تولید کیتی که درمان سرطان را شخصی می‌کند

مرضیه ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار خبرآنی، با اشاره به یافته های محققان در پژوهشگاه رویان درباره کیت تشخیصی مقاومت دارویی اظهار کرد: این کیت تشخیصی بهترین نوع دارو برای مبتلایان به سرطان های مختلف را مشخص می کند. محققان و دانشجویان ارشد و دکتری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه علم و فرهنگ حدود ۵-۶ سال بر روی این پروژه کار کرده اند.

مسئول کارگروه سرطان پژوهشگاه رویان افزود: پس از عمل جراحی توده ها و بهبود زخم های جراحی،بیمار پس از مدتی با مراجعه به آنکولوژیست ها باید داروهای شیمی درمانی دریافت کند اما لزوما بدن افراد به داروهای شیمی درمانی تجویز شده توسط پزشک پاسخ مطلوب نمی دهد.

وی افزود: در نتیجه تیم تخصصی آنکولوژیست ها مجبور هستند ترکیب دارویی را تغییر دهند تا به بهترین ترکیب برسند تا بدن بیمار به یکی از داروها پاسخ دهد.

ابراهیمی بیان کرد: در پی سلسله تحقیقاتی که در پژوهشگاه رویان انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که زمانی که بیمار جراحی را انجام می دهد، می توان بافت توموری را از بدن بیمار دریافت و سلول های توموری را از آن خارج کرد و در واقع با این عمل، مدلی شبیه ناحیه توموری ایجاد می شود.

وی اضافه کرد: از طرفی دیگر با توجه به اینکه این کار برای توده های توموری توپر انجام شده، آزمایشگاه آن ها را به صورت توده های شبه توموری در فاصله جراحی تا زمانی که بیمار باید به آنکولوژیست مراجعه کند، کشت می دهد و در نهایت آرایه ای از داروهای موجود در کشور، بر این شبه توموری اثر داده می شود و بهترین ترکیب دارویی که این شبه توموری پاسخگو بوده، معرفی و در اختیار آنکولوژیست ها قرار داده می شود.

مسئول کارگروه سرطان پژوهشگاه رویان با بیان اینکه تیم تحقیقاتی از نوعی کیت برای سرطان های پوست ملانوما، معده و پستان استفاده کرده اند، تصریح کرد: این نوع تشخیص در شرایط علمی، تشخیص مبتنی بر فرد گفته می شود و دارویی که تجویز می شود، داروی مبتنی بر بیماری فرد و نوع درمان، درمان مبتنی بر فرد خواهد بود؛ به عبارت دیگر آینده درمان بیماران در سایر کشورها این است که بیماران را براساس هویت خودشان درمان کنیم نه اینکه برای همه افراد یک نسخه بپیچیم چرا که بیماران به لحاظ ژنتیکی و رفتاری متفاوت هستند.

ابراهیمی افزود: به طور مثال فردی که سرطان پستان دارد، یک مجموعه دارویی را دریافت می‌کنند اما الزامی ندارد بدن همه بیماران به آن پاسخ دهد؛ در واقع پزشک ۴ -۵ سیکل درمان را انجام می‌دهد و خیلی دیر متوجه می شود که بدن بیمار به دارو پاسخ مثبت داده یا نه و ممکن است در همین بازه زمانی تومور رشد و گسترش پیدا می‌کند. در واقع در حالی که پزشک فکر می‌کند بدن بیمار به دارو پاسخ مثبت داده، اما چون بدن فرد دیرتر پاسخ درمان را می دهد پزشک اینطور فکر می کند که روند درمان به خوبی پیش می رود اما ممکن است اینگونه نباشد و زمان را از دست می دهیم.

وی بیان کرد: این کیت ها شرایطی را فراهم می‌کند که در کوتاه مدت بیمار بتواند جواب شبه واقعی را بگیرد. ضمن اینکه متوجه خواهیم شد بیمار به ترکیب دارویی که قرار است تجویز شود مقاوم است یا حساس.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در یافته های محققان مشخص شد که مشابه این نوع کیت در ایران وجود نداشته و در خارج از کشور نیز کشورهای محدودی مثل یک مرکز در امریکا، یک مجموعه در فرانسه و آلمان این کار و توسعه کیت ها را انجام می‌دهند و در مجموع محدود هستند چرا که این نوع کیت های مبتنی بر فرد نیازمند آزمایشگاه های تخصصی اند. قیمت این نوع کیت بعد از دریافت مجوزهای لازم مشخص می شود.

مسئول کارگروه سرطان پژوهشگاه رویان در پایان گفت: برای ورود کیت تشخیص مقاومت دارویی به بازار در حال اخذ مجوز از اداره تجهیزات پزشکی هستیم.

منبع : مهر
برچسب ها :

تولید درمان سرطان

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.