به گزارش سرویسخبری مهر، جمعیت هلال احمر اعلام کرد: بیماران مبتلا به مشکلات قلبی به دلیل شرایط حاد جسمانی خود در پیاده روی اربعین باید حتماً نکاتی را جدی بگیرند تا سلامت جسمی آنها به خطر نیفتد.
بیمارانی که قبلاً دچار سکته قلبی شده نباید بدون مشورت پزشک به پیادهروی اربعین بروند و در صورت درد قفسه سینه به نیروهای امدادی اطلاع دهند.
درد قفسه سینه بسیار حائز اهمیت بوده و افراد باید آن را جدی بگیرند ولی متأسفانه این قضیه توسط بسیاری از افراد، غیر مهم پنداشته میشود. درد از ناحیه ناف تا فک نیز میتواند نشانه سکته قلبی باشد و فرد باید
هر چه سریعتر برای دریافت اقدامات درمانی به پزشک مراجعه کند تا زمان طلایی درمان را از دست ندهد.
همراه داشتن داروهای مورد نیاز برای بیمارانی که سابقه قلبی دارند بویژه داروهای زیرزبانی امری مهم بوده و باید به این توصیه توجه جدی شود. درمان به موقع پس از وقوع سکته نیز بسیار حائز اهمیت است.
توصیه میشود همه افرادی که بیمار شناخته شده قلبی هستند حتماً قبل از حضور در مراسم با پزشک قلب خودشان مشورت کنند و اگر اجازه این کار را پزشک آنها میدهد، در مراسم پیاده روی شرکت کنند.
در پیادهروی اربعین چند مسئله مهم برای زائران بیمار وجود دارد، یکی پیاده روی طولانی بین نجف تا کربلا است و دوم ازدحامی است که به ویژه صبح اربعین در بین الحرمین وجود دارد؛ مشکل بیماران قلبی در چنین شرایطی بروز مشکلات تنفسی و عفونتهای تنفسی است.
در جمعیتهای زیاد احتمال وجود ویروسهای مختلف نیز زیاد و انتقال ویروسهای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و حتی عفونتهای میکروبی و باکتریال تنفسی نیز زیاد رخ میدهد و این برای فردی که بیماری قلبی وی در حالت کنترل شدهاست و یک دفعه به یک بیماری میکروبی مبتلا میشود ممکن است موجب از کنترل خارج شدن وضعیت قلبی بیمار شود.
بیماران قلبی در پیاده روی خود را با افراد سالم مقایسه نکنند و در طول پیاده روی نیز رعایت کرده همه مسیر را پیاده طی نکنند.
با توجه به اینکه مهمترین مشکل قلبی و عروقی زائران در سالهای گذشته را دردهای سینه و حملات حاد قلبی بوده است و این مشکلات به دلیل گرمای هوا، پیاده روی زیاد و ازدحام جمعیت رخ داده و همه این عوامل موجب تشدید بیماریهای قلبی میشود بر همین اساس به شدت توصیه میشود زائران از حضور در محلهای شلوغ خودداری کنند و داروهای خود به ویژه قرصهای زیرزبانی را همراه داشته باشند.