به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این محصول از یک گیت وی (گیرنده و فرستنده مرکزی) و یک سنسور تشکیل شده است. گیت وی بـا نصــب شــدن در گلخانــه و اتصــال بــه اینترنــت، امـکان ارتبـاط بدون سـیم بــا سنســورها و عملگرهــا را فراهــم مینمایــد و سنسور بــرای اندازه گیــری دقیــق همــه پارامترهــای مرتبط بــا گلخانــه، از جملــه دمــا و رطوبــت هــوا و خــاک، میــزان دی اکســید مختلـف بـه صـورت کامـا کربــن و... در بخشهــای مختلــف گلخانــه قــرار میگیرد.
نرم افزار ابری کالودیفارم برای کاربــر این امکان را فراهم می کند تا از هــر جـای دنیـا بــه تمــام پارامترهــا و اعمــال تنظیمــات، تنها بــا تلفــن همــراه متصــل شــده و هر لحظه گلخانـه خـود را پایـش و کنتـرل نماید.
بهزاد خنجریان، مدیر عامل شرکت ارتباطات ویراتاک منطقه آزاد انزلی در توضیح کاربست این محصول افزوذ: کلاودیفارم در واقع یک راهکار جامع اتوماسیون صنعتی است که با تمرکز بر حوزه کشاورزی توسعه داده شدهاست و تلاش ما در شرکت بر این است که این تکنولوژی را از حوزه کشاورزی به دیگر حوزهها اعم از حوزه دامداری، مرغداری و ... تسری دهیم.
وی ادامه داد: ابزار سختافزاری سیستم، وایرلس هستند و با استاندارد شبکه لورا (LoRaWAN) و وای فای کار میکنند. همچنین شرکت ما در حوزه هوشمندسازی بهره گیری از هوشمصنوعی را نیز در دستور کار خود دارد؛ برای مثال، برای اینکه بتوانیم بفهمیم که بهترین زمان برای آبیاری چه زمانی است باید بدانیم دقیقا کشت چه محصولی را در دستور کارمان داریم؟ محتوای آب و خاک مان به چه صورت است؟ و نهایتا با یکسری مشاهدات دریابیم نقطه شروع آبیاری با توجه به خاک و گیاهی که با آن طرف هستیم، کجا است؟ این کار از رهگذر بهرهگیری از هوشمصنوعی به سهولت رقم خواهد خورد.
خنجریان در خصوص مزیت این شرکت دانش بنیان نسبت به نمونه های خارجی، افزود: شرکتهای خارجی که در این حوزه کار کردهاند در مقایسه با ما دسترسیهای بهتری دارند و تنها به نوشتن نرم افزار بسنده میکنند اما چون ما عملا به دلایل بسیار، از این دسترسیها در ایران محروم هستیم، ناچار شدیم کل سامانه را بسازیم و عملا در این زمینه خودکفا شده و به تولید بومی برسیم؛ بدین معنا که در عین حال، هم پشتیبانی کرده و هم قیمت آن را رقابتی کنیم، از آنجا که قیمت نمونههای اروپایی و آمریکایی این محصول خیلی بالا است، ما مجبور بودیم با محصول چینی رقابت کنیم. مشابه خارجی به هیچ روی در بازار داخل ما قابل ارائه نبود و نمی توانست بازاری داشته باشد.
او ادامه داد: در حوزه اتوماسیون کشاورزی در داخل هم محصولاتی وجود دارد ولی مزیت سیستم ما در برابر آنها این است که سیستم کلا وایرلس است، اما نمونه های داخلی، مبتنی بر سیم است، به همین دلیل چندان در مزارع بزرگ نمی تواند کاربردی داشته باشد. در ثانی، اقداماتی که در حوزه هوشمندسازی انجام داده ایم، در داخل نمونه مشابهی ندارد و ما در این زمینه پیشتاز بوده ایم.