به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، غلامعباس حسینی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در نشست خبری اظهار داشت:این شرکت، گاز را از 20 پالایشگاه گازی شامل 13 پالایشگاه پارس جنوبی و پالایشگاههای فجر جم، پارسیان 1 و 2، بیدبلند، ایلام، شهید هاشمینژاد و سرخون و قشم همچنین دو پایانه گاز از ترکمنستان و 16 منطقه نفتخیز جنوب کشور و هشت واحد NGL دریافت و منتقل میکند.
وی افزود: اکنون 38 هزار کیلومتر خط انتقال گاز، 333 توربوکپرسور و 91 ایستگاه تقویت فشار و 61 مرکز بهرهبرداری و تعمیرات در شرکت انتقال گاز ایران وجود دارد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران تصریح کرد: شبکه مخابراتی شرکت ملی گاز ایران با بیش از 8 هزار کیلومتر فیبر نوری با 964 ایستگاه مخابراتی تحت مدیریت این شرکت است.
حسینی با بیان اینکه سالانه بهطور میانگین 274 میلیارد مترمکعب گاز در کشور به مبادی مصرف منتقل میشود، گفت: حفط و نگهداری 70 درصد دارایی فیزیکی شرکت ملی گاز ایران بهعهده شرکت انتقال گاز است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه "ظرفیت انتقال گاز کشور اکنون یک میلیارد مترمکعب در روز است"، گفت: با هدف عبور موفق از زمستان امسال، انجام اورهال و تعمیرات اساسی در دستور کار قرار گرفته که تاکنون 50 درصد تعمیرات انجام شده و برای انتقال پایدار گاز در زمستان آماده میشویم.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تا دهم مردادماه امسال 98 میلیارد مترمکعب گاز به مبادی مصرف منتقل شده که این حجم نسبت به زمان مشابه سال گذشته، 4 میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.
حسینی با بیان اینکه "بیشترین مقدار انتقال گاز دیماه پارسال 858 میلیون مترمکعب در روز ثبت شد"، گفت: ظرفیت روزانه 100 میلیون مترمکعب صادرات گاز از خطوط ششم و نهم انتقال گاز هم در کشور وجود دارد که این ظرفیت میتواند برای صادرات گاز مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: متوسط صادرات روزانه گاز کشور در سال گذشته 45 میلیون مترمکعب بود و به کشورهای عراق، ترکیه و آذربایجان، صادرات گاز داشتیم.
حسینی با بیان اینکه "هنوز قرارداد واردات گاز از ترکمنستان اجرایی نشده است"، گفت: میزان سوآپ گاز از ترکمنستان به طور میانگین در سال گذشته روزانه 4.5 میلیون مترمکعب بوده که این رقم در سال جاری به طور میانگین به 10 میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران همچنین درباره همکاری شرکت انتقال گاز ایران با شرکتهای دانشبنیان تصریح کرد: تاکنون 750 قلم کالای اساسی ایستگاههای تقویت فشار گاز تولید شده، 450 قطعه دیگر هم در حال تولید است و در ساخت دو توربین گازی هم خودکفا شدیم.
وی ادامه داد: در خصوص تزریق گاز به میادین نفتی، در زمستان هیچ گونه تزریقی صورت نمیگیرد، اما متوسط تزریق گاز به میادین نفتی در دیگر ایام سال، به 8 تا 9 میلیون مترمکعب در روز میرسد.
انتهای پیام/