امیر دیانی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، با اعلام اینکه حدوداً دو سالی است که واردات ماشین آلات دست دوم برای صنعت کفش با سنگ اندازی های متعددی روبه رو شده است، گفت: بعد از رایزنیهای بسیار قرار بود با قرارداد با اتحادیه ها، ماشین آلات را وارد کنیم. با این شرط که واردکنندگان با اتحادیه قرارداد ببندند و اتحادیه اعلام نیاز کند تا واردات ماشین آلات دست دوم صورت گیرد. اما متأسفانه تاکنون این توافق هم اجرایی نشده و به نوعی صنعتگران کفش در بلاتکلیفی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه ماشین آلات نو بسیار گران است واحدهای تولیدی توانایی خرید آنها را ندارند، افزود: از آن طرف ماشین آلات فعلی خطوط تولید فرسوده شده و امکان کار با آنها وجود ندارد. امروز بعد از دوسال دوندگی به ما میگویند اصلاً واردات ماشین آلات امکان پذیر نیست این در حالی است که رهبری تأکید زیادی بر حمایت از تولید کننده داخلی دارند اما چرا در وزارت صمت حمایت از تولیدکننده را نمی بینیم! تولید کننده دو سال است که اعلام می کند ما با دستگاه های فرسوده نمی توانیم کار کنیم و به مرز تعطیلی رسیده ایم اما گوش شنوایی نیست.
دیانی با اشاره به اینکه ماشین آلات این صنعت عمدتاً مشابه تولید داخل ندارند، تصریح کرد: چندین بار معاون اول رئیس جمهور در قالب نامههایی موافقت خود را برای واردات ماشین آلات دست دوم اعلام کرده است اما وزارت صنعت اصلاً هیچ توجهی به این موضوع ندارد و میگوید واردات ماشین آلات دست دوم برایمان امکان پذیر نیست و هیچ استدلالی هم ندارند.
وی با اعلام اینکه اخیراً تخصیص ارز از 25 روز به 44 روز رسیده است، گفت: این شوک عجیبی به صنعت کیف و کفش می زند و خریدهای خارجی ما را با مشکل روبه رو می سازد. نمی توانیم به طرف خارجی بگوییم ما 3 ماه دیگر پول شما را می دهیم و فعلاً به ما جنس بدهید.
این فعال صنعت کفش، گفت: بانک مرکزی ارز مورد نیاز این صنعت را تأمین نمیکنند ارز ماشین آلات نو را هم نمی دهند و می گویند ارز حاصل از صادرات بیاورید این تصمیم ها نه تنها در مسیر حمایت از صنعت کفش نیست بلکه مشکلات فعالان این حوزه را دو چندان میکند.
انتهای پیام/