علیاکبر ایرانشاهی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، با بیان اینکه صندوقهای سرمایهگذاری یکی از رایجترین روشهای سرمایهگذاری غیرمستقیم در دنیا محسوب میشوند، گفت: بخش عمدهای از سرمایهگذاری در کشور به صورت غیرمستقیم از طریق صندوقهای سرمایه گذاری انجام میشود.
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس با بیان اینکه نخستین صندوقهای سرمایهگذاری در کشور در سال 86 مجوز فعالیت گرفت، تصریح کرد: تاکنون انواع مختلف صندوقهای سرمایهگذاری مجوز فعالیت از سازمان گرفته اند و به استناد بند 20 ماده یک قانون بازار و بند (ه) ماده یک قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید تاسیس میشوند.
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس عنوان کرد: با توجه به پتانسیلی که در قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی برای صندوقهای سرمایهگذاری دیده شده است، این امکان را به سازمان بورس داده که انواع مختلفی از صندوقهای سرمایهگذاری را راه اندازی کند.
ایرانشاهی با اشاره به اینکه در حال حاضر 14 نوع صندوق سرمایه گذاری مختلف مجوز فعالیت گرفتهاند، اظهار کرد: صندوقهای سرمایهگذاری با توجه به نیاز بازار راه اندازی شدهاند؛ به طوری که بیش از 400 صندوق سرمایهگذاری تاکنون مجوز فعالیت گرفتهاند و ارزش خالص دارایی آنها بیش از 860 هزار میلیارد تومان است.
وی در ادامه تاکید کرد: حساسیت و اهمیت صندوقهای سرمایهگذاری موجب شد تا هیات مدیره سازمان بورس در آبان ماه سال گذشته، مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری این سازمان را به عنوان یک مدیریت ذیل معاونت نظارت بر نهادهای مالی راهاندازی کند که مهمترین سیاست مرکز مذکور توسعه کمی و کیفی صندوقها و نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری است.
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات هیات مدیره سازمان بورس در حوزه صندوقهای سرمایهگذاری ، تدوین و تصویب مقررات مربوط به تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری به صورت متمرکز در قالب دستورالعمل است.
ایرانشاهی تاکید کرد: تا پیش از تدوین و تصویب مقررات مربوط به تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری، خیلی از مقررات پراکنده بود و یا برخی از موارد در مجوز فعالیت به صورت مدون موجود نبود.
وی افزود: دستورالعمل تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری یکی از دستاوردهای مهم مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری و گام مهمی در جهت شفاف سازی صدور مجوز صندوقهای سرمایهگذاری است.
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس بیان کرد: در حال حاضر متقاضیان خواهان درخواست تاسیس صندوق، به راحتی میتواند با توجه به موارد موجود در دستورالعمل اقدام به ارائه درخواست کند.
ایرانشاهی با بیان اینکه توسعه صندوقهای سرمایهگذاری جزو رسالتهایی است که همواره سازمان بورس و مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری تاکید داشتهاند، گفت: صندوقهای سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی به عنوان آخرین نوع صندوقهای سرمایهگذاری به حساب میآید که طی چند ماه اخیر مقررات آن تدوین و در ابتدای شهریور از آن رونمایی شد، این صندوق میتواند منابع پایداری را وارد بازار سرمایه کرده و از طرفی سرمایهگذاری بلندمدت در کشور ترویج کند.
وی در ادامه در خصوص صندوقهای بخشی مطرح کرد: صندوقهای سرمایهگذاری بخشی جزو مواردی است که اخیرا به تصویب سازمان بورس رسیده و مقررات آن ابلاغ شده و در آینده اولین صندوق مولتی بخشی را مجوز خواهیم داد.
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس در خصوص صندوقهای نیکوکاری گفت: صندوقهای سرمایهگذاری نیکوکاری از جمله مواردی است که سال گذشته به تصویب رسید و به بازار اعلام شد.
ایرانشاهی در پایان در مورد برنامه سازمان بورس برای مسئله تعارض و منافع گفت: در خصوص موارد مربوط به کاهش تعارض منافع، اخیرا مقرراتی تدوین و ابلاغ شده که به فعالیت مدیران صندوقهای سرمایهگذاری کمک خواهد کرد، همچنین سعی بر این است تا در حوزههای دیگر هم موضوع فعالیت تعارض منافع کاهش یابد.
انتهای پیام/