جامع داشته باشیم و کرسیهای بینالمللی را بدست بیاوریم و همه اینها را با هم ببینیم، میتوانیم به آینده امیدوارتر باشیم. اگر کوتاهی داشتیم، مردم ببخشند و اگر کار یا تلاشی هم کردهایم، قطعاً وظیفه ما بوده است.
انتهای پیام/