مکاتبه سرنوشت‌ساز برای شاهوار/ «آب و محیط زیست» در خطر است

پایگاه خبری خبر آنی، گروه استان‌ها: علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست کشورمان بالاخره به مطالبه مردم استان سمنان جواب داد و در نامه‌ای اظهار نظر نهایی پیرامون کوه شاهوار شاهرود را با توجه به بازدیدها، شواهد و قرائن به مثابه یک ارگان قانونی و کارشناسی، ارائه کرد تا نقطه خاتمه‌ای بر ادعاهای بی اساس معدنکاری بی تخریب باشد، موضوعی که یک پارادوکس بی معنی بود آن هم زمانی که پاک تراشی چهره شاهوار، حتی اعتراض مسئولان دولتی استان سمنان را هم به دنبال داشته است.

موضوع مهم دیگری که در این نامه رسمی نمایان می‌شود این است که در تابستان پارسال شورای‌عالی معادن علیرغم تمام نگرانی‌های مردم بابت منابع آبی و خاک و تخریب‌های محیط زیستی و پوشش گیاهی، بازهم موضوع تمدید پروانه معدنت بوکسیت را مطرح ساخته است موضوعی که حتی خشم علی اصغر خانی نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس را در پی داشت.

وزارت صمت فکری کند!

علی اصغر خانی در یک واکنش صریح پشت میکروفون مجلس اعلام کرد: خبرهای خوبی از معاونت معدنی وزارت صمت نمی‌رسد متأسفانه اقدامات شورای‌عالی معدن و معاونت معدنی وزارتخانه به جای کارهای بزرگ و تصمیمات درست در مقوله معدن که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها بر آن تاکید کردند، به اقدامات سطحی و منطقه‌ای محدود شده است.

وی با بیان اینکه شورایعالی معدن و معاونت معدنی وزارت صمت باید سیاست‌های دولت رئیسی را انجام می‌دهد اما امروز این چنین نیست، تاکید کرد: وزارت صمت فکری باید به حال معاونت معدنی خود کند.

مخالفت محیط زیست

حالا اما رئیس سازمان محیط زیست در نامه‌ای مستقیماً بر آثار مخرب معدنکاری بر آب، اکوسیستم، خاک و… اشاره کرده است سلاجقه در این مکاتبه به شماره نامه ۱۰۰/‏۲۵۵۲۱‬ خطاب به وزیر صنعت معدن و تجارت می‌نویسد: با عنایت به موضوع تمدید پروانه معدن بوکسیت تاش در شورایعالی معدن مورخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ به استحضار می‌رساند که پروانه بهره برداری معدن موصوف در محدوده ارتفاعات شاهوار که از زیستگاه‌های ارزشمند محیط زیست می‌باشد صادر شده است.

سلاجقه تاکید می‌کند: منطقه شاهوار به عنوان یکی از اکوسیستم‌های با ارزش و دارای کارکرد اکولوژیکی خصوصاً به واسطه منشأ تأمین آب منطقه مطرح می‌باشد که بنا به ماهیت فیزیکی و بیولوژیک خدمات اکوسیستمی خود صرفاً در ارزیابی‌های توان اکولوژیک کارکرد و کاربری حفاظتی را به خود اختصاص داده و به عنوان یک منطقه ویژه زیستی تعریف می‌شود.

وی در ادامه می‌نویسد: نکته حائز اهمیت در تعیین این مناطق شرایطی از قبیل اهمیت تأمین آب پایدار برای جوامع محلی مناطق حساس به فرسایش در دامنه‌های کوهستانی با شیب بالا می‌باشد که تمان ویژگی‌های زیستی در این منطقه وجود دارد با توجه به اینکه عملیات معدنی در سطح وسیع صورت پذیرفته و موجب تخریب پوشش گیاهی و خاکی نباتی شده است.

مکاتبه سرنوشت‌ساز برای شاهوار/ «آب و محیط زیست» در خطر استمنبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.