افزایش 4 برابری اعضای سامانه جامع رسانه‌های کشور طی 2 سال

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، فرشاد مهدی‌پور؛ معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست خبری جشنواره ملی رسانه‌های کشور اظهار کرد: امروز بیش از 13 هزار رسانه مجوزدار مشغول فعالیت هستند. البته همین تعداد رسانه هم به دلیل فعال نبودن تغییر وضعیت داده یا از گردونه خارج شده‌اند.

وی ادامه داد: تلاش ما بر این بوده توسعه‌ کمی به عنوان الگوی پایدار نباشد و توسعه کیفی هم افزایش پیدا کند و به همین جهت با وجود سه هزار مجوز و سه هزار تبدیل وضعیت این عدد رشد نکرد.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در طول این مدت پنجاه سفر استانی رفتیم و دیدارهایی از نزدیک در حوزه رسانه با مدیران رسانه‌ها، خبرنگاران فعال، مدیرهای کانون تبلیغاتی، اعضای شورای اطلاع‌رسانی داشتیم و این دیدارها ارزیابی کامل‌تری در حوزه رسانه‌های کشور به ما می‌دهد.

مهدی‌پور با بیان اینکه در طول این مدت تعداد اعضای سامانه جامع رسانه‌های کشور هم چهار برابر افزایش یافت، تصریح کرد: در حال حاضر 8500 خبرنگار عضو این سامانه هستند درحالی که زمانی که ما این سامانه را تحویل گرفتیم تعداد خبرنگاران کمتر از 2 هزار نفر بود. هدف سامانه جامع این است که تسهیلات و کمک‌ها از این ناحیه توزیع شود.

وی افزود: این اتفاق در صندوق هنر هم افتاد و میزان عضویت روزنامه‌نگاران در صندوق هنر هم سه برابر افزایش یافته است. این صندوق برای هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران است. وقتی کار را شروع کردیم تعداد روزنامه‌نگاران این صندوق بسیار کم بود.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بازنویسی و به‌روزرسانی دوباره آیین‌نامه تعرفه آگهی‌های دولتی، آیین‌نامه کار حرفه‌ای روزنامه‌نگاری و قانون تبلیغات خبر داد و گفت: همه اینها در مرحله تصویب‌خواهی در مراجع بالا دستی است و قانون تبلیغات قدیمی و مربوط به دهه شصت است. همچنین برخی قوانین و آیین‌نامه‌ها مربوط به 30 سال پیش بوده که بازنگری در آن صورت نگرفته است.

مهدی‌پور با اشاره به تنظیم‌گری عادلانه و فعال معاونت مطبوعاتی گفت: ما چرخه نظارت، هدایت و حمایت را به صورت همزمان پیش بردیم و از یک نهاد پشتیبان تبدیل به یک نهاد تنظیم‌گر شدیم. بر همین اساس  در رویدادهای مهم کشور با همکاری رسانه‌ها ورود کردیم.

وی با بیان این که امیدواریم طی سال جاری علاوه بر جشنواره رسانه ملی، تعداد قابل توجهی جشنواره تخصصی هم برگزار کنیم، خاطرنشان کرد: ما امسال جشنواره طنز با عنوان گل آقا در فومن را داشتیم. جشنواره خورشید را در مشهد برگزار می‌کنیم که روزنامه‌نگاران زن از کشورهای دیگر و ایران حضور دارند. جشنواره دیگری که پیش‌رو داریم زن روزنامه‌نگار انقلاب اسلامی به یاد خانم مریم کاظم‌زاده در شیراز است. همچنین قصد داریم برنامه‌های مستقلی برای نشریات کودک به صورت اختصاصی داشته باشیم.

قانون مطبوعات درباره احراز هویت خبرنگاران سکوت کرده است!

در پایان نشست، ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی نیز در بخش دیگر این نشست با اشاره به موضوع امنیت شغلی خبرنگاران اظهار کرد: در آیین‌نامه اجرایی ماده 31 به بیمه خبرنگاران اشاره شده است که اگر رسانه‌ای فاقد کد کارگاهی بیمه باشد، آن کارگاه تعطیل می‌شود. اگر رسانه‌ای این مهم را رعایت نکند از همه حمایت‌های مادی و معنوی وزارت ارشاد محروم می‌شود.

وی افزود: در آذرماه 1400 اعلام کردیم که اعطای یارانه به مطبوعاتی که فاقد کد بیمه کارگاهی باشند، صورت نمی‌گیرد و آن یارانه در اختیار رسانه‌هایی که کد بیمه کارگاهی دارند، قرار بگیرد. اینکه از بیمه شدن خبرنگاران صحبت می‌کنیم بیشتر منظور خبرنگارانی است که یک شیفت کامل خبری در اختیار رسانه‌ها هستند.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی بیان کرد: اشکالی که در حوزه رسانه و خبرنگاران وجود دارد، بحث احراز هویت خبرنگاران است که متأسفانه قانون مطبوعات هم در این زمینه سکوت کرده است. از طرفی دیگر ما چون فاقد نظام صنفی هم هستیم، نهاد و مرکز مشخصی برای اعلام هویت خبرنگاران نداریم. بنابراین تلاشی که ما در این حوزه انجام دادیم، تقویت جامع رسانه‌های کشور بوده که حداقل‌هایی را برای احراز هویت خبرنگاران قرار دادیم.

شمسایی با بیان این که تمامی فرایندهای مهم در این سامانه به صورت الکترونیکی انجام ‌می‌شود، گفت: همچنین سعی کردیم بخشی را به خبرنگاران آزاد و پیشکسوت اختصاص دهیم که در اینجا دیگر نیازی به تأیید مدیر مسئول نیست و آنها هم می‌توانند به راحتی عضو سامانه جامع رسانه‌ها شوند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.