آغاز بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در شیراز

به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، علی خواجه نژادیان در خصوص این خبر بیان کرد: قصه ابزار قدرتمندی برای انتقال افکار و نهادینه کردن مفاهیم در ذهن کودکان به شمار می‌رود و در کتاب‌های درسی مدارس نیز بسیار از این ابزار استفاده شده است.

او اضافه کرد: قصه از دیرباز در ایران جایگاه ویژه‌ای دارد و آموزگاران نیز برای تغییرات رفتاری در دانش‌آموزان خود از آن کمک می‌گیرند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس یکی از اهداف مهم بیست و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه گویی کانون را ثبت جهانی قصه گویی کشور بیان و اضافه کرد: بخش پدربزرگ و مادربزرگ‌ها با هدف حفظ قصه‌های قدیمی نقاط مختلف کشور از گزند فراموشی بوده که در ۲ دوره اخیر به این جشنواره افزوده شده است.

خواجه نژادیان اضافه کرد: برخی افراد پرده‌های نقالی دینی و کهن ایرانی را در گنجه‌های خود دارند و هدف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیرون آوردن این رسوم قصه‌گویی و ثبت و ضبط آنها است.

او در خصوص تغییرات و رویکردهای جدید این دوره از جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز گفت: توجه به زمینه طنز و لبخند در قصه گویی امسال به محورهای این جشنواره افزوده و شعار «با قصه لبخند بسازیم» برای این دوره از رویداد قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتخاب شد.

خواجه‌نژادیان اضافه کرد: قصه کارآفرینان با محوریت کسب و کار و بخش قصه‌گویی دینی و قرآنی از دیگر بخش‌های جدید این جشنواره است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس عنوان کرد: جشنواره امسال ۲ جایزه ویژه نیز دارد که یکی به برگزیده قصه‌گویی با محوریت سردار شهید قاسم سلیمانی و دیگری به برگزیده قصه‌گویی با تکیه بر لبخند اهدا می‌شود.

معاون فرهنگی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس نیز در این نشست اعلام کرد: قصه‌گوهای گروه‌های سنی مختلف باید پس از ثبت نام در سامانه قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آثار خود را ارسال کنند.

معصومه دستوری افزود: عمومی‌سازی و مردمی‌سازی قصه‌گویی، فراگیری آن به عنوان یک رویکرد تربیتی و ثبت جهانی قصه‌گویی ایران از اهداف کلی این جشنواره قصه‌گویی است.

او ادامه داد: بیست و پنجمین جشنواره قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش‌های آئینی و سنتی، مدرن و کلاسیک، زبان اشاره و ۹۰ ثانیه‌ای برگزار می‌شود.

دستوری درباره محورهای این جشنواره گفت: قصه قرآنی، دینی و مذهبی، قصه کارآفرینان، قصه نامداران ایرانی، قصه آزاد، قصه ویژه سردار سلیمانی و طنز و لبخند است.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس ادامه داد: غیر از قصه ۹۰ ثانیه‌ای که از گروه سنی خردسال تا پدر بزرگ و مادر بزرگ می‌توانند در آن شرکت کنند، شرط سنی سایر محورها ۱۲ سال به بالا است.

او با بیان اینکه مدت زمان هر قصه باید پنج تا ۱۰ دقیقه باشد، ادامه داد: در پایان مرحله استانی ۱۵ قصه گوی برگزیده به مرحله کشوری معرفی می‌شوند.

دستوری گفت: برگزیدگان قصه‌گویی دوره گذشته جشنواره به طور مستقیم به مرحله بین‌المللی راه می‌یابند.

او بیان کرد: شرکت کنندگان مرحله بین‌المللی باید آثار خود را همراه با یک نسخه ترجمه روان ارسال کنند و شرکت کنندگان بخش ملی نمی‌توانند برای بخش بین‌الملل اثر بفرستند.

دستوری اضافه کرد: فارس در بیست و چهارمین دوره قصه گویی یک‌هزار و ۷۵ اثر ارائه کرد و مریم سهرابی در بخش منطقه‌ای برگزیده شد.

به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، حذف مرحله منطقه‌ای و بخش پادکست از دیگر تفاوت‌های بیست و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه گویی کانون با دوره‌های گذشته است.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.