75 درصد ساخت هواپیمای جنگنده کوثر در بخش خصوصی انجام میشود
امیر سرتیپ عبدالکریم بنیطرفی رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع، شب گذشته با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری، در خصوص جنگنده کوثر که روز گذشته با حضور رئیسجمهور رونمایی شد، اظهار داشت: این یک هواپیمای شکاری رهگیر است که مأموریت آن پشتیبانی نزدیک از حوزه رزم زمینی است و قابلیت مانور بسیار بالایی دارد.
وی ادامه داد: تجهیزات الکترونیکی پیشرفتهای برای این هواپیما، طراحی و نصب کردیم.
رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع با تأکید براینکه همه سازههای این هواپیما از جمله موتور و سیستمهای الکترونیک در داخل کشور ساخته شد و در تولید آن هیچ وابستگی به کشوری نداریم، افزود: از آنجا که این هواپیما، بومی است در نتیجه قابل توسعه است و این کار را با استفاده از توان دانشگاهها و مراکز علمی انجام دادهایم.
بنیطرفی با اعلام اینکه هواپیمای جنگنده "کوثر" از نسل چهار است که سیستمهای پیشرفتهای دارد و کار را برای خلبان راحت میکند، عنوان کرد: در هواپیماهای قبلی همه تجهیزات بومی نبود اما در هواپیمای جنگنده کوثر همه تجهیزات از جمله موتور، بومی است.
وی با اشاره به اینکه برای ساخت این هواپیما برای صدها جوان شغل ایجاد شد، اضافه کرد: این هواپیما استانداردهای بسیار دقیق هوایی را دارد و خط تولید این هواپیما آماده است. در حال تولید این هواپیما هستیم و پس از انجام آزمایشهای عملیاتی، تغییرات لازم را انجام میدهیم و از این هواپیما به تعداد لازم خواهیم ساخت.
۱۶ و نیم میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشتیم
رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع، افزود: با ساخت هواپیمای جنگنده کوثر، 16 و نیم میلیون دلار صرفهجویی ارزی داریم که از این مقدار فقط 7 و نیم میلیون دلار در بخش اویونیک آن است.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح با اشاره به فعالیت بخش خصوصی در ساخت هواپیمای کوثر گفت: 75 درصد ساخت این هواپیما در بخش خصوصی انجام میشود و وزارت دفاع صرفاً مدیریت میکند.
بنیطرفی با بیان اینکه شاید حدود 3 تا 4 درصد تجهیزات صنایع دفاعی را از خارج تأمین کردیم بقیه آن تولید داخل است، افزود: تحریمهای صنایع موجب برکت شد و هرچه تحریمها سختتر بود نگاه به داخل بیشتر شد.
وی با بیان اینکه ساخت هواپیمای ایرانی کوثر دستاوردهای زیادی دارد، اضافه کرد: در بخش غیرنظامی میتوان از این دستاوردها استفاده کرد و به صنعت هواپیمایی غیرنظامی در تأمین برخی قطعات و نگهداری کمک میکنیم.
رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع، با اشاره به اینکه دشمنان ما سعی میکنند دستاوردهای ما را کوچک بشمارند و تبلیغات منفی کنند، ادامه داد: این اقدامات آنان، ما را در کارهایمان مصممتر میکند و نقشه راه خود را متناسب با مطالبات عملیاتی نیروهای مسلح ادامه میدهیم و نیازهایمان را برطرف میکنیم. چشم انداز و اهداف و مهلت زمانی برای اجرای طرح ها مشخص است و دکترین جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر بازدارندگی است.
سردار سرتیپ دوم پاسدار محمد عزیزی مشاور عالی امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه هواپیمای جنگنده کوثر افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران است،گفت: پخش زنده تلویزیونی آزمایش این هواپیما نشان دهنده اطمینان سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح از این هواپیماست. یکی از نقاط قوت این هواپیما، اویونیک نسل چهار این هواپیماست و طراحی و ساخت آن بومی است.
وی اضافه کرد: ممکن است برخی از مواد خام و قطعات این هواپیما را خریداری کرده باشیم که از بازار معمول و متعارف قابل تهیه است اما نکته قابل ذکر این است که این هواپیما ایرانی است و این مهمترین ویژگی آن است.
مشاور عالی امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی از برخی تجهیزات پیشرفته برخوردار بودیم اما بهرهبرداری از آن به حضور مستشاران خارجی وابسته بود اما اکنون این گونه نیست، افزود: در دوران دفاع مقدس برای ارتقای توان دفاعی، از مهندسی معکوس استفاده کردیم و پس از آن توسعه دادیم و اکنون نیازهای خود را طراحی میکنیم و میسازیم.
سردار عزیزی، بومی بودن را از ویژگیهای صنعت دفاعی کشورمان بیان و اضافه کرد: علاوه بر ظرفیتهای تحقیقاتی و صنعتی وزارت دفاع از ظرفیتهای تحقیقاتی نیروهای مسلح و شرکتهای دانش بنیان استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه با بیش از 2 هزار و 500 شرکت، قرارداد داریم، اظهار داشت: صنعتگران مؤمن، انقلابی و معتقد به ولایت و ارزشهای انقلاب و آرمانهای کشور از جان و دل فعالیت میکنند.
مشاور عالی امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع با اشاره به تحریمهای ظالمانه و ناحق علیه کشورمان گفت: آنان حتی دانشگاه صنعتی شریف را که یک مرکز علمی است تحریم کردند.
وی ادامه داد: برآورد و قابلیت شرکتهای همکار با ما 25 هزار میلیارد تومان کار در سال است اما ما فقط حدود 6 هزار میلیارد تومان کار به آنان سفارش میدهیم و این نشان میدهد که ظرفیتهای آنها بسیار زیاد است.
2 هزار و 680 عنوان ماده و قطعه تحریمی به کمک شرکتهای بخش خصوصی بومی شد
عزیزی با بیان اینکه نصرت الهی شامل حال صنعتگران دفاعی و محققان ما شده است، عنوان کرد: در غیر این صورت به این سطح از توانمندی نمی رسیدیم.5 هزار شرکت برای کار با ما اعلام آمادگی کردهاند و 2 هزار و 680 عنوان ماده و قطعه تحریمی به کمک شرکتهای بخش خصوصی در چند سال اخیر بومی شده است.
مشاور عالی امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع با تاکید بر اینکه بر تحریمها غلبه کرده ایم، اضافه کرد: 750 عنوان ماده غیرفلزی از جمله الیاف پیشرفته که تحریمهای سختگیرانهای روی آن اعمال شد بومی شده است که بیشتر کار آن را بخش خصوصی انجام داده است.
سردار عزیزی با بیان اینکه صنعت دفاعی کشور ما در زمینههای مختلف کار کرده است و از سرریز این فناوریها در صنایع غیرنظامی از جمله در حوزه های نفت، گاز و انرژی استفاده میکنیم، افزود:آرامش و امنیت ملی برای پیشرفت کشور لازم است و اساساً نیروهای نظامی جهان برای چتر حمایتی اقتصادی شکل گرفتهاند تا زیر چتر امنیت، فضای آرام برای کسب و کار و زندگی و آرامش فراهم شود.
مشاور عالی امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع با بیان اینکه صنعت دفاعی، عمق و عقبه راهبردی نیروهای مسلح است، افزود:هر هزینه ای که برای صنعت دفاعی صرف شود به نوعی به اقتصاد کشور کمک میکند زیرا در فضای امن و آرام، زمینه های کسب و کار فراهم می شود.
29215