به گزارش سرویسخبری مهر، سعید اوحدی سخنگوی ستاد اربعین جمعیتهلالاحمر گفت: در مراسم پیاده روی اربعین امسال چندین قرارگاه در داخل کشور عراق لحاظ شده است که شامل قرارگاه مرزی، قرارگاه نجف اشرف، قرارگاه طریق الحسین که خدمات نجف تا کربلا را رسیدگی میکنند و قرارگاه کربلا همچنین یک مرکز مدیرت بحران برای هماهنگی بین قرارگاهها و اتفاقاتی که به صورت طبیعی ممکن است در ایام حرکت عظیم شکل بگیرد، است.
وی افزود: در مجموع بیش از ۳۰۰ هزار خدمت پزشکی و درمانی به زائران اربعین حسینی در عراق ارائه شده است.
اوحدی بیان داشت: در ۹ مرز داخلی کشور، در شرق ریمدان و میر جاوه و غرب کشور، سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر، مسئولیت امدادرسانی به زائران را بر عهده دارد. تا امروز بیش از ۶۰ هزار زائر در داخل مرزهای کشور از خدمات امدادی هلالاحمر بهرهمند شده اند و در عراق حدود ۳۰۰ هزار خدمت پزشکی و درمانی به زائران ارائه شده است.
وی گفت: مجموعه پایگاههای امدادی و درمانی که امسال مستقر شدند بیش از ۲ برابر سال گذشته است.
اوحدی ادامه داد: میان کادر بهداشت و درمان فراخوان دادیم برای شرکت در مراسم پیاده روی اربعین و خدمت به زائرین، که بیش از ۴ هزار پزشک و پرستار در این فراخوان حضور پیدا کردند و همچنین عده خیلی زیادی از مردم در این فراخوان حضور پیدا کردند و داوطلب شدند.
سخنگوی ستاد اربعین جمعیتهلالاحمر گفت: امسال در مسیر نجف به کربلا یک کار خلاقانه شکل گرفت تحت عنوان «پزشک سیار» که ۱۶۰۰ پزشک و پرستار در این طرح شرکت کردند و ما در فاصله تقریباً هر ۷۰ عمود یک پایگاه قرار دادهایم؛ پیش بینی شد که اگر حتی بین این دو فاصله درمانگاهها زائری دچار مشکل شد ما پزشک را هم در مسیر داشته باشیم.
وی در پایان گفت: پزشکان سیار با کوله پشتی و لباس هلال احمر در طول مسیر در تردد هستند از نجف حرکت میکنند به سمت کربلا و بعد کوله پشتی را در کربلا به گروه جدیدی تحویل میدهند اگر هم احیاناً نیاز باشد کمکهای اولیه در کوله پشتی دوباره قرار میگیرد بعد مسیر برگشت را دوباره حرکت میکنند.