جزئیات طرح ساماندهی ارائه دهندگان خدمات ابری

هادی ملکی پرست، مدیرکل اعتباربخشی و صدور پروانه فعالیت سازمان فناوری اطلاعات ایران در گفتگو با خبرنگار خبرآنی در خصوص ساماندهی و اعتبار بخشی به ارائه دهندگان خدمات ابری گفت: موضوعی که در ساماندهی زیست بوم خدمات ابری اتفاق افتاد این بود که با توجه به اینکه مصوبه ۲۴۷ کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بخشی از فراهم کنندگان خدمات ابری را پوشش نمی‌داد و صرفاً به مرکز داده ورود کرده بود، در صدد تغییر این مصوبه بر آمدیم تا تمام حوزه صنعت مرکز داده چه آنهایی که خودشان مرکز داده دارند و چه آنهایی که مرکز داده ندارند و به صورت اجاره‌ای خدمات ابری و خدمات هاستینگ و خدمات CDNارائه می‌دهند را پوشش دهد.

وی افزود: بنابراین جلسات مشترک و متعددی با نخبگان این موضوع و فعالین در وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات داشتیم.

این مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات افزود: در این جلسات مشترک از نمایندگان نظام صنفی و بخش خصوصی که خودشان در بازار ارائه سرویس می‌دهند به صورت خصوصی دعوت شد و جمع بندی نهایی این بود که در پیش‌نویس مصوبه اصلاحیه‌ای را نهایی و برای سازمان تنظیم مقررات ارسال کردیم که انشاالله در دستور کار گذاشته شود و به عنوان مصوبه اصلاحیه یا مصوبه جایگزین قبلی، ابلاغ رسمی کنند و ملاک عمل قرار گیرد.

ملکی پرست در ادامه با تاکید بر کلیات این مصوبه و هدف از اجرای این مصوبه تصریح کرد: با اجرای این مصوبه حمایت از متولیان این موضوع که سرویس دهنده هستند، بیشتر می‌شود پس می‌توان گفت یکی از رویکردهای اجرای این مصوبه افزایش حمایت‌ها است و رویکرد بعدی شامل شدن حوزه‌های بیشتری از ارائه کنندگان خدمات ابری و سرویس دهنده حوزه دیتاسنتر است که در مصوبات قبلی دیده نشده بود.

وی ادامه داد: در مصوبات قبلی و تمام قوانینی که در بحث خدمات مرکز داده است هیچ اشاره‌ای به ارائه دهندگان شرکت‌های میزبان و خدمات ابری نشده بود، در صورتی که این موضوع در مصوبه جدیدی که پیشنهاد کردیم، پوشش داده شده است.

ملکی پرست به موضوع تمرکززدایی در بحث خدمات از مرکز اشاره و تصریح کرد: بخش بعدی که در این مصوبه دیدیم بخش تمرکز زدایی در بحث خدمات از مرکز یعنی تهران به سایر استان‌ها است یعنی جنبه‌های حمایتی را برای ارائه دهندگان خدماتی که در خارج از تهران هستند تقویت کردیم چون بر اساس مصوبات قبلی هیچ تفاوتی بین سرویس دهنده‌هایی که در تهران هستند یا در سایر استان‌ها در حال فعالیت هستند، وجود ندارد. به همین منظور تمرکز اکثر شرکت‌ها روی ارائه سرویس در تهران بود که با اصلاح مصوبه‌ای که آماده کردیم در نظر داریم جنبه تشویقی ایجاد کنیم و شرکت‌ها در سایر استان‌ها بتوانند دیتاسنتر ایجاد کنند یا خدمات ابری و هاستینگ بدهند به یک نحوی تشویق کردیم که آن شرکت‌ها نسبت به سرمایه گذاری در سایر استان‌ها اقدام کنند.

وی تاکید کرد: این موضوعات مواردی هست که در مصوبه لحاظ کردیم که انشاالله تصویب و اجرایی شود و خدماتش مشمول شرکت‌هایی که این شرایط را دارند، شود.

ملکی پرست در ادامه به پیگیری موضوع دیگری در سازمان فناوری اطلاعات اشاره کرده و گفت: ما در طی سنوات گذشته در کشور صرفاً ارزیابی، رتبه بندی و ارائه گواهینامه را در زیرساخت (برق، خنک کنندگی و در واقع محل قرارگیری دیتاسنتر و سایر خدمات زیرساختی) مرکز داده ارائه داده بودیم و این ارزیابی بر اساس ممیزی که در این زیرساخت بوده انجام داده بودیم.

وی در پایان گفت: در صورتی که از اواسط اردیبهشت، یک فراخوانی از طریق سایت فناوری اطلاعات فعال کردیم که هنوز هم در سایت هست و درخواست کردیم که شرکت‌هایی که متقاضی خدمات ابری هستند اگر خودشان متقاضی باشند به صورت اختیاری بیایند و ما ارزیابی شان کنیم و بر اساس ارزیابی که انجام می‌دهیم و رتبه بندی که می‌شوند مشمول یک سری خدمات و حمایت‌هایی خواهند شد.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.