قرارداد ۳۰میلیون دلاری در ۴ حوزه فناوری بین ۸ کشور مسلمان

میلاد صدرخانلو در گفتگو با خبرنگار خبرآنی در حاشیه آیین گرامیداشت دهمین سالگرد تاسیس شبکه تبادل و انتقال فناوری دی هشت که امروز در پارک فناوری پردیس برگزار شد، اظهار کرد: این شبکه در ١٠ سال گذشته تلاش کرده که هدف اصلی خود را که توسعه همکاری های فناورانه بین ٨ کشور مسلمان است را محقق کند.

رئیس شبکه تبادل و انتقال فناوری D۸ با اشاره به اینکه این همکاری های فناورانه در نهایت باید منجر به توسعه اقتصادی شود تا کمکی به سطح اقتصادی و رفاه کشورهای مسلمان باشد، گفت: ما در ١٠ سال گذشته از ابتدا تلاش کردیم یک سری همکاری ها بین کشورها رقم بزنیم و با استقبال از فعالیت های این شبکه موفق شدیم سایر کشورهای مسلمان را هم مشمول طرح ها و پروژه های این شبکه کنیم‌.

صدرخانلو با بیان اینکه کشورهایی مثل عراق، امارات، عمان و هندوستان همکاری های‌مهمی را با این شبکه و بالاخص ایران آغاز کرده اند، گفت: اخیرا در نشست فناوری و تجاری استپ در اصفهان، یک تفاهم نامه بین یک شرکت ایرانی و مسلمان هندی منعقد و مقرر شد ایران محصولات تجهیزات پزشکی خود را (تجهیزات پزشکی تشخیص نارسایی قبلی نوزادان) به این کشور صادر کنند که این توفیقات از ثمرات رویداد دی هشت است.

وی با اشاره به اینکه ایران در ١٠ سال گذشته در حوزه سرمایه گذاری رویدادی را در شبکه تبادل دی هشت به نام نشست سرمایه گذاری فناوری پایه گذاری کرده است، افزود: در این نشست ما تلاش می کنیم سرمایه گذارانی را که به طور ویژه بر روی فناوری کار می‌کنند را دعوت کنیم؛ این رویداد تاکنون ۵ دوره برگزار شده و در حال حاضر در دوره پنجم شاهد ۳۰ میلیون دلار قرارداد سرمایه گذاری فناورانه بین کشورها در حوزه های آی سی تی، تجهیزات پزشکی، دارو، انرژی هستیم و کار به جایی رسید کشورهای دیگر مثل مالزی، پاکستان و نیجریه درخواست میزبانی دادند و تا ۲۰۲۶ میزبانی رویداد رزرو شده است. این رویداد در سال ۲۰۲۴ در مالزی، ۲۰۲۵ در نیجیریه و ۲۰۲۶ در پاکستان برگزار خواهد شد.

رئیس شبکه تبادل و انتقال فناوری دی هشت با اشاره به بررسی ورود سایر کشورهای غیرمسلمان مثل روسیه و چین به این گروه گفت: این پیشنهاد اخیرا دریافت شده‌ و این موضوع را در دبیرخانه شبکه تبادل دی هشت بررسی می‌کنیم. نمایندگانی از کشورهای چین و روسیه به عنوان مخاطبان آزاد در رویدادهای دی هشت حضور داشتند اما امید داریم با ادامه مذاکرات به طور رسمی ان ها را در پروژه ها مشارکت بدهیم.

وی‌ از پروژه ایران برای راه اندازی یک صندوق بین المللی سرمایه گذاری تخصصی در حوزه فناوری بین کشورهای عضو دی هشت خبر داد و گفت: بیش از یکسال است که بر روی این طرح کار می‌کنیم و در حال حاضر اساسنامه و دستورالعمل ها تدوین شده و برای سایر کشورها فرستاده و نظرات اخذ شده است. در آخرین جلسه با نمایندگان کشورها مقرر شد یک ماه به تمامی کشورها فرصت داده شود تا مجددا اسناد را با سازمان های تخصصی مالی خود مورد بررسی قرار دهند و ظرف یک ماه آینده نظرات نهایی خود را اعلام کنند و بعد از آن وارد فاز اجرایی شویم.

وی در ادامه تاکید کرد که این پروژه اجباری نیست و هر کدام از کشورها تمایل داشته باشند می‌توانند با ما همکاری کنند. تاکنون ۲ کشور امادگی خود را اعلام کرده اند. این صندوق یک‌منبع مالی مهمی برای فعالان حوزه فناوری بوده که در سطح بین المللی می خواهند فعالیت کنند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.