وزیر راه و شهرسازی با اعلام رشد ۲۰ درصدی سفرهای اربعین امسال از رفع گلوگاههای ترافیکی، پرخطر و تامین زیرساختهای سفرهای اربعین خبر داد و به تشریح اقدامات وزارتخانه در بخشهای مختلف حمل و نقل پرداخت.
به گزارش خبرآنی، مهرداد بذرپاش، امشب ۱۹ شهریور با موضوع بررسی عملکرد دستگاههای مرتبط با اربعین به تشریح اقدامات وزارتخانه برای تامین زیرساختها و تسهیل تردد در سفرهای اربعین با ایمن سازی مسیرهای اربعینی پرداخت.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری وجود مشکلات زیرساختی در مسیرهای پرتردد اربعین از جمله محورهای ایلام- مهران و دیگر محورها و رفع مشکلات زیرساختی در سفرهای اربعین امسال، گفت: محور ایلام-مهران به عنوان یکی از پرترددترین محورهای سفرهای اربعین به طول ۹۰ کیلومتر در سال جاری ۴ خطه شد. همچنین دو تونل به طول ۱.۵ کیلومتر با هدف رفع گلوگاههای پرخطر و گلوگاههای ترافیکی و ۶ دستگاه پل بزرگ در این محور، احداث شد که همگی به تامین زیرساخت ها و در نهایت تسهیل در تردد سفرهای اربعین منجر شد.
رفع گلوگاههای ترافیکی و پرخطر در مرزهای پرتردد اربعینی
عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: در سالهای گذشته مسافران اربعین با ترافیکهای ۱۳ تا ۱۴ ساعته در گلوگاههای ترافیکی محورهای مرزی پرتردد مواجه بودند که امسال توقفهای ناشی از ترافیک در اوج ترددها، حداکثر ۲۰ تا ۳۵ دقیقه بود.
ارتقای ظرفیت پارکینگ خودروها در پایانههای مرزی از ۶۰ هزار به ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو
بذرپاش از دیگر مشکلات پایانههای مرزی را در سفرهای اربعین سالهای گذشته کمبود پارکینگ عنوان کرد و توضیح داد: امسال با تلاشهای انجام شده ظرفیت پارکینگ خودروها از ۶۰ هزار دستگاه خودرو به یکصد هزار دستگاه ارتقا یافت.
پایانه برکت آسفالت، مسقف و مجهز به امکانات رفاهی شد
وی گفت: یکی از مشکلات زیرساختی در پایانه پرتردد برکت در مرز مهران، وجود پایانه خاکی و بدون سقف بود که عموما خودروهای عمومی به ویژه اتوبوسها، ونها و مینیبوسها، مسافران را در محطیی نامناسب سوار عبور میدادند که امسال این پایانه آسفالت و مسقف شد. همچنین تجهیز این پایانه به تجهیزاتی از جمله محل استراحت رانندگان، سرویسهای بهداشتی و سایر امکانات، سفری مناسب را برای مسافران اربعین ایجاد کرد.
محورهای اهواز-چذابه و خرمشهر-شلمچه ۴ خطه شد
وزیر راه و شهرسازی با تشکر از عوامل خدماترسان سفرهای اربعین از جمله رانندگان، در خصوص اقدامات وزارتخانه برای دیگر مسیرهای اربعینی در گفتوگوی ویژه خبری توضیح داد: ۴ خطه شدن محور پرتردد و پرخطر اهواز-چذابه به طول ۱۱۵ کیلومتر و رفع نقاط حادثهخیز این محور از دیگر اقدامات زیرساختی بود که توسط وزارتخانه برای سفرهای اربعین امسال رقم خورد و مسافران این امکان را یافتند تا در مسیری ایمن سفر کنند. همچنین در محور چذابه ۵۰ هزار ظرفیت پارکینگ ایجاد شد.
بذرپاش ادامه داد: محور خرمشهر-شلمچه از دیگر مرزهای اربعینی پرتردد، ۴ خطه شد که اتفاق بزرگی بود. همچنین محور خسروی حدود ۹ کیلومتر ۴ خطه شد و مابقی در دستور کار است. محور باشماق به طول ۵۱ کیلومتر که در مسیر سنندج-مریوان-باشماق است، امسال بهسازی شد.
به گفته وی، ۱۷ کیلومتر از محور تمرچین نیز امسال ۴ خطه شد.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص اقدامات راهداری در مسیرهای منتهی به اربعین گفت: در پایانههای مرزی مهران، شلمچه، چذابه و خسروی در استانهای ایلام، خوزستان و کرمانشاه در مجموع ۷۲۰ کیلومتر لکهگیری و روکش آسفالت شد. همچنین، نصب ۲۶۴ کیلومتر گاردریل و نیوجرسی، احداث نقاط روشنایی در طول مسیر، رفع ۳۴ نقطه حادثهخیز در این محورها از دیگر کارهایی بود که در مجموعه وزارت راه و شهرسازی در محورهای منتهی به پایانههای مرزی انجام شد.
کاهش تصادفات در ایام اربعین
بذرپاش با اشاره به اظهارات پلیس راهور فراجا مبنی بر کاهش تصادفات در سفرهای اربعین امسال اصلاح ترافیکی در مسیرها را از جمله دلایل کاهش تصادفات در این محورها برشمرد.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، خط کشی مجدد ۱۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر از مسیر، نصب ۳۰۰ هزار تابلو، علائم و تجهیزات ترافیکی، سبب افزایش ایمنی محورهای اربعینی شد.
وی گفت: امسال در مسیرهای تردد زائران اربعین نصب سایبانها، مهپاشها و ایجاد راهروهای خنک برای تردد آسان مسافران انجام شد. در مجموع ۳۴ هزار و ۵۰۰ مترمربع سایبان با توجه به گرمای۴۸ درجه، امسال افزوده شد.
ثبت بیش از ۱۰۰هزار سفر با تاکسیهای اینترنتی
وزیر راه و شهرسازی درباره تاکسیهای اینترنی و تجربه این موضوع در سال کنونی گفت: با این حجم از زائر و محدودیتهای خود باید از ظرفیتهای جدید استفاده میکردیم و تاکسیهای اینترنتی نیز همین تجربه بود و در مجموع سفرهای رفت ۸۱هزار و ۵۸۸ سفر انجام شد و در سفر برگشت ۲۳ هزار و ۸۳۰ سفر داشتیم و در مجموع بیش از ۱۰۰ هزار سفر اینترنتی را تجربه کردیم.
تردد ۳۹۰ هزار زائر با هواپیما
وی افزود: در حوزه هوایی رفت و برگشت ۲۵۵ هزار نفر از مسیرهای هوایی استفاده کردند و امسال تا ساعت ۸ امشب حدود ۳۹۰ هزار مسافر تردد کردند و در حوزه ریلی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در قالب ۸۷۷ قطار اعزام شدند و در حوزه حمل و نقل عمومی جادهای نیز مجموع رفت ۶ مقصد و ۴۹ هزار و ۲۳۵ سفر توسط اتوبوسها و مینی بوسها انجام شد و در مسیر برگشت نیز بیش از ۳۶ هزار سفر داشتیم که مجموع بیش از ۲۰ درصد رشد را نسبت به سال گذشته تجربه کردیم.
انتهای پیام