استان مرکزی، پیشرو در احداث نیروگاه های خورشیدی

خبرآنی/مرکزی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: استان مرکزی پیشرو و پیشگام در احداث و فعالیت نیروگاه‌های خورشیدی است.

علی‌اکبر اسدی سه شنبه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۲ در جلسه انرژی‌های تجدیدپذیر که در سالن جلسات فرمانداری ساوه با حضور مدیر کل دفتر پژوهش و فناوری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق(ساتبا) تشکیل شد، اظهار کرد: با وجود اقدامات خوبی که در حوزه راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در استان مرکزی انجام می‌شود اما این اقدامات تحت تاثیر نیروگاه حرارتی شازند است و انتظار می‌رود وزارت نیرو با ورود جدی به این مشکل و اتخاذ راهکارهای لازم و براساس پیشنهادهایی که ارائه شده مشکلات را برطرف کند.

وی با بیان اینکه روزانه هفت میلیون متر مکعب گاز در نیروگاه حرارتی شازند مصرف می‌شود، افزود: این در حالی است که توسعه نیروگاه های خورشیدی برای تامین انرژی مورد نیاز و اختصاص گاز به مجموعه‌های پتروشیمی موجب خواهد شد که مصرف بهینه انرژی صورت گیرد.

معاون استاندار مرکزی در ادامه گفت: اقدام خوبی که در سطح استان صورت گرفت براساس مصوبه شورای برنامه‌ریزی به ادارات ابلاغ شده است تا با تخصیص ۲۰ میلیارد تومان، اقدام به نصب پنل خورشیدی در ادارات کنند و امیدواریم تمامی ادارات از این مزیت برخوردار شوند.

وی همچنین نصب پنل‌های خورشیدی در ساوه به ویژه در حوزه تولید و صنعت برای تامین انرژی را ضروری دانست و گفت: نصب پنل و تولید انرژی موجب خواهد شد تا صنایع بخشی از انرژی مورد نیاز خود را از این مسیر تامین کرده و دچار خاموشی در ایام پیک مصرف نشوند.

اسدی در خصوص پسماند نیز گفت: مدیریت پسماند در فضای زباله سوز افزون بر هزار میلیارد تومان هزینه دارد که در ساوه توجیه ندارد و باید از طریق سایر ظرفیت‌ها با نظر کارشناسی و علمی، پسماند را مدیریت کرد.

وی اراده جمعی و تعامل بین بخشی را لازمه اجرای تفاهم‌نامه همکاری فی‌ مابین سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق با شهرداری ساوه، با هدف ورود به مرحله اجرایی آن و در سه حوزه پسماند، روشنایی معابر و آموزش دانست و افزود: همدلی و هماهنگی بین تمامی ارکان برای اجرایی کردن تفاهم نامه وجود دارد.

به گزارش خبرآنی، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز با بیان اینکه ساوه دارای استعداد بالا در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است، اظهار کرد: شهرستان ساوه به دلیل شرایط و مختصاتی که دارد در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشتاز بوده و دارای مزیت‌های فراوان است.

مهدی الیاسی با اشاره به مزیت ساوه در حوزه صنعتی و کشاورزی نیز گفت: رشد شاخص صنعت، کشاورزی و افزایش نرخ جمعیت نیازمند تامین زیرساخت‌های مورد نیاز نظیر انرژی‌های تجدیدپذیر است.

وی به انعقاد تفاهم‌نامه فی‌مابین سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق(ساتبا) و شهرداری ساوه اشاره کرد و افزود: تلاش برای بهره‌گیری از مزیت انرژی‌های تجدیدپذیر در شهر مستعد ساوه و پیوستن به شهرهای سبز یکی از ضروریات شهرهای مزیت دار است.

حجت‌الاسلام جعفر رحیمی، امام جمعه ساوه نیز بر لزوم تامین زیرساخت های مورد نیاز در راستای تحقق اهداف توسعه ای تاکید کرد و گفت: در حوزه تولید باید حریص بود و لازمه آن تامین زیرساخت‌های مورد نیاز به ویژه در حوزه انرژی است.

شهردار ساوه نیز با بیان اینکه ساوه تنها شهر پایلوت سبز کشور شده است، گفت: متعاقب تفاهم نامه منعقد شده فی‌مابین سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) و شهرداری ساوه مقرر شد خطوط توسعه‌ای شهر ترسیم شود که در اولین اقدام، موضوع آموزش، پسماند و روشنایی شهر به عنوان اولویت‌های نخست در دستور کار قرار گرفت.

امیررضا یوسفیان افزود: اندیشه شهر سبز پایدار فقط بر توسعه فضای سبز شهری متمرکز نیست بلکه استفاده بهینه از منابع شهر، تلاش برای کنترل و کاهش ترافیک، توجه به مسائل زیست محیطی و اجتماعی از جمله شاخص های آن است.

وی گفت: امروزه در دنیا به دلیل گرمایش کره زمین، افزایش گازهای گلخانه‌ای و کاهش سوخت‌های فسیلی، نگاه اندیشمندان به راهکاری دیگر برای تولید انرژی است و در برخی کشورها به این مهم توجه ویژه‌ای شده است.

شهردار ساوه افزود: برای دستیابی به نتیجه نهایی و رسیدن به شهر سبز پایدار، تمامی سازمان های متولی، گروه‌های مردم نهاد و شهروندان باید تلاش کنند و شهرداری باید با فراهم سازی زمینه‌ها فرهنگسازی کند تا مردم بدانند در ازای از دست دادن نعمتی مانند انرژی خورشیدی چه هزینه سنگینی را به محیط زیست وارد می کنیم. 

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.