مناقشه میان چین و فیلیپین بر سر برخورد چند روز پیش میان کشتیهای دو کشور در نزدیکی جزیره مرجانی آیونگین همچنان ادامه دارد و پکن، مانیل را به تلاش برای "اشغال دائم" این جزیره مورد مناقشه در دریای چین جنوبی متهم کرده است.
به گزارش خبرآنی، به نوشته پایگاه راشا تودی، چین روز سهشنبه، فیلیپین را مقصر بروز مناقشه چند روز پیش بین کشتیهای دو کشور در نزدیکی جزیره مرجانی "آیونگین" (به چینی جزیره رنای جیائو) خواند؛ مناقشهای که در جریانش یک کشتی نظامی گارد ساحلی چین از تجهیزات آبپاش علیه دو کشتی تدارکاتی فیلیپین در نزدیکی جزیره آیونگین استفاده کرد. هر دو کشور مدعی هستند این جزیره مرجانی جزو اراضی حاکمیتی آنها محسوب میشود.
وزارت امور خارجه چین روز سهشنبه چند روز بعد از آنکه مقامهای فیلیپینی، کشتیهای چینی را متهم به انجام "مانورهای تهاجمی" علیه دو کشتی تدارکاتی خود در حین حمل بار به مقصد این جزیره کردند، مجددا به این مناقشه واکنش نشان داد.
وزارت امور خارجه چین در بیانیهای نوشت، جزیره مرجانی "رنای جیائو" (آیونگین) بخشی از خاک چین است، در حالی که یک کشتی نظامی فیلیپینی از چند دهه پیش عمدا به شکلی "غیرقانونی" توسط مانیل در این جزیره به گل نشسته شده، بدون آنکه طرف فیلیپینی اقدامی در راستای عمل به وعدهاش برای خارج کردن کشتی از آنجا ترتیب داده باشد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین در بیانیهای نوشت: "۲۴ سال از به گل نشستن این کشتی گذشته و طرف فیلیپینی به جای خارج کردن کشتی از منطقه، تلاش داشته این کشتی را در ابعاد گسترده ترمیم و تقویت کند و از رهگذر این کار دست به اشغال دائمی جزیره رنای جیائو بزند. این برنامه فیلیپین شدیدا باعث نقض قوانین بینالمللی میشود."
در سال ۲۰۱۶ یک دادگاه حکمیت در لاهه بر طبق قوانین بینالمللی دریاها، به نفع این که فیلیپین دارای حقوقی بر این جزیره مرجانی است، حکم داد اما پکن از به رسمیت شناختن این حاکم خودداری کرده و آن را "پوچ، غیرقانونی و بیاعتبار" خوانده است. وزارت امور خارجه چین در پاسخ به اتهامزنیهای مانیل علیه خود همچنین تاکید کرد، "چین تصمیم این دادگاه را نپذیرفته و به رسمیت نشناخته و هرگز هیچ ادعا یا اقدامی براساس این حکم را نخواهد پذیرفت."
ارتش فیلیپین پس از برخورد اخیر کشتیهای این کشور با نیروهای گارد ساحلی چین اعلام کرد، یک کشتی گارد ساحلی چین "با بیتوجهی و بیملاحظه نسبت به ایمنی افراد حاضر در دو کشتی تدارکاتی" عمل کرده و "به شکلی افراطی و تهاجمی" از یک آبپاش علیه این دو کشتی استفاده کرده است. مانیل در این بیانیه از پکن خواست تا "با احتیاط عمل کند و نسبت به اقدامات خود مسئولیتپذیر باشد تا از محاسبات اشتباه و حوادثی که جان مردم را به خطر خواهند انداخت، جلوگیری کند."
انتهای پیام