به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سوده نجفی امروز در یکصدوشصتوهفتمین جلسه شورای شهر تهران ضمن ابراز همدردی با خانواده دخترپچه آسیبدیده در حادثه پله برقی اظهار کرد: اتباع میهمانان ما هستند و بنده حتما به نمایندگی کمیسیون خدمات شهری با خانواده این کودک آسیبدیده دیدار و موارد درمانی آن را دنبال خواهم کرد.
وی با اشاره به گودهای رها شده در شهر تهران، گفت: براساس گزارشی که از معاونت شهرسازی و معماری شهرداری دریافت کردم حدود 190 گود رهاشده در تهران وجود دارد که از این تعداد حدود 30 گود در وضعیت پرخطر قرار دارند.
نجفی با بیان اینکه نزدیک به 38 گود متعلق به شهرداری و یا مشارکتی با شهرداری است، تصریح کرد: 93 گود با مالکیت شخصی است و در لیستی که ارائه شده نام افراد در آن قید شده است؛ بخش دیگری نیز متعلق به نهادهای مختلف بوده و 67 گود رها شده در سطح شهر نیز فاقد پروانه هستند.
عضو شورای شهر تهران با اعلام اینکه بیشترین گودها براساس آمار در منطقه 22 و یک و کمترین آن در منطقه 9 و 10 قرار دارد افزود: گودهایی در شهر تهران رها شدند که بیش از 100 ماه هیچ فعالیتی در آن صورت نگرفته و مالک آنها هم برخی نهادها و دستگاهها هستند و هم اشخاص و بخش خصوصی.
وی تاکید کرد: در این راستا علاوه بر اینکه به شهردار تهران تذکر میدهم و خواستار تعیین تکلیف و اقدام فوری در خصوص گودهای رها شده در شهر تهران هستم، از قوه قضائیه و اصحاب رسانه نیز خواهش میکنم همانطور که در موضوع ساختمانهای ناایمن ورود و پیگیری داشتند و شاهد اقداماتی درباره رفع خطر در این ساختمانها بودیم، در این موضوع هم ورود و حساسیت لازم را داشته باشند.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه گودهای رها شده موضوعی نیست که بتوان نسبت به آن بیتوجهی و چشمپوشی کرد، گفت: بسیاری از این گودها در منطقه مسکونی هستند که هر لحظه میتواند خطراتی را برای شهروندان به همراه داشته باشد.
نجفی با بیان اینکه معاونت مربوطه اقداماتی را در این خصوص انجام داده اما کافی نیست، تصریح کرد: این گودها باید تعیین تکلیف و نسبت به رفع خطر آنها اقدام شود؛ البته اقدامات رفع خطر نباید به این خلاصه نشود که دور آن فنس بکشند و رها کنند. نهادها و افراد بعد از 100 ماه هنوز اقدامی در این خصوص انجام ندادند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه قبل از دریافت کامل پروانه این اجازه را داشتند که گودبرداری کنند، اظهار کرد: این گودها باید تعیین تکلیف شود و به معاونت شهرسازی تاکید شود که بر اساس مصوبه شورا، تا وقتی پروانه به طور کامل صادر نشده اجازه گودبرداری ندهند.
احمد صادقی عضو شورای شهر تهران نیز ضمن ابراز ناراحتی از حادثه برای یک دختربچه در پله برقی، اظهار کرد: باید کمیته ای مجزا از سوی شورا در این زمینه تشکیل شود و ابعاد حادثه را بررسی کند.
وی افزود: در مورد نمایشگاه شهر آفتاب، حفظ و گسترش فضای سبز، اضافه نشدن سفرهای خارجی در سامانه شفافیت تذکر دادم که هنوز در مورد آن اقدامی نشده است و یا برای مثال باید اسامی اشخاص حقوقی که به آنها کمک شده در سامانه درج شود.
صادقی با بیان اینکه هنوز لایحه مرتبط با صدور پروانه در بافت فرسوده به شورا ارائه نشده است، یادآور شد: ما مصوب کردیم که شهرداری ملزم به ارائه برنامه اجرایی برای کاهش تورم و افزایش تولید در طول یک ماه شود اما 4 ماه گذشته و هنوز لایحه ارائه نشده است و باید این موارد پیگیری و در شورا ارائه شود.
در ادامه جلسه مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران ضمن ابراز نارضایتی از برگزاری نمایشگاه ساختمان در نمایشگاه بینالمللی گفت: نمی دانیم چرا اصرار دارند در چنین ساختمانی نمایشگاه برگزار شود؛ ما امروز برای حادثه ای که در پله برقی برای یک کودک اتفاق افتاد، دغدغه داریم اما با راه بندانی که برای مردم ایجاد می کنیم به آنها آسیب می زنیم دغدغه نداریم.
