یک منبع در گفتوگو با اسپوتنیک از کارشکنی دولت آمریکا در زمینه ادغام سوریه در جهان عرب با وجود بازگشت رسمی آن به اتحادیه عرب گفت.
به گزارش خبرآنی، یک منبع امروز شنبه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار کرد: تدابیر اقتصادی که آمریکا علیه روسیه در پیش گرفت، مانع از ادغام سوریه در جهان عرب شد، اقدامی که به منزله عاملی برای توقف رایزنیها با دمشق از سوی کمیته ویژه اتحادیه عرب با وجود بازگشت رسمی آن به اتحادیه بود.
برخی رسانهها یک هفته قبل اعلام کردند که کمیته ویژه اتحادیه عرب که ماه مه برای حل بحران سوریه تشکیل شد، رایزنیهای خود با نمایندگان بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را به حالت تعلیق درآورد.
منبع یاد شده گفت: بسیاری از اقدامات برای حمایت از سوریه که اقتصاد آن نابوده شده، با فشار مستقیم آمریکا به حالت تعلیق درآمد.
این منبع افزود: این عربستان بود که اقدامات منطقهای را برای از سرگیری مذاکرات با سوریه پس از ۱۲ سال انزوا در خارومیانه، در پیش گرفت، در حالی که برخی کشورها همانند کویت، قطر و مراکش در ابتدا با اکراه سوریه را در اتحادیه عرب پذیرفتند و تنها به امید برقراری ثبات در این کشور با بهبود اقتصادی ناشی از عضویت دوباره سوریه در اتحادیه عرب در ماه مه، موضعگیری خود را نسبت به دمشق تغییر دادند.
منبع مذکور در ادامه گفت: تحریمهای آمریکا یا همان قانون سزار که سال ۲۰۲۰ تصویب شد، در کنار پیشنویس قانونی علیه عادیسازی روابط با دولت اسد در مه ۲۰۲۳ که هدف از آن توسعه تحریمها علیه حامیان مالی و فنی گروهها و شرکتهای سوری بود، به شکل گستردهای مانع از اجرای طرحهای تامین مالی جهت بازسازی سوریه پس از جنگ شد، در حال حاضر دولت آمریکا میتواند تحریمهایی را تا پایان سال ۲۰۲۵ اعمال کند و در صورتی که قانون جدید تصویب شود، این اختیارات تا سال ۲۰۳۲ تمدید خواهد شد.
وزرای خارجه اتحادیه عرب در نشست فوقالعادهای که هفتم مه برگزار شد، با بازگشت سوریه به این اتحادیه پس از ۱۲ سال موافقت کرد.
سوریه از زمان آغاز بحران در این کشور در سال ۲۰۱۱ با فشار تحریمهای آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر مواجه است.
انتهای پیام