دو عضو مجلس سنای آمریکا از حزب دموکرات هشدار دادند، هر توافق رژیم صهیونیستی- عربستان- آمریکا در صورتی که شامل گامهای ملموس به نفع فلسطینیها نباشد، با مخالفت شدید حزب جمهوری خواه مواجه خواهد شد و ممکن است از اکثریت مطلوب در سنا برخوردار نشود.
به گزارش خبرآنی، به نقل از روزنامه هاآرتص، کریس وان هولن و تیم کین، دو عضو مجلس سنای آمریکا از حزب دموکرات اعلام کردند که دیگر اعضای حزب دموکرات همین موضع این دو سناتور را دارند و آنها پیامهایی با این مضمون به کاخ سفید انتقال دادهاند.
وان هولن، عضو کمیسیون خارجه سنا اعلام کرد: همواره از دولت اسرائیل میشنویم که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به فلسطینیها اهمیت نمیدهد؛ اما بسیاری از اعضای حزب دموکرات معتقدند که صلح طولانی مدت فقط از طریق تعامل با مسائل بسیار مهم در صحنه فلسطین حاصل خواهد شد.
هولن که در ماه گذشته به اراضی اشغالی سفر و با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرد، گفت که تضمین دستاوردها برای فلسطینیها در هر توافقی در آینده، مهم است، به ویژه در پی «رویکرد رادیکالی دولت اسرائیل که وزرای ارشد در آن، خشونت شهرکنشینها را علیه فلسطینیها تایید میکنند.»
در همین حال، سناتور کین که نامزد پست معاون رئیس جمهوری در کمپین ریاست جمهوری هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ بود، گفت که «وضعیت کنونی که در آن صلحی میان رژیم صهیونیستی و فلسطینیها وجود ندارد، یک زخم باز است و بر تمام خاورمیانه تاثیر میگذارد.»
وی افزود: ممکن نیست صلحی بدون رهبران شجاع وجود داشته باشد. هر توافقی که نیاز به صلح و حقوقبشر برابر برای هر دو طرف را نادیده بگیرد، یک فاجعه دیگری در منطقه خواهد بود؛ منطقهای که در آن به قدر کافی رنج وجود دارد.
کین خاطرنشان کرد که قویاً توافقهای ابراهیم را تایید کرده است، چراکه معتقد است این توافقها باعث خواهد شد که «کشورهای عربی نقش مثبتی در روابط میان رژیم صهیونیستی و فلسطینیها ایفا کنند.»
هولن گفت که هر توافقی باید شامل تعهد آشکار تلآویو مبنی بر عدم گسترش شهرکسازیها و لغو تصمیمات اخیر برای بهبود وجهه کانونهای شهرکسازی غیرقانونی و توافق واقعی درمورد انتقال بخشی از مناطق «ج» در کرانه باختری به کنترل فلسطینیها باشد. همچنین باید به شهرها و روستاهای فلسطینی اجازه گسترده شدن داده شود.
هولن بعید دانست که دولت کنونی رژیم صهیونیستی با این گامها موافقت کند؛ اما وی تاکید کرد: «اگر از آمریکا خواسته شود که گامهای بسیار مهمی را در چارچوب این توافق بردارد، باید بپرسیم، ما چه بهرهای از آن میبریم؟»
انتهای پیام