وی افزود: ما ترافیک مصنوعی را برای شهروندان ایجاد میکنیم و بنده ایراداتی در این زمینه پیش از این اعلام کردم اما باز هم نمایشگاه برگزار کردند و مردم گرفتار شدند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه آنها پول را از ما بیشتر دوست دارند، افزود: دوست دارند فضای نمایشگاه را متری اجاره دهند و مردم را گرفتار کنند. بنده با اینکه در حوزه ساختمان تخصص دارم قهری برخورد کرده و در نمایشگاه حضور نیافتم.
علیرضا نادعلی ضمن تقدیر از شهرداری تهران برای تهیه برنامه از سرگذشت، اظهار کرد: خوشبختانه برنامه خوبی در ایام محرم از سوی شهرداری ساخته و در تلویزیون پخش شد که قابل تقدیر است.
وی افزود: در خصوص گزارشی که در مورد تقاطع میدان امام حسین (ع) و خیابان انقلاب ارائه دادم نسبت به جمع آوری معتادان اقدام شد اما شب گذشته دیدم که چندبرابر آن شب، افرادی در محل استقرار داشتند.
نادعلی افزود: از رئیس پلیس تهران دعوت کنیم که به شورا دعوت شود و این موضوع را مفصل بررسی کنیم و برای آن فکری شود.
نرگس معدنی پور عضو شورای شهر تهران ضمن ارائه گزارش بازدید اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، نظارت و حقوقی و سلامت، محیط زیست و خدمات شهری از منطقه 4 شهر تهران با اشاره به جمعیت 988 هزار نفری این منطقه به عنوان پرجمعیت ترین منطقه تهران، اظهار کرد: 11 درصد جمعیت شهر تهران به منطقه 4 اختصاص دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با اشاره به بازدید از پایانه تاکسیرانی رسالت، یادآور شد: بررسی وضعیت نظافت، رفت و روب و لایروبی جویها و وضعیت سایهبان برای رفاه حال شهروندان و رانندگان انجام و تذکرات داده شد که بر اساس وعدههای اعلام شده تا پایان سال مسقف شدن پایانه عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: این موارد در اکثر مناطق وجود دارد و ضرورت دارد که معاونت خدمات شهری شهرداری نسبت به بررسی مشکل نظافت و رفت و روب و موارد مشابه اقدام کند.
معدنیپور با اشاره به مشکل بساط گستران سیار و سد معبر در این منطقه، گفت: سد معبر وانت بارها در میدان شاهد دیده میشود و در ناحیه 7 نیز سد معبر و بساطگستری قابل مشاهده است که شرکت شهربان و حریم بان با همکاری شهرداری منطقه 4 نسبت به رفع مشکل اقدام کند و گزارش آن را در شورا ارائه دهد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه قرار بوده زمینی به وسعت 10 هزار متر مربع در بزرگراه شهید بابایی به خیریه وحدت اختصاص یابد، گفت: با توجه به وضعیت جسمانی معلولان ذهنی تحت پوشش این خیریه، درخواست می کنیم که زمین و عرصهای را مشخص کند.
وی با تاکید بر اینکه بوستان لویزان 400 لیتر بر ثانیه حق آبه داشته که به 40 لیتر در ثانیه تقلیل پیدا کرده است، گفت: بسیاری از گونههای درختی در بوستان لویزان و یاس فاطمی یا خشک شده و یا در معرض خشک شدن قرار دارد که انتظار میرود علاوه بر پیگیری مشکل حقآبه نسبت به کاشت گونههای متناسب با شرایط آب و هوایی اقدام شود.
معدنیپور ادامه داد: احداث و تجهیز بوستان در پادگان 06 یکی از الزامات بود و با توجه به اهمیت این موضوع درخواست می کنیم که پیگیریهای لازم صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه اسکان کارگری یکی از مسائلی است که با آن روبرو هستیم، گفت: اگر از کارگران بومی استفاده شود دیگر نیازی به اسکان کارگری نخواهیم داشت که این موضوع نیاز به بررسی و رسیدگی دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه تاریکی بوستانها یکی از عوامل ایجاد فضاهای بیدفاع شهری و تجمع معتادان است، گفت: 388 فضای بیدفاع شهری در منطقه چهار وجود دارد که 292 فضا بهسازی شده، 34 فضا در حال بهسازی است و 62 فضا هنوز بهسازی نشده است.
وی ادامه داد: از زمان حضور شهردار جدید منطقه موضوعات در حال پیگیری و رفع است اما آنچه اهمیت دارد جدیت در نظارت بر پیمانکاران خدمات شهری و آموزش شهروندان در زمینه نظافت است.
معدنی پور با بیان اینکه املاک فاقد سند یکی از مشکلات منطقه است، گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز و عدم رعایت طرح تفصیلی در ساخت و سازها از دیگر مشکلات است که نیاز به نظارت دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: از یاورشهر 9 در این منطقه بازدید به عمل آمد و مشکلات بیماران مورد بررسی قرار گرفت که از جمله می توان به تأمین آب شرب، نصب تجهیزات ورزشی در مرکز و جمع آوری و انتقال پسماند اشاره کرد.
وی افزود: سولههای بازیافت منطقه نیز مورد بررسی قرار گرفت که در محل بلوار باباییان جانمایی شده و در صورت راه اندازی می تواند محل مناسبی برای جمع آوری پسماند منطقه باشد.
معدنی پور با بیان اینکه ایستگاه فرهنگسرا تنها یک ورودی و خروجی دارد، یادآور شد: ضرورت دارد که ورودی- خروجی شمالی ایستگاه فرهنگسرا نیز ساخته شود.
نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با اشاره به گلایمندی شهروندان منطقه از نحوه جمع آوری پسماند و تجمع حیوانات موذی ناشی از این وضعیت، اظهار کرد: وجود دکلهای برق فشار قوی نیز یکی دیگر از مسائل و مشکلات بود که باید برای رفع آن اقدام می شد.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز با بیان اینکه اقدامات عمرانی خوبی در منطقه چهار صورت گرفته که جای تقدیر دارد، گفت: در این منطقه به دلیل گستردگی وسعت و جمعیت بالا، باید اصلاحاتی با محوریت وسعت آن صورت بگیرد. منطقه 4، 5 و 15 که وسعت بالایی دارند نیازمند بازنگری هستند که مرکز مطالعات بررسیهایی را در این زمینه انجام داده است.
زهرا شمس احسان عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه حفرههای موجود در آسفالت معابر ارزیابی درستی نمی شود، اظهار کرد: امیدواریم پیامهای مردم در سامانه 137 بررسی شود و همچون گزارشات در مورد خرابی پلههای برقی نباشد.
وی با تأکید بر اینکه عمر آسفالت در معابر 20 سال است، یادآور شد: نظارت ضعیف هنگام تولید و توزیع آسفالت و کیفیت پایین آن، عدم مدیریت یکپارچه و اقدامات ناهماهنگ سایر دستگاهها و عدم توازن هزینههای کارخانجات و عدم کنترل کیفیت آسفالت توزیعی منجر به افزایش هزینهها در حوزه آسفالت شده است.
شمس احسان تصریح کرد: برای اتخاذ وحدت رویه ضرورت دارد که معاونت فنی و عمرانی طرحی را برای افزایش کیفیت آسفالت متناسب با استاندارد جهانی ارائه کند.
مهدی پیرهادی در یکصد و شصت و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حادثه برای یک کودک در پله برقی در منطقه 16، اظهار کرد: اگر کوتاهی و قصور در این زمینه وجود داشته باشد پیگیری شود و کمیته سلامت نیز به نمایندگی شورا با خانواده این کودک دیدار کند.
وی با تاکید بر پیاده سازی الزامات HSE از سوی شهرداری تهران، افزود: در سال 92 شهرداری موظف به تهیه نظام نامه یکپارچه سامانه HSE بوده و 10 سال و 2 ماه از تاریخ این مصوبه می گذرد و اقدام خاصی تاکنون صورت نگرفته و با وجود تغییر ساختار از شرکت شهر سالم به سازمان مدیریت بحران هنوز شاهد اقدام خاصی در این زمینه نیستیم.
پیرهادی با بیان اینکه چند کودک و نوجوان باید در پلههای برقی، آبنماها و پستهای برقی و فضاهایی این چنینی دچار حادثه شوند که ما اقدام لازم را انجام دهیم، تاکید کرد: از شهرداری تهران می خواهیم که نسبت به پیاده سازی الزامات اقدام کند البته زحمات زیادی کشیده شده اما در شورا ارائه و تصویب نشده است و امیدواریم شاهد اتفاقات کمتری در این زمینه باشیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه آب بوستان چیتگر مجددا قطع شده است، افزود: برخی علاقمند به خشک شدن درختان هستند و اگر رئیس قوه قضاییه در این زمینه دغدغه دارد، دستور پیگیری برای این موضوع را دهد. آب به راحتی قطع میشود تا بوستان چیتگر خشک شود و اگر میخواهند دستورالعملی صادر کنند که بوستان چیتگر نمیخواهیم. یکبار بگویید میخواهیم درختان را خشک کنیم و خیال همه را راحت کنید.
علی اصغر کمالی زاده؛ شهردار منطقه 4 ضمن ارائه گزارشی از وضعیت این منطقه با اشاره به مشکلات حقوقی مجموعه شهربانو و صدور رای در دادگاه به نفع شهرداری برای بهرهبرداری از رستوران در این مجموعه، اظهار کرد: در یاورشهر 9 نسبت به تامین آب شرب و جمع آوری پسماند علیرغم اینکه جزء وظایف ما نبود اقدام کردیم.
وی با بیان اینکه در سال 1395 زمینی به متراژ 10 هزار متر مربع از اراضی ملی به خیریه وحدت اختصاص یافته است، افزود: با توجه به اینکه زمین مورد نظر از اراضی ملی است و در اختیار شهرداری نیست، از طریق سازمان املاک، زمین دیگری را به این خیریه تحویل خواهیم داد.
کمالی زاده با بیان اینکه 5 میلیارد تومان اعتبار برای مسقفسازی پایانه رسالت در نظر گرفته ایم، تصریح کرد: ما موارد را دنبال می کنیم تا نهایتا تا سال آینده، این طرح به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: محله گلشن در منطقه چهار محله ای خاص از بافت فرسوده است و جویهای آب موجود روانابها را جابجا نمی کنند و فاضلاب نیز به آن منتقل می شود که 20 جوی را به کانال تبدیل خواهیم کرد تا مشکل آن حل شود.
شهردار منطقه چهار با بیان اینکه در گذشته 172 کارگر و 32 ماشین تخصصی از منطقه کاهش یافت و امروز هزار کارگر و 150 ماشین تخصصی برای رفت و روب داریم، تصریح کرد: امروز منطقه 4 یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد و نسبت به سال 97 تعداد کارگران و ماشین آلات تخصصی 20 درصد کاهش یافته است. امیدواریم بتوانیم با افزایش تعداد ماشینآلات، شاهد ارتقاء وضعیت نظافت و رفت و روب منطقه باشیم.
سید محمد آقامیری؛ رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در واکنش به این گزارش با اشاره به وضعیت محله گلشن، اظهار کرد: وضعیت به گونهای است که نیروی انتظامی نیز جسارت حضور در منطقه را ندارد و از سویی دیگر سد معبر تا میدان رهبر را شاهد هستیم و احداث رفیوژ نیز مشکل ساز شده است.
وی افزود: تجمع معتادان در پارک محله گلشن و تبدیل شدن پارک میدان رهبر به فضایی برای دست فروشان از دیگر مشکلات این منطقه است که شهروندان از این موضوع ناراضی هستند.
مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورا نیز با بیان اینکه معاونتی به نام هماهنگی امور مناطق در شهرداری وجود دارد، اظهار کرد: اگر از این پس شهرداران مناطق در صحن حاضر شدند، معاون امور مناطق نیز حضور یابد و تذکرات اعضا را بشنود.
وی ادامه داد: از زمان انتصاب معاون هماهنگی امور مناطق هنوز در صحن حضور نیافته است؛ برخی عزیزان علاقمند نیستند که با اعضای شورا در ارتباط باشند و تذکرات به مذاق آنها خوش نمی آید.
اقراریان با طرح این پرسش که تقسیم بندیها در مناطق بر چه مبنایی صورت گرفته است، گفت: اینکه تهران باید 22 منطقه داشته باشد، چه دلیلی دارد و آیا نمیتواند 25 منطقه داشته باشد؟ با وسعت مناطقی همچون منطقه چهار چالشهایی برای شهردار ایجاد میشود؛ لذا تقاضا داریم که کمیسیون شهرسازی نوعی بازنگری در این زمینه داشته باشد.
ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، گفت: قرار بر این شده که در ترکیب و تعداد مناطق تهران بازنگری شود؛ منطقه 4 هم بزرگترین منطقه و پرجمعیتترین منطقه است و بیشترین سرانه فضای سبز و معابر و محلات در این منطقه قرار گرفته است. وظایف اصلی مناطق شامل رفع سد معبر و نظافت و نگهداشت معابر عملیاتی نمی شود و علت آن بزرگ بودن منطقه است.
وی با اعلام اینکه هیچ یک از مناطق به اندازه منطقه چهار مشکل سد معبر را ندارند، اظهار کرد: می توان منطقه چهار را به 2 یا حتی 3 منطقه تبدیل کرد که نیاز به تجدید نظر اساسی دارد.
مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران با اشاره به ناهمگونی بافتها در منطقه 2 و 4، گفت: میتوانستیم مشکلاتی را برطرف کنیم اما بحث درآمد نیز وجود داشت و اگر به منطقهای دیگر واگذار میشد درآمد مناطق تحت تاثیر قرار میگرفت.
انتهای پیام